Baldur’s Gate 3:s andra patch “turning the corner”, riktar sig till Act 3-prestandaförbättringar och buggar

By | August 30, 2023

En vecka efter att Baldur’s Gate fick sin första stora patch – som bland annat ger närmare 1 000 buggfixar – har utvecklaren Larian Studios delat med sig av tidiga detaljer om sin nästa stora grupp av ändringar, fixar och tillägg, som den säger är “precis runt hörnet” “.”. .

Nyckelfunktioner i Patch 2 inkluderar Baldur’s Gate 3:s första “avsevärda prestandaförbättringar” och ett bättre avslut på dess historia. Från och med prestandan lovar Larian förbättringar genom hela spelet, men säger “Akt 3 [is] där du kommer att känna mer”.

Specifikt kommer Patch 2 att inrikta sig på själva staden Baldur’s Gate, som Digital Foundry nyligen lyfte fram som en knäpppunkt i ett imponerande spel. Larian å sin sida kallar fältet “tekniskt ambitiöst, narrativt och i omfattning”, och säger: “Ett av de största problemen med att skapa spel är att tekniken alltid försöker hålla jämna steg med sin ambition, och här har vi drabbats hårt. av vissa hicka.”


Baldur’s Gate 3 prestandastresstest – klarar din CPU?

Utvecklaren förutser “stora prestandaförbättringar” i Act 3 när Patch 2 kommer, men noterar att det kommer att komma mer, och studion arbetar under hela september med att implementera “ny teknik som tar lite längre tid att släppa än förväntat.” vi förväntade”.

Patch 2 kommer också att se utvecklaren brottas med spridningen av buggar i Act 3. “Vi har sett dina rapporter om Act 3 och vi är lika frustrerade som du över de buggar som fördärvar upplevelsen”, skriver Larian. “Så vi är fast beslutna att lösa det här snabbt. Och som du märkte med utgåvan av Hotfix och Patch, går vi mycket snabbt.”

Buggpratet tar Larian till hans sista huvudfokus för Patch 2, nämligen att ta itu med problemet med “klippt innehåll”. Det finns mycket att säga här, vilket du kan hitta i hela inlägget, men kärnan är att mycket av det daterade innehållet som saknades i den slutliga utgåvan – vilket uppenbarligen gjorde vissa delar av communityn besvikna – skrotades eftersom studion “inte gjorde det tror det skulle fungera” eller inte. det var faktiskt klippt, men det tänds bara inte på grund av buggar.

Larian pekar ut Mintharas reaktivitet som ett exempel på det senare, och noterar att spelare kan “förvänta sig en lösning på detta snart”, men har mer att säga om bristen på innehåll i spelets epilog, som faller rakt in i “tänkte inte det fungerade”. kategori. “En av anledningarna till att vi klippte epilogen är för att vi var rädda att den sista filmfilmen skulle bli för lång och förringa den episka upplevelsen”, förklarar han. “Men naturligtvis håller inte alla med oss! Så låt oss göra något åt ​​det.”

Det där “något” börjar i Patch 2 med en utökad prolog med ett valfritt nytt slut med Karlach, som Larian beskriver som “eldig, hjärtskärande” och det slut hon förtjänar. Det ser ut som att det kan komma mer också. “Vi kommer att titta på akt 3”, säger Larian, “för att ta reda på hur man får den sista akten och epilogen att gå igenom på ett starkare sätt.”

Det kommer dock att vara för en senare patch, och Larian har redan mer på gång för release innan dess. Till exempel kommer dess nya funktion Withers’ Wardrobe of Wayward Friends – som gör att spelare kan bli av med samarbetspartimedlemmar som går med i dess kampanj – “mycket snart”, och den tidigare bekräftade möjligheten att ändra en karaktärs utseende mitt i kampanjen är fortfarande på väg, även om studion fortfarande inte vet när den släpps.

“Det är klart att Baldur’s Gate 3 betyder mycket för många av er, och i sin tur betyder det mycket för oss”, avslutar Larian. “Vi älskar det här spelet. Vi är inte klara än. Vi uppskattar din feedback, dina trådar och även dina uppmuntrande ord. Vi ber dig att formulera dina kommentarer på ett sätt som gör det lättare att granska snarare än att reda ut, men det är en liten nyans. Vi hoppas att ni alla känner er hörda som grupp, och om det inte händer någon gång, tveka inte att meddela oss. Vi ser fram emot framtiden för Baldur’s Gate 3.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *