Manchester United ser fortfarande förvirrat ut trots sin seger över Nottingham Forest… vilket topplag som helst kommer att få den här versionen av Erik ten Hags lag

By | August 28, 2023

  • Man United övervann en dyster öppning för att slå Nottingham Forest
  • Tränaren Erik ten Hag kan inte ignorera långsam start trots comebackvinst
  • SE: “It’s All Kicking Off” – Avsnitt 2 – Mail Sports nya fotbollsprogramNordirlands idrottskunglighet befann sig i den eleganta delen av Sir Bobby Charlton Stand sekunder innan allt började.

Jonny Evans, som återvände till Manchester United på ett ettårskontrakt, tog plats och precis bakom honom satt Dennis Taylor. De två pratade, Evans på mittfältet på ett sätt som hans mittfält inte gjorde. Ler och skrattar, det var en cool scen.

Samtalet var inte över än när Nottingham Forest vann, och United blev frustrerade. När Willy Boly tillät ett kryss att ansluta och avleda förbi Andre Onana ögonblick senare, var Erik ten Hag kvar i behov av snooker.

United stod inför utsikten att förlora två av sina tre första Premier League-matcher. Till slut vann de frisparkarna och dominerade den gröna mattan, men mot bättre motstånd – särskilt de som inte förlorade sin kapten till ett rakt rött kort med 2-1 – kanske United inte hittar tillbaka.

Hur United skulle älska rutinen lite. Föreställ dig de andra Champions League-klubbarna här med en fördel med två mål. Det kan de inte göra i Arsenal nästa vecka, eller mot Brighton efter landskampsuppehållet.

Man United blev chockade när Willy Boly satte 2-0 till Nottingham Forest på Old Trafford
Värdarna kämpade för att slå 10-mannatruppen, men de kommer inte undgå viktiga utmanare

Med 10 man och letade efter oavgjort trodde Forest fortfarande att de kunde komma undan med något. Två veckor tidigare var Wolves förskräckta över att de inte släppt in en sen straff som skulle ha gett dem en poäng.

Forest and Wolves förväntas inte störa den övre halvan av denna division, medan Tottenham skickade Ten Hags sida med lätthet. Det finns mycket att göra om United ska bygga vidare på förra säsongen och inte bara gå vidare.

För att det ska hända måste Ten Hag slå tillbaka en trend av nya tränare, som blomstrade tidigt innan de föll, och han kommer att häpnas av Forests första mål, Taiwo Awoniyi med ett frilopp på Onana innan han fällde honom. Att Marcus Rashford agerade sista man i en United-hörna måste vara chefens fel. Det är ditt jobb att sätta upp laget ordentligt.

Ten Hag medgav att det var en “skräck” start innan han fokuserade på comebacken, vilket är förståeligt. Bakom kulisserna blir det lite annorlunda. Spurs bristande löpning och oförmåga att följa instruktioner irriterar honom fortfarande och holländaren kan inte ignorera lördagens inledande fyra minuter, samtidigt som lagets uppvärmning på Old Trafford också har kritiserats av kommentatorn Michael Dawson på Sky Sports.

“Det var cirka 10 spelare som tog frisparkar utanför området, nästan gjorde rörelser,” sa Dawson. “De såg inte ut att vara redo för matchen. I andra änden genomgick Forest intensiv träning. Man märker redan från start att United inte dök upp.

Kroppsspråket halvvägs in i första halvlek var inte heller bra. Ten Hag verkade upprörd på Diogo Dalot för att han inte lyssnade på taktiska råd om hur man gömmer sig. Trots det, till deras förtjänst, började United använda bollen bättre. Till slut hittade de ett sätt.

“Självklart var vi upprörda”, sa Christian Eriksen, som gjorde det första. ”Men det fanns bara en väg att gå efter det och det var att släppa taget. Det är den bästa känslan när du har den största låga du kan få och sedan hamnar högt för att du vann. Men uppenbarligen vill du inte starta varje match med 2-0 under.’

Man United-tränaren Erik ten Hag kan inte ignorera lagets långsamma start trots att han kämpar för att vinna

MATCH FAKTA

Manchester United (4-2-3-1): Onana 6; Wan-Bissaka 7, Varane 5 (Lindelof 46min, 7), Martinez 6, Dalot 6; Casemiro 7, Eriksen 7; Antonio 6,5 (McTominay 85), FERNANDES 8, Rashford 7,5; Martial 5,5 (Sancho 60, 6,5).

Gunners: Eriksen 17, Casemiro 52, Fernandes 76 (penna). Bokade: Onana, Wan-Bissaka, Fernandes, Rashford.

Chef: Erik tio häxa 6.

NOTTINGHAM FOREST (3-4-2-1): Turner 6; Boly 6, Worrall 5,5, McKenna 6 (Niakhate 56, 6); Aurier 6,5, Danilo 6,5 (Elanga 81), Yates 7, Aina 7; Johnson 7 (Kouyate 70, 6), Gibbs-White 7; Awoniyi 7,5 (Trä 81).

Gunners: Awoniyi 2, Boly 4. Reserverade: Aurier, Aina, Kouyate, Gibbs-White.

Utvisad: Worral.

Chef: Steve Cooper 7.

Bedöma: Stuart Attwell 6.

Närvaro: 73,595.

Det råder mildring för tillfället, med en lång rad skador. Luke Shaw har varit borta länge, Mason Mount också. Raphael Varane kom av i halvtid och Rasmus Hojlund var återigen otillgänglig. Hans ryggproblem har lösts tillräckligt för att han ska kunna träna den här veckan och kunna spela mot Arsenal.

Det kommer dock inte att vara från början, och Anthony Martial hade ännu en nedslående eftermiddag. Hans första riktiga chans i kampanjen gav bara 18 beröringar och han besvärade sällan Forest, hans 300:e match sammanfattar en åttaårig karriär i Manchester.

Som om inte priset, namnet och håret räckte, det pressar Höglund ännu mer. Ten Hag behöver honom för att göra ett märke utan problem. Dessutom behöver klubben potta några enkla och snabba röda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *