Den hyllade automationssimulatorn Factorio utforskar rymden för sin första expansion

By | August 26, 2023

Drygt tre år efter att den hyllade bygg- och automationssimulatorn Factorio lämnade sin långvariga tidiga åtkomst med en 1.0-release, har utvecklaren Wube Software delat med sig av detaljer om sin första expansion, Space Age, som kommer att ta vid precis där basspelet slutar.

Factorio, för de oinvigda, framställer spelare som provisoriska rymdindustriister, och ger dem i uppdrag att bygga allt mer utarbetade utrustningar i en obeveklig strävan efter allt effektivare automatisering. Det slutliga målet är att bygga en raket som gör att du kan fly från planeten du kraschade på, och det är där rymdåldern börjar.

I ett inlägg som avslöjar de första konkreta detaljerna om Factorio-expansionen, förklarade Wube att Space Age fortsätter resan efter dessa raketuppskjutningar, och tar spelare bland stjärnorna där de kan “upptäcka nya världar med unika utmaningar, utnyttja sina nya resurser för avancerad teknologi, och hantera [their] flotta av interplanetära rymdplattformar.”


Factorio släpptes i augusti 2020 efter fyra år i tidig tillgång.

Wube säger att spelare kommer att behöva skicka flera raketer ut i rymden (dessa kommer att vara billigare att bygga i rymdåldern för att undvika att processen “drar ut för alltid”) eftersom de samlar på sig tillräckligt med resurser för att bygga en plattform som kommer att generera rymdvetenskap, men viktigast av allt , resa till olika planeter där basspelets automationskärna kommer att expandera till interplanetär logistik.

Fyra fördefinierade planeter kommer att inkluderas i expansionen, var och en med sitt eget tema, funktion, utmaningar och mekanik, och “de flesta” kommer att ha olika militära mål. Wube tillägger att varje planet leder till produktion av specifika vetenskapspaket och deras teknologier, och att ordningen i vilken spelare bestämmer sig för att utforska planeter är ett “häpnadsväckande strategiskt val.”

För att tillgodose expansionens nya spelstil, säger Wube att det måste balansera om vissa kärnspelselement, vilket innebär att även om utrymmet är tillgängligt tidigare med Space Age aktiverat, vissa delar av teknikträdet – artilleri, klippsprängämnen , Spidertron, moduler i toppklassen och en mängd personliga utrustningsuppgraderingar – kommer nu att låsas upp mycket senare på olika planeter. På plussidan kommer några “coola nya grejer” att läggas till som belöning för att gå vidare genom expansionen, tillsammans med några “coola tillägg” till den ursprungliga planeten, Nauvis.

Space Age har fortfarande inget releasedatum, men Wube säger att det för närvarande är i “Stage 5” av sin tidigare diskuterade sjustegsutvecklingsplan. Vid det här laget är innehållet “mer stabilt och chansen att ta bort saker är mindre”, så det är redo för ett “första pass av justeringar”.

“Eftersom vi vet var vi är och vad målet är”, förklarar utvecklaren, “kan vi börja närma oss releasedatumet för expansionen, som är planerad till ungefär ett år från nu. det blir åtminstone mer specifikt.”

Space Age kommer att släppas tillsammans med en 2.0-uppdatering för Factorio som kommer att innehålla betydande förbättringar för alla spelare, oavsett om de köper expansionen eller inte. Dessa kommer att inkludera “förmågan att bättre styra tågsystem, bättre projektkonstruktion, bättre flygande robotbeteende och mycket mer.”

Men även om Factorios Space Age-expansion fortfarande är en bit kvar, säger Wube, “Från och med nu lyfter vi embargot på expansionens innehåll och kommer att publicera fredagsfakta varje vecka om alla olika aspekter av expansionen fram till lanseringen. . !” Så förvänta dig att höra mycket mer på vägen till dess eventuella ankomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *