Det #1 antiinflammatoriska mellanmålet att köpa på Walmart

By | August 24, 2023

Det är mitt på eftermiddagen och magen kurrar – dags att ta ett mellanmål för att hålla energinivån uppe. Med ett oändligt utbud av snacks att välja mellan, kanske du undrar vilket som skulle vara det bästa mellanmålet om du också vill skörda några hälsofördelar, som att förebygga kronisk inflammation.


Det är viktigt att klargöra att inte alla inflammationer är dåliga. Faktum är att akut inflammation är nödvändig för att bekämpa främmande inkräktare. Men när det varar i månader eller år, är det där kronisk inflammation kommer in. Kronisk inflammation är också en av grundorsakerna till kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar och artrit, för att nämna några. Att äta antiinflammatorisk mat dagligen med måltider och mellanmål kan hjälpa till att minska risken eller fördröja uppkomsten av dessa tillstånd.
Oavsett om du är en vanlig Walmart-kund som ska fylla på med dina matvaror eller en sporadisk besökare som bara köper en vara eller två, har vi ett mellanmål som vi rekommenderar att du provar – läs vidare för att ta reda på vad det mellanmålet handlar om!Vad du ska leta efter i ett antiinflammatoriskt mellanmål

När du letar efter ett antiinflammatoriskt mellanmål är checklistan som rekommenderas av dietister som följer.


Gjord med enkla ingredienser

Var uppmärksam på ingredienslistan för att se vad som utgör mellanmålet. Helst, ju kortare listan är, desto bättre, vilket innebär att den innehåller minimalt med eller inga tillsatser. Produkter med en lång lista av ingredienser kan behöva mer bearbetning, särskilt om de innehåller tillsatser.


Den har ett minimum av tillsatta sockerarter

För mycket socker i kosten kan öka risken för att utveckla inflammation, vilket ökar risken för att utveckla diabetes och hjärtsjukdomar.


Överraskande eller inte, socker går under många olika namn, inklusive sackaros, rörsocker och majssirap. Kontrollera alltid ingredienslistan och näringsfaktatabellen för gram tillsatt socker per portion.


Kom ihåg att du kan få tillsatt socker från andra livsmedelskällor, även sådana du inte skulle ha tänkt på, som färdiggjorda soppor och kryddor. American Heart Association rekommenderar att du begränsar ditt intag av tillsatt socker till 6 teskedar (25 gram) för kvinnor och 9 teskedar (36 gram) för män dagligen. Om du ofta konsumerar andra källor till tillsatt socker, välj ett mellanmål med en tesked (4 gram) tillsatt socker eller mindre. Men om du begränsar konsumtionen under dagen kan ett mellanmål på 8 gram eller mindre ändå göra susen.


Har du en söt tand och föredrar ett mellanmål med minimalt eller inget tillsatt socker? Leta efter snacks som innehåller sötare frukter, som körsbär, dadlar och frystorkade frukter, som ger produkten naturlig sötma utan tillsatt socker.


Innehåller minst 3 gram fiber

Fiber håller inte bara vår tarm frisk, utan det hjälper också till att stabilisera blodsockernivåerna, kontrollera kolesterolnivåerna, minska inflammation och mycket mer.


Eftersom tarmen är en av kroppens försvarslinjer, matar fiberintaget tarmbakterierna, bygger upp mångfalden och mängden av bra bakterier och håller de dåliga på avstånd.


Att äta fibersnacks bidrar också till ditt totala fiberintag. Eftersom du behöver minst 28 till 34 gram fibrer dagligen, enligt 2020-2025 kostråd för amerikaner, hjälper till att införliva fibrer under dagen att uppfylla denna rekommendation. Att välja ett mellanmål som ger minst en tiondel av din dagliga totalsumma skulle vara en bra utgångspunkt – varje uns räknas!


Den har låg natriumhalt

Natrium är ett viktigt näringsämne för att reglera vätskor, upprätthålla blodtrycket och stödja kroppens nerver och muskler, bland annat. Men enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), konsumerar 90% av amerikanerna mer salt än vad som rekommenderas. I genomsnitt konsumerar människor i USA cirka 3 400 milligram natrium dagligen, jämfört med de rekommenderade 2 300 mg. För ytterligare fördelar rekommenderar American Heart Association (AHA) att begränsa den till 1 500 mg. För mycket salt kan orsaka olika hälsoproblem som högt blodtryck som kan öka inflammation i kroppen.


Salta mellanmål som nötter är bra mellanmålsalternativ med protein och hälsosamma fetter för att öka dina energinivåer eller låsa in dig till nästa måltid, men många kan ha tillsatt salt.


Så leta efter snacks med låga eller saltfria varianter för att hålla ditt natriumintag på en hälsosam nivå. När du läser näringsfakta-etiketten, välj ett mellanmål som ger 10 % eller mindre av det dagliga värdet för natrium (DV).Walmarts bästa antiinflammatoriska mellanmål

Av ovanstående skäl är vår favoritåterförsäljares antiinflammatoriska mellanmål Walmarts Crackers and Cashew Nut Bars.


Varför är det så bra

Denna dadel- och nötbar innehåller bara två näringsrika ingredienser: cashewnötter och dadlar, och inget annat – inget tillsatt salt, socker eller fett.


Cashewnötter är rika på växtprotein med fibrer och hälsosamma fetter, vilket håller dig mättare, längre och mer nöjd. Forskning publicerad 2023 i Näringsämnen noterar att valnötter kan påverka inflammatoriska markörer positivt och spela en roll för att minska oxidativ stress.


Tillsammans med cashewnötter bidrar dadlar till barens totala fiberinnehåll. Enligt en artikel från 2020 i Total miljövetenskap, dadlar innehåller också potenta antioxidanter. De naturliga sockerarterna i dadlar gör också baren till ett sött och näringsrikt alternativ för dem med diabetes.


Frukt- och nötbaren uppfyller också våra rekommendationer ovan – den har minst 3 gram fibrer, inget tillsatt socker och minst 5 milligram natrium.


Cashewnötter och dadlar är källor till järn, och denna produkt ger en tiondel av det dagliga värdet av järn – en extra bonus!


Sist men inte minst är frukt- och nötbaren ett bekvämt, kostnadseffektivt mellanmålsalternativ för att hålla dig mätt och dina smaklökar nöjda.

slutresultatet

När du besöker Walmart för matvaror eller andra nödvändigheter, bläddra i mellanmålsgången och ta en låda eller två av deras eget märke Cashew Cookie Date & Nut Bar. Denna unika frukt- och nötbar innehåller bara två ingredienser som erbjuder antiinflammatoriska fördelar. Dessutom innehåller baren inga tillsatta sockerarter eller tillsatser.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *