10 ingredienser för att höja dina smoothies

By | August 28, 2023

Vi kan knappt hålla tillbaka vår kärlek till smoothies. De är en perfekt frukost, ett mellanmål efter träning eller till och med en efterrätt. Och med några få tillsatser som frön, pulver och proteiner – kan du packa alla viktiga näringsämnen du behöver i bara en kopp!

Chiafrön

Chiafrön är förmodligen det enklaste att hitta i någon mataffär, vilket gör dem till det perfekta tillskottet till en smoothie. Chiafrön kan vara små, men de innehåller många viktiga näringsämnen som omega-3, protein och fibrer för att hålla dig mätt och pigg. Dessutom innehåller de antioxidanter, som skyddar hjärta och lever – och är rika på fosfor och kalcium, som förbättrar bentätheten.

spirulina pulver

Spirulina är egentligen en typ av alger som växer i både söt- och saltvatten. Var inte orolig: den har massor av fördelar och näringsämnen som protein, koppar och B-vitaminer. Spirulina innehåller också phycocyanin, känt för sina antiinflammatoriska egenskaper som minskar saker som ledvärk och svullnad – och det kan hjälpa till att rensa upp din hud. Det är också känt för att förbättra hjärnans funktion och öka immuniteten.

grekisk yoghurt


@fage

Har du inte proteinpulver till hands eller vill göra din smoothie ännu krämigare? Oroa dig inte, grekisk yoghurt täcker dig. Grekisk yoghurt innehåller kalcium som stöder benhälsa, samt protein för att hålla dig mätt. Dessutom innehåller grekisk yoghurt probiotika, som återställer bakteriebalansen i tarmen. Den är rik på vitamin B12, B2 och selen.

Hampafrön


@drsandracabot

Om du vill öka ditt proteinintag, försök att lägga till hampafrön till din nästa smoothie. En portion innehåller ca 9 gram. Hampafrön är också rika på omega-3, en essentiell fettsyra som är avgörande för hjärtat och hudens hälsa.

maca pulver


@ceremonycocao

Maca är faktiskt en typ av grönsak relaterad till broccoli och grönkål. De tre bästa sakerna som Maca är känd för? Reglerar hormoner, förbättrar humöret och ökar uthålligheten. Många professionella idrottare använder det av just denna anledning. Maca innehåller även flavonoider, som minskar ångest och förbättrar minnet.

Kokosnötsvatten


@henryshealth

Istället för att blanda smoothien med mjölk eller vanligt vatten, försök att öka återfuktningen genom att använda kokosvatten. Kokosvatten innehåller naturliga elektrolyter. Denna extra hydrering kommer att öka energinivåerna och stödja matsmältningen.

Linfrön

Om du vill lägga till en nötig smak till din smoothie, prova att lägga till linfrön. Linfrö innehåller alfa-linolensyra (även känd som ALA), vilket är viktigt för hjärthälsa. Människokroppen kan inte producera ALA naturligt, så vi måste få det från växter. Linfrö innehåller också lösliga och olösliga fibrer som stödjer tarmhälsa.

acai pulver


@acaiexotic

Om du älskar en bra acai bowl som vi gör, *måste* du börja lägga till acaipulver till dina smoothies. Det kommer att ge dig den rika lila färgen och utsökta smaken. Som superfood är acaipulver känt för sina kraftfulla antioxidanter som neutraliserar fria radikaler (även kända som instabila atomer som skadar celler i kroppen).

kakaonibs

Älskar choklad? Prova att lägga kakaonibs i eller ovanpå din nästa smoothie. De är en bra källa till fibrer och fett, som hjälper dig att hålla dig mätt till nästa måltid. Kakaonibs är fulla av antioxidanter, som förebygger hjärtsjukdomar, vissa cancerformer och minnesförlust.

kollagenpulver


@amymyersmd

Kollagen finns faktiskt i våra skelett, hud och muskler, men det skadar inte att få i sig lite mer av det i kosten. För det första är kollagen otroligt mycket protein. För det andra kommer kollagen att stärka och återfukta hud, hår och naglar.

Vill du ha mer information om hälsosam kost? Kolla in dessa inlägg!
🫐 5 hälsosamma, fruktinspirerade frukostar att göra i sommar
🫐 Du måste prova dessa läckra frukosttoastrecept
🫐 5 enkla recept du kan göra själv

Skjutbild: @lopurnell
Översta bilden: @bakerbynature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *