West Ham blomstrar när nya värvningar fortsätter att komma in för David Moyes, med James Ward-Prowse och Edson Alvarez i huvudrollerna i dominerande seger över Brighton

By | August 27, 2023

  • West Ham häpnade Brighton med en eftertrycklig 3-1-seger på lördagseftermiddagen
  • The Hammers har fått en ljus start på den nya Premier League-säsongen
  • James Ward-Prowse, i synnerhet, spelade i sin nya omgivningHörnan sprack från bortre hörnet av gästlaget, när de fick veta att matchen var vunnen. Det hände bara en gång – och det fick verkligen inte universellt godkännande – men timingen och ämnet var betydande.

“Titta på Declan Rice?” West Ham-fansen jublade när de insåg att de skulle avsluta dagen i toppen av Premier League. “Titta på Declan Rice?”

Det händer snabbt saker i fotboll. Det hade gått bara 90 dagar sedan Rices senaste match för West Ham slutade med att han lyfte klubbens första silvermedalj på 43 år, men nu var han föremål för ett sus av jubel, utan tvekan underblåst av Arsenals förlust mot Fulham.

Många undrade hur livet skulle se ut för West Ham efter att ha sålt Rice, en totempåle, för 105 miljoner pund. Tålamod utövades också bland samma supportrar när den nya säsongen närmade sig och belöningen de hade fått förblev outnyttjad.

Men sedan tittade man på dem på Amex Stadium när de stod på sitt och spelade med en stark önskan att komplettera en suverän vinst mot Chelsea med ett lika attraktivt resultat mot ett så progressivt lag från Brighton.

West Ham fortsatte att imponera med en 3-1-seger över Brighton på lördagseftermiddagen.
Hammers manager David Moyes såg till att hans lag spelade eftertrycklig fotboll i början av den nya säsongen
Michail Antonio gjorde mål för andra matchen i rad för West Ham när han gjorde det tredje målet

Denna framgång uppnåddes naturligtvis tack vare Rices byten. I maskinrummet, demontering, demontering och passning, lade James Ward-Prowse och Edson Alvarez axel grunden för allt som skulle bli möjligt under en spännande andra period när de landade så många hårda skott.

MATCH FAKTA

BRIGHTON (4-2-3-1): Verbruggen 5; Brute 6, Dunk 6, Webster 4, Estupinan 5; Milner 6 (Adringa 72 minuter, 5), Gilmour 6 (Lallana 60 minuter 6); 5 mars (Veltman 62, 5), Welbeck 6 (João Pedro 60, 5), Mitoma 5; Fergusson 5.

Highlighter: Brutto 81. Reserverad: Mythoma.

Chef: Roberto DeZerbi 5.

WESTERN HAM (4-3-3): Areola 8; Coufal 7, Zouma 7, Ogbonna 7, Emerson 7; Soucek 6 (Benrahma 39min, 7), Alvarez 8 (Fornals 84), Ward-Prowse 8; BOWEN 8.5, Antonio 8 (Kehrer 79), Paquetá 7 (Ings 85).

Gunners: Ward-Prowse 19, Bowen 58, Antonio 63.

Reserverad: Ward-Prowse, Alvarez, Kehrer. Chef: David Moyes 8.

Bedöma: Anthony Taylor 6. Närvaro: 31 508.

Ward-Prowse – en man vars karaktär, lust och professionalism kommer att göra honom till en favorit bland managern David Moyes – har visat varför, efter sin dubbelassistansdebut mot Chelsea, investeringen på 30 miljoner pund i honom kommer att vara väl använda pengar.

Han satte igång saker och ting när han öppnade målskyttet i den 19:e minuten, men de delar av hans spel som stack ut var hans disciplin, arbetstakt och vägran att nöja sig med näst bäst, en robust utmaning att anfalla i första halvlek. ett foto på Billy Gilmour är ett exempel på detta.

“Jag önskar bara att han var här en månad tidigare,” sa Moyes. – Han fick en bra start. Det är att ha spelare som vet vad som krävs för att försöka vinna dessa tuffa matcher. Vi är väldigt nöjda med honom och han kommer bara bli bättre.”

Känslor, förvisso, som också gäller Alvarez, något dyrare än hans nya lagkamrat på 35,4 miljoner pund. Moyes spenderar bara pengar när han är säker på att det kommer att skörda utdelning och beslutet att värva mexikanen, som har spelat 33 gånger i Champions League för Ajax, kommer att höja ribban.

Alvarez klarade av de sista nio minuterna mot Chelsea, men detta var en sann indikation på vad han kommer att erbjuda, med två interceptions, sju rensningar och en vilja att attackera allt och allt vilket gör honom till en omedelbar framgång i omklädningsrummet.

“Edson är mer defensiv, men han är ett djur, han jobbar hårt och jobbar hårt”, sa vänsterbacken Emerson. “Ibland när du bara tittar på matchen kan du inte alltid se honom med bollen, men utan bollen är han otrolig. Han springer till alla.

Ett djur? Beskrivningen var bra. “Till och med i rondon innan träningen eller i uppvärmningen är han 100 procent för honom och han vill vinna”, svarade Emerson. ‘När en kille vill slåss och springa för alla, ser du det och du vill göra det också. När vi ser Alvarez göra de här sakerna följer vi med honom.

“Declan hjälpte oss mycket med en kvalitet som vi inte kan beskriva. Nu med dessa killar, inte bara Alvarez och Ward-Prowse, utan Tomas Soucek och Lucas Paquetá, arbetar alla i mitten mycket för laget. Vi är nöjda med Alvarez och Ward-Prowse, de har kvalitet och erfarenhet, så låt oss jobba.”

Ward-Prowse var West Hams magiker efter att ha slutfört sin övergång från Southampton
Hammers rookie Edson Alvarez har blivit stämplad som ett “djur” av sina lagkamrater

Det blir musik i din chefs öron. Han var lite grinig efteråt, vilket gjorde det klart att det fortfarande fanns utrymme för förbättringar, och han hade rätt när han sa att Alphonse Areola, hans målvakt, var en viktig del av segern.

Men likaså vet han att det finns styrka i hans led, styrka som kommer att öka när Mohammed Kudus, med £38m, ansluter till partiet från Ajax. Moyes, som var nöjd med mål från Jarrod Bowen och Michail Antonio, hoppas att det kommer ytterligare ett tillägg också.

Alvarez, Ward-Prowse och Kudus anländer alla med sammanlagt 103 miljoner pund, vilket ger lite pengar från pengarna de fick från Arsenal för riset. Låter som ett utmärkt exempel på hur du får marknaden att fungera för dig.

Brighton har också sett stora övergångar, men managern Roberto De Zerbi har gjort det klart att deras trupp är svagare för Alexis Mac Allisters, Robert Sanchez och Moises Caicedos ekonomi. West Ham kommer att vara glada över att inte kunna säga detsamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *