Cyberpunk 2077: Phantom Liberty Interview: Key Improvements, Dogtown Creation och mer

By | August 26, 2023

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty är en viktig milstolpe för CD Projekt Reds fantastiska RPG. Förutom en stor ny historia och inkluderingen av Idris Elba kommer den att innehålla ett antal stora förbättringar, som alla är tillgängliga gratis i grundspelet .

Regissören Gabriel Amatangelo pratade med IGN och talade om dessa stora förändringar, såväl som skapandet av Dogtown, det nya stridsfordonet och mer. Läs hela Cyberpunk 2077-intervjun nedan och kolla in hela sammanfattningen av alla tillkännagivanden när gamescom 2023 fortsätter!

IGN: Okej, så jag vill prata om nivåerna, för uppenbarligen går vi in ​​i en helt ny stad och ett nytt område i Cyberpunk. Så berätta om det. Hur många byggnader kan vi gå in i? Finns det många små hemligheter gömda där ute?

Gabriel Amatangelo, regissör: Ja, så Dogtown styrs av Kurt Hansen och han är en de facto överste i Nya USA och han har tagit över området och så han styr det med järnhand så att säga. Han är som en milisledare och utforskar med många olika vapen, handlar och handlar med andra Black Market-varor, varav några spelare kan få tag på. Så totalt sett ville vi att det skulle ha en förtryckande känsla. Då ser du din milis, dina enheter runt omkring, och du blir nervös. Samhällena är strikt styrda så att säga, men samtidigt är NCPD och kablar inte tillåtna där, så det är en plats som några otäcka karaktärer flyr till, så det är ett mer våldsamt område.

Kan vi vara en av dessa elaka karaktärer?

GA: Säkert. Det är trots allt en RPG… Jag tror att vi pratade lite om det här förra gången, om du börjar begå brott eller blir ur funktion i det området så skickar han sina enheter efter dig och det kan eskalera, eskalera. , klättra. Och de kan ta med APC, fordon med monterade vapen och så vidare.

Fordonsstrid är ett bra komplement till Phantom Liberty. Hur påverkade det Dogtowns gator och uppdrag?

GA: Ja, jag menar, när du går från en plats till en annan kan många dynamiska händelser hända. Till exempel sa jag att han handlar med några Black Market-produkter. Det kan finnas några luftdroppar eller några husvagnar, och du kan fånga upp dem, och det är ett framväxande möte som händer av det. Och du kan få några saker, hitta några godsaker, sånt. Och du kan göra det till fots, du kan göra det i ditt fordon, dra ut en SMG, du kan ta turer på din cykel och skära dem med din Katana-klinga. Och så är det många aktiviteter och evenemang som dyker upp överallt.

<strong>Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kommer att innehålla ett stort antal förbättringar av basspelet.</strong>” src=”https://assets-prd.ignimgs.com/2023/08/22/cyberpunk2077-phantomliberty-1-blogroll-1692733577260.jpg?width=1280&fit=bounds&height=720&quality=20.sxr” class=”j.sxr” class=”j.sxpr” -2920405963 progressiv-bild artikel-bild artikel-bild-full-storlek jsx-2407332289 jsx-3166191823 rounded loading”/><figcaption class=Cyberpunk 2077: Phantom Liberty kommer att innehålla ett stort antal förbättringar av basspelet.

Fantastisk. Så vad kommer spelare att vinna om de fångar upp en av dessa airdrops? Får de ett nytt vapen?

GA: De kan, de kan. Du kan få massor av nya vapen. Du kan också få olika typer av uppgraderingar, skicklighetsskärvor och sådana saker. Det är en överraskning. Det är ett RPG. Jag är ledsen att jag avbryter, men det finns också små berättelsesegment och annat man kan hitta i den, några påskägg.

Så det är en stor push för dig att vilja få de där luftdroppar då?

GA: Ja Ja Ja Ja.

Så tidigare pratade chefsdesignern om att vilja belöna spelare med maximalt val, ansträngning och belöning för upptäckter och utforskningar. Så ökar Phantom Liberty spelarnas valfrihet?

GA: På många sätt. Som jag sa, valfriheten att bara utforska världen och ha nya möten. Det finns många olika saker, allt eftersom berättelsen fortskrider händer olika saker i berättelsen, och jag vill inte ge bort några påskägg, men du kan hitta små bitar och rekvisita och saker som stödjer olika händelser som händer. -skärm om du vill. . Och när det gäller spelarkaraktärerna vi har introducerat, har vi förnyat färdighetssystemet, och nu finns det så många olika sätt att uppfylla din fantasi om hur du vill spela som en cyberpunk med ny Cyberware och sånt. Så jag tycker att det stämmer överens med det han pratade om tidigare. Ja.

Vilken var den största utmaningen du mötte av att skapa Dogtown?

GA: Att försöka hitta balansen mellan att ha den där förtryckande känslan, om du vill, och den faran och även uppmuntra utforskande. Vi tycker att vi har hittat en bra balans mellan hur du kan ta dig in och ut ur möten och alla de olika verktyg du nu har för att fly. Till exempel Air Dash och det nya… Du kan dölja dig själv och ta dig ur strid, en massa olika saker som det, men jag skulle säga att det förmodligen var den största utmaningen i den övergripande nivådesignen.

Jag tror att du tidigare, när vi pratade, sa att det skulle vara väldigt smidigt att resa hit, att kunna åka från en del av staden till Dogtown, eller hur?

GA: Åh ja, ja, ja, ja. Så tidigt närmar du dig en väldigt skrämmande port, och det finns en berättelsesekvens om hur du ska ta dig igenom den. Och jag vill inte förstöra något av det, men när du går kommer du, eftersom V som legosoldat har några fixa kopplingar, du kommer att få några kopplingar för att kunna passera in och ut. Men, ja, det är sammanhängande från början av berättelsen, det är sammanhängande till slutet. Och sedan när du vill komma och gå, och du kan gå tillbaka till basspelsuppdragen, tillbaka till Phantom Liberty-uppdraget, kan du gå fram och tillbaka på din fritid.

Polissystemet och hur det är väldigt organiskt och det bygger upp till där, som jag sa, vid vissa tillfällen kommer de att börja använda stora vapen, stridsfordon

Så om du rekommenderade det här till en ny spelare, skulle du säga “Hej, spela huvudhistorien först” eller skulle du säga att de kunde spela detta och sedan införliva Dogtown i hela spelet?

GA: Jag menar, det roligaste är definitivt de två delarna, men vi introducerar så mycket grejer i 2.0 som du får gratis utan Phantom Liberty, så vad är den bästa tiden att gå tillbaka. Jag menar, jag vet inte hur jag annars ska svara på det. Det finns så mycket. Jag skulle kunna fortsätta för evigt. Det finns bara så mycket jag kan prata om specifikt om 2.0 kontra Phantom Liberty. Jag vet inte om vi vill komma in på det, men jag kunde.

Vilka är dina favoritdelar av 2.0 som du verkligen ser fram emot att spelare ska få tag på?

GA: Polissystemet och hur det är väldigt organiskt och bygger upp till där, som jag sa, vid vissa tillfällen kommer de att börja använda stora vapen, fordonsstrider. Du kan slåss med MaxTac. Det finns fem olika arketyper av MaxTac, varav fyra gick in i flottan samtidigt. De kan hacka ditt fordon och stoppa det. Det här är nog den delen som retar mig mest.

Jag är lika exalterad över alla nya sätt att spela och de nya färdighetsträden. Du kan bli en Terminator nu. Du kan plocka upp ett tungt maskingevär. Förut såg du ut så här när du fotade, och nu kan du skjuta stadigt. Du kan plocka upp kroppar och kasta dem på människor. Du kan hoppa och bryta. Du kan pressa din Cyberware till det yttersta och gå in i rage-läge, mycket inspirerad av David i Edgerunners, och din hälsa börjar försämras. Men ju mer du trycker på din attack och den byggnaden, desto mer får du tillbaka din hälsa. Så det är ett nytt sätt att spela mitt i händelsernas centrum.

Vi har fortfarande den traditionella täckande elden och sånt, men vi har ny AI, ny mekanik. Netrunners har ett nytt sätt att spela, Netrunner NPC har ett nytt sätt att attackera dig. De kan proxy sina hack genom enheter. Som sagt, jag skulle kunna fortsätta så länge. Det finns så många nya saker att prata om.

Ja, jag är verkligen glad att höra att du är så exalterad, och jag är verkligen upprymd. Jag känner att jag bara tar dess energi och suger upp den… Så jag måste fråga, uppenbarligen sist vi pratade, det här skulle bli Cyberpunks sista expansion. Så det är det, jag vet att du kommer att ha fler miniuppdateringar för balans och så, men är detta i stort sett slutet på de stora expansionerna för Cyberpunk och i princip full fart i uppföljaren?

GA: Ja. Det här är den sista stora expansionen, och ja, det kommer några mindre uppdateringar senare, men ja, och då blir det Cyberpunk 2.

OK. Så vilket är ditt favoritvapen som kom ut i nästa uppdatering?

GA: Jag suger på att komma ihåg skicklighetsnamn och vapennamn eftersom vi ändrade dem några gånger under utvecklingen, men så finns det det nya prickskyttegeväret…Phantom Liberty är starkt inspirerad av spionthrillergenren. Jag vill lämna det för upptäckt, men det innehåller några nya funktioner. Det här är en av dem. Det här är en av mina favoriter, ja.

Jag älskar att känna kraften i ett prickskyttegevär, eller hur? Jag gillar i allmänhet att använda flammande vapen och attackera rakt av, men jag tar med ett prickskyttegevär. Jag ska spela det långsamt, bara för dig.

GA: Rätt. Ja Ja Ja, det är roligt.

Cyberpunk 2077s Phantom Liberty-expansion lanseras den 26 september.

Kat Bailey är IGN:s nyhetschef och medvärd för Nintendo Voice Chat. Har du ett tips? DM henne på @the_katbot.