Nyheter från Luis Rubiales LIVE: Presidentens mamma hungerstrejkar när den spanska federationen gör en extraordinär begäran

By | August 28, 2023

Spanska förbundsdirektören insisterar på att han “inte kommer att avgå” efter en kyss för VM-finalen

Luis Rubiales mamma har låst in sig i en kyrka och hungerstrejkar för att få ett slut på den “omänskliga häxjakten” på sin son, medan det spanska fotbollsförbundet (Rfef) håller ett krismöte idag.

Rubiales har stängts av FIFA för att ha kysst VM-vinnaren för kvinnor Jenni Hermoso på läpparna, i en handling som spelaren säger att hon inte samtyckte till. FIFA har stängt Rubiales från all fotbollsrelaterade aktiviteter i 90 dagar på grund av hans uppförande och har inlett en utredning om hans beteende.

Efter hans vägran att avgå skrev det spanska damlaget på ett brev där de förklarade att de inte hade för avsikt att spela för landet förrän Rubiales avsätts och hela tränarstaben – med undantag för tränaren Jorge Vilda – går i pension.

Och i ytterligare bisarr utveckling har det spanska förbundet idag begärt att UEFA utesluter sina landslag och klubblag från alla europeiska tävlingar på grund av den spanska regeringens ingripande i krisen. Det är en begäran som UEFA har avslagit.

Få koll på alla de senaste uppdateringarna om Luis Rubiales-krisen:

1693230846

Nyheter från Luis Rubiales – Senaste utvecklingen

  • Luis Rubiales mamma låste in sig i kyrkan Divina Pastora, i utkanten av Malaga, och startade en “obestämd, dag och natt” hungerstrejk tills “rättvisa skipades”, efter att ha hävdat att hennes son var ett offer för en “omänsklig häxjakt”.
  • Rubiales kusin, Vanesa Ruiz Bejar, talade utanför kyrkan och sa: “Det pågår en trakasseringskampanj som är mycket orättvis. Luis mamma, som är en mycket religiös person, sökte sin tillflykt till Gud och startade en hungerstrejk. Vi lider alla mycket på grund av det som hände med Luis, vilket inte verkar rättvist för oss.”
  • Spanska fotbollsförbundet (Rfef) håller ett “extraordinärt och brådskande” möte kl. 15.00 (BST) för att fastställa nästa steg angående Rubiales, men det är oklart om det kommer att bli något av det efter att förbundet stöttat Luis Rubiales försvar förra veckan.
  • Rfef har också kontaktat UEFA och bett dem att stänga av sin egen organisation på grund av inblandning av tredje parter i den spanska regeringen som söker åtgärder för att avlägsna Rubiales från presidentposten. Ordern skulle hindra spanska fotbollslag som Real Madrid och Barcelona från att delta i UEFA-tävlingar.
  • UEFA avslog begäran.

mike jones28 augusti 2023 14:54

1693231783

Spansk minister och chef för damfotbollsförbundet håller presskonferens

Spaniens andra tillförordnade vice premiärminister och hennes arbetsmarknadsminister Yolanda Diaz och Amanda Guiterrez, ordförande för damfotbollsförbundet Futpro, höll en gemensam presskonferens i eftermiddags efter att ha träffats för att diskutera världens kyssskandal i VM.

Här är vad de hade att säga:

Amanda Guiterrez sa att frågan inte bara är för Luis Rubiales, utan “det är ett socialt problem i vårt land i allmänhet”.

“Vi vill fokusera på situationen som kvinnliga fotbollsspelare befinner sig i varje dag.” tillade hon,

“Vi försöker att inte prata om saker i individuella termer eller i ad hominem-termer, utan också i ett mer generellt systemiskt förhållningssätt till de villkor som behöver förbättras och diskutera de problem som vi har haft i så många år.”

mike jones28 augusti 2023 15:09

1693231363

Spansk minister och chef för damfotbollsförbundet håller presskonferens

Spaniens andra tillförordnade vice premiärminister och hennes arbetsmarknadsminister Yolanda Diaz och Amanda Guiterrez, ordförande för damfotbollsförbundet Futpro, höll en gemensam presskonferens i eftermiddags efter att ha träffats för att diskutera världens kyssskandal i VM.

Här är vad de hade att säga:

Yolanda Diaz säger att “framsteg” har gjorts sedan de “bedrövliga händelserna” i dam-VM.

“Vi har verkligen gjort framsteg när det gäller att tänka på åtgärder inom sysselsättningen… särskilt när det gäller arbetsvillkor”, sa hon.

“Det här kontoret har följt upp vad som hänt under den senaste veckan och säkerställt att det fanns en ordentlig informationskampanj om de juridiska aspekterna inblandade.”

mike jones28 augusti 2023 kl. 15.02

1693230943

Att bestraffa kyssar i fotbolls-VM sänder ett viktigt budskap om sexism i fotboll

Brev till redaktören: Våra läsare delar sina åsikter. Skicka dina brev till letters@independent.co.uk

“Även om det är sent, är FIFA:s försenade åtgärd att stänga av den spanska fotbollsförbundets president Luis Rubiales från alla fotbollsrelaterade aktiviteter på grund av hans olämpliga uppträdande mot slutet av finalen i VM för kvinnor, absolut berättigad och ett välkommet steg.

“Rubiales påstående att hans kyss som gavs till Spaniens VM-vinnande lag Jenni Hermoso var “spontan” kan vara giltigt med tanke på damlagets spektakulära 2-1-seger över Sverige.

“Men att hävda att det var “ömsesidigt, euforiskt och samförstånd” är över gränserna.

“Jag är glad över att han nu är föremål för en fullständig utredning av FIFA, som sänder ett viktigt budskap till alla att sexism i fotboll och utanför är ett stort “NEJ” och bör avskys i alla former – oavsett om det är inom någon sport eller sport. i det vanliga livet över hela världen.”

mike jones28 augusti 2023 14:55

1693230523

Masken är avstängd – Luis Rubiales är fotbollens verkliga ansikte utåt

”Damfotbollen var på uppgång. Kvinnor kände sig representerade. Visum. Känd. Stöds.

“Rubiales förnekade detta bestämt och skyllde på “falsk feminism” och vägrade att avgå. Hans mamma ska dock ha stängt in sig i en kyrka i hungerstrejk för att protestera mot sin sons “omänskliga behandling”.

Jessica Taylor delar med sig av sina tankar om de senaste händelserna under den kontroversiella veckan av Luis Rubiales:

mike jones28 augusti 2023 14:48

1693230163

“Extraordinärt och brådskande” möte äger rum kl 15.00

Spanska fotbollsförbundets “extraordinära och brådskande” möte är planerat till 15:00 BST, men det är oklart om det kommer att bli något av det efter att förbundet stöttade Luis Rubiales försvar förra veckan.

De kan ta tid att slutföra Rubiales avgång från förbundet, men om rapporterna om att de bett UEFA att undersöka den spanska regeringens inblandning i Rfef stämmer, verkar det spanska fotbollsförbundet vara mer beslutsamt att spränga grunden för spansk fotboll än att hålla Rubiales redogöra för.

Om UEFA skulle följa hans begäran skulle det förbjuda spansk fotboll från UEFA-tävlingar, vilket innebär att lag från Spanien inte skulle kunna tävla i bland annat Champions League, Europa League och Europa Conference League.

mike jones28 augusti 2023 14:42

1693230043

Luis Rubiales mamma hungerstrejkade för “omänsklig” behandling av den spanska federationens president

Mamman till presidenten för det spanska fotbollsförbundet, Luis Rubiales, hungerstrejkar på grund av den “omänskliga” behandling som getts hennes son, enligt rapporter i Spanien.

Rubiales stängdes av FIFA provisoriskt i lördags i väntan på en utredning av hans uppförande vid finalen i VM för damer i Sydney den 20 augusti.

46-åringen tog tag i ljumsken i VIP-området på stadion för att fira Spaniens seger över England, när han stod bara några meter från Spaniens drottning Letizia och hennes tonårsdotter.

mike jones28 augusti 2023 kl. 14.40

1693229563

En vecka efter att ha skadat dam-VM är Luis Rubiales nu en paria av spansk fotboll

En vecka efter att det spanska fotbollsförbundets president kysste en spelare under prisceremonin för FIFAs kvinno-VM är hans rykte sönder och han är arbetslös.

Luis Rubiales, vars ledarskap inom spansk fotboll redan hade präglats av framgångar kantade av skandal, förstörde sin karriär genom att förolämpa miljontals människor runt om i världen med sitt uppträdande i finalen i Sydney, Australien, när han också tog tag i ljumsken i en gest av seger.

“Rubiales kan inte styra spansk fotboll igen”, sa den spanska ministern María Jesús Montero på söndagen, dagen efter att han tillfälligt stängts av FIFA i 90 dagar.

“Vi fick nog av honom när han förstörde damfotbollens stora triumf med sin outhärdliga attityd.”

mike jones28 augusti 2023 14:32

1693229083

Spanska förbundet lanserar “protokoll för sexuellt våld” mot Luis Rubiales inför ett brådskande möte

Spaniens fotbollsförbund kommer omedelbart att mötas på måndag då dess president Luis Rubiales står inför en avstängning från FIFA och en storm av kritik på grund av anklagelser om att han gav en kvinnlig spelare en oönskad kyss på läpparna efter Spaniens seger i VM för damer.

Dessutom har det spanska förbundet inlett en intern utredning genom sitt protokoll om sexuellt våld, som kommer in efter att ett klagomål har lämnats in.

Rubiales har häftigt vägrat att avgå på grund av incidenten med spelaren Jenni Hermoso i söndags i Sydney, och sa att kyssen var med samförstånd. Kvinnliga spelare och ett antal tränare i damlandslaget kräver att han avgår och regeringen vill att han också avgår.

mike jones28 augusti 2023 14:24

1693228565

Rfef vill att UEFA ska utreda den spanska regeringen

Luis Rubiales är UEFA:s vicepresident och har ännu inte kommenterat utvecklingen av situationen.

Den europeiska fotbollens styrande organ tros dock ha varit i kontakt med FIFA angående vilka disciplinära åtgärder som ska vidtas mot Rubiales, men eftersom den uppviglande incidenten ägde rum vid VM för kvinnor – en FIFA-tävling – kom man överens om att FIFA skulle ta ansvar för situationen.

De har redan bannlyst Rubiales från fotbollsrelaterade aktiviteter i tre månader. Med tanke på denna överenskommelse anser UEFA att de inte bör kommentera några disciplinära frågor som FIFA tar, därav dess fortsatta tystnad.

Till detta kommer den framväxande historien att det spanska fotbollsförbundet har vänt sig till UEFA med en begäran om att stänga av sin egen organisation.

Andreu Camps, generalsekreteraren för Rfef, har tydligen anmält den spanska regeringen till UEFA för påstådd inblandning och vill ha en utredning av regeringens utredning av Rubiales.

Det verkar osannolikt att UEFA kommer att följa hans begäran.

mike jones28 augusti 2023 14:16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *