Passagerare är arga över att ha fastnat på en liten station utan badrum efter att tåget ställts in

By | August 26, 2023

Passagerare på Heart of Wales-linjen, känd som en av de mest natursköna järnvägslinjerna, fick höra att deras tåg ställdes in när de närmade sig Llanwrtyd järnvägsstation

Den lilla stationen har inga toaletter eller mat.(Roger Cornfoot Railway Station / Llanwrtyd Wells / CC BY-SA 2.0)

Förfärade passagerare klagade över “stökigheten” i en tågtrafik när 30 personer fick gå av vid en avlägsen station – och fick vänta i mer än två timmar.

Rutten gick på Heart of Wales Line, känd som en av de mest natursköna tågvägarna i Storbritannien. Men när man närmade sig Llanwrtyd järnvägsstation meddelades det i högtalaren att nästa tjänst skulle ställas in och att alla måste gå av vid nästa station.
Jim Ayres var en av dem som uppmanades att kliva av tåget – klockan 11.38 från Swansea till Llandrindod i Powys i torsdags. Han lämnades utan tillgång till badrum, mat eller dryck under den långa väntan. Llanwrtyd-stationen, där passagerarna var strandsatta, ligger fem hållplatser från herr Ayres destination – men han säger att vi “inte fick veta” varför tåget ställdes in.

”Efter en kort paus gick tåget tillbaka som det kom, tillbaka söderut mot Swansea. Det var cirka 25-30 personer kvar på stationen och vi fick veta att en ersättningsbuss skickades för att ta oss resten av vägen och att den skulle komma med oss ​​om 10 minuter, säger han. Transport for Wales har sedan dess bett om ursäkt och sagt att avbokningen berodde på ett poängfel.

Heart of Wales-linjen slutar vid Shrewsbury och är känd som en av de mest natursköna vägarna i Storbritannien(Rcprinter123)

Efter att ha väntat 10 minuter fanns det ingen ersättningsbuss i sikte – så passagerarna, inklusive barn och äldre, kunde inte göra annat än att vänta tålmodigt på sin resa. När Ayres försökte ringa Transport for Wales fick han återigen veta att en buss var på väg. Ayres beskrev området som mitt i ingenstans, utan badrum eller kafé.

“Staden Llanwrtyd Wells ligger cirka en halv mil från stationen, så den är inte idealisk för äldre eller små barn,” sa han. “Hade vi fått veta att tjänsten var inställd, att det inte fanns några bussar och att vi var tvungna att vänta på nästa tåg, så kunde åtminstone folk ha tagit beslutet att åka in till stan – att spendera en eftermiddag i Llanwrtyd Wells skulle inte det är det värsta i världen.

“Men de sa till oss att det skulle gå en buss och där de släppte alla fanns det ingenting. De kunde åtminstone ha släppt av oss någonstans med faciliteter, säger Ayres till WalesOnline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *