Femårig pojkes familj upptäcker att han har cancer efter att han ramlat i parken

By | August 27, 2023

Familjen till en femårig pojke blev chockade när de upptäckte att han hade cancer i båda njurarna, inklusive en 10 cm massa på hans vänstra njure, efter att ha fallit i en park.

Efter att Reid Scanlon, från Tonteg, föll under sin dejt på Taff’s Well Park den 17 augusti, började han klaga på magsmärtor, berättade Reids mamma Alison för WalesOnline.
Han fördes till akuten, där sjuksköterskor berättade för fyrabarnsmamman Alison att de var oroliga för att han skulle ha problem med sin mjälte. Men ytterligare tester på Noah’s Ark Children’s Hospital vid University Hospital of Wales fann en Wilms-tumör, eller nefroblastom, storleken på en grapefrukt i Reids vänstra njure.

Hjärtskärande nog, torsdagen den 24 augusti, fick Reids familj den fruktansvärda nyheten att Reid också hade flera mindre tumörer på sin högra njure – vilket betyder att han hade en Wilms-tumör i stadium fem, där tumörerna finns i båda njurarna. “Det var en total chock när vi fick veta det,” förklarade Alison.

“Han såg ut som en väldigt vältränad och frisk pojke. Han älskar att leka och vara ute. Han bråkar alltid med sina äldre bröder. Det är verkligen en välsignelse för oss att Reid ramlade när han lekte i parken eftersom det orsakade en liten inre blödning från tumören och avslöjade tumören. Om Reid inte hade fallit, tror jag att vi bara hade insett att han hade tumören eftersom vi kunde se den trycka mot hans hud.”

Reid Scanlon är på väg att påbörja sex veckors kemoterapi i ett försök att krympa sina tumörer så att hans njurar kan opereras.(Bild: Alison Scanlon)

Det främsta symtomet på Wilms tumör, som är vanligare hos små barn, är en utbuktning av huden där tumören sitter, vilket vanligtvis är smärtfritt. Ibland kan tumören blöda, vilket kan orsaka smärta, och som ett resultat kan det finnas blod i barnets urin. För att lära dig mer om Wilms tumörsymtom, klicka här.

Alison och Reid Scanlon(Bild: Alison Scanlon)

Reid måste nu påbörja sex veckors cellgiftsbehandling med alternerande behandlingsalternativ, i hopp om att hans tumörer ska krympa tillräckligt för att hans njurar ska kunna opereras. “Målet är att försöka bibehålla någon form av njurfunktion för Reid eftersom han uppenbarligen behöver sina njurar”, tillade Alison.

“Vi fick höra att tillståndet kunde ha att göra med genetik och att han kunde ha fötts med det. Vi fann att tumören i vänster njure hade växt i månader. Det fanns ingen mullvad och ändå är massan i den vänstra njuren lika stor som en grapefrukt.”

Alison sa att hennes familj försöker behålla en positiv attityd mot Reid. “Det har varit hemskt. När du hör ordet cancer känner du att det är slutet på världen och vi blir riktigt oroliga och vi är oroliga. Men konsulten berättade för oss att det finns behandling tillgänglig för Reid och vi hoppas att det kommer att fungera.”

Reids familj startade en onlineinsamling för att stödja Reid genom behandlingsprocessen. Du kan se insamlingssidan, som redan har samlat in nästan £2 800, här.

Gå med i WalesOnlines senaste WhatsApp-community

WalesOnline har lanserat en ny WhatsApp-community för senaste nyheter och topphistorier.

Från de största domstolsberättelserna till de senaste trafikuppdateringarna, vädervarningar och senaste nyheterna, det är ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i Wales.

Vill du vara med? Allt du behöver göra är att klicka på den här länken, välj “Gå med i gemenskapen” så är du igång.

Ingen annan i gemenskapen kommer att kunna se din personliga information och du kommer bara att få meddelanden från WalesOnline-teamet. Vi kommer inte att spamma ditt WhatsApp-flöde med ständiga meddelanden, men du kommer att få uppdateringar från oss dagligen.

Om du av någon anledning bestämmer dig för att du inte längre vill vara en del av vår community, kan du lämna genom att klicka på ditt namn högst upp på skärmen och klicka på “Lämna grupp”.

Du kan läsa vårt sekretessmeddelande här.

Gå med i vår WhatsApp-gemenskap här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *