Laura Carleton skjuter: Jamie Lee Curtis och Paul Feig leder reaktioner på Kaliforniens butiksägare som skjuter över Pride-flaggan

By | August 22, 2023

Paul Feig och Jamie Lee Curtis reagerade efter att en kvinna sköts ihjäl utanför deras klädbutik i Cedar Glen, Kalifornien.

Laura Ann Carleton, 66, som var gift med nio barn, dödades efter att den beväpnade mannen påstås ifrågasätta en stor hbtq+ prideflagga som hängde utanför hennes butik, uppger polisen.

Den misstänkte skytten, en 27-årig man, sköts senare ihjäl av polisen.

Feig, regissören för 2016 års film Ghost Buster och succékomedi tärnordelade ett foto på sig själv och Carlton på Instagram, tillsammans med en skriftlig hyllning.

“Vår underbara vän Lauri Carleton (se den här bilden) mördades igår i sin @magpi_shop-butik i Lake Arrowhead av en 27-årig man som var missnöjd med att hon hade en stor prideflagga hängande utanför sin butik”, skrev hon. han. .

“Han rev upp den och när hon konfronterade honom med det sköt han och dödade henne. Vi är alla förkrossade för hennes man Bort, hans familj och HBTQ+-gemenskapen, för vilken Lauri var en sann allierad. Hans blivande mördare sköts senare och dödades av San Bernardino-polisen och utgör därför inte längre ett hot mot samhället. Men denna intolerans måste upphöra.”

Han fortsatte: “Alla som använder hatiskt språk mot HBTQ+-gemenskapen måste inse att deras ord betyder något, att deras ord kan inspirera till våld mot oskyldiga kärleksfulla människor. Låt oss alla gå vidare med tolerans och kärlek. Vi kommer inte att låta Lauris tragiska död vara förgäves.”

Många av Feigs kända vänner och följare hyllade också i kommentarerna till hans inlägg.

Hollywoodstjärnan Charlize Theron sa att Carletons död var “hjärtskärande” samtidigt Kontoret Stjärnan Kate Flannery skrev: “Paul! Jag är ledsen för din förlust. Och jag är ledsen för världens tillstånd.”

“Verkligen rörande”, skrev One Tree Hill stjärnan Sofia Bush. Den amerikanske skådespelaren Timothy Omundson skrev: “Det är så fruktansvärt att ett uttryck för kärlek och stöd för en marginaliserad gemenskap leder till så radikaliserat hat och våld att varje butik i byn Arrowhead hänger en stolthetsflagga för att hedra denna modiga fru och mor.” .

I sin egen Instagram-hyllning skrev Curtis: “Min hand i din @alokvmenon.”

“Jag är djupt ledsen över detta”, fortsatte bildtexten. “Det här är vårt land nu och vi kan inte titta bort. Vila i frid Laura Ann Carleton, niobarnsmamma. Tack för din allierade. Tacksam för din kärlek. Jag kommer aldrig glömma dig.”

AppleTV+ logotyp

Titta på Apple TV+ gratis i 7 dagar

Endast nya prenumeranter. £6,99/månad. efter gratis provperiod. Planera automatiska förnyelser tills de avbryts

Prova gratis

AppleTV+ logotyp

Titta på Apple TV+ gratis i 7 dagar

Endast nya prenumeranter. £6,99/månad. efter gratis provperiod. Planera automatiska förnyelser tills de avbryts

Prova gratis

Den Oscarsbelönade skådespelerskan, 64, har starkt stöttat transpersoners rättigheter sedan hennes dotter Ruby kom ut som trans 2020.

Komikern Bridget Everett noterade att Carleton och hans butik hade blivit trakasserade över Pride-flaggan tidigare, men de vägrade att bli skrämda och bytte alltid ut den när någon försökte ta ner den.

Hon kom ihåg hur sista gången hon såg Carleton var vid Lake Arrowhead gay pride-paraden.

“All denna anti-HBTQ-retorik har ett pris,” sa hon. ”Nu är Lauris man Bort, deras dotter, vänner och samhälle förkrossade. Och för vad?”

Komikern och författaren Mae Martin, den amerikanska journalisten Katie Couric, Andy Cohen och komikern Abbi Jacobson var bland dem som uttryckte sin hjärtesorg och ångest i kommentarerna till Everetts inlägg.

Utredningen av skottlossningen pågår fortfarande.

Polisen avslöjade i ett uttalande att den misstänkte, en 27-årig man, hade flytt från brottsplatsen till fots innan han lokaliserades av myndigheter på en närliggande plats. Efter att ha vägrat att lägga ner sitt vapen i en konfrontation med sheriffens ställföreträdare, sköts den misstänkte med dödlig utgång.

“När poliser försökte kontakta den misstänkte, inträffade ett dödligt våld och den misstänkte dödförklarades”, heter det i ett uttalande från sheriffens kontor.

“Vid ytterligare undersökning upptäckte detektiver att den misstänkte gjorde flera nedsättande kommentarer om en regnbågsflagga som var utanför butiken innan han sköt Carleton.”

Mordet fördömdes av en lokal HBT+-organisation i Lake Arrowhead-området, hem till Ceder Glen-gemenskapen.

Lake Arrowhead HBTQ-gruppen delade ett meddelande på Facebook-sidan där de hyllade Carleton och hans stöd för HBT+ rättigheter.

“Idag var en mycket sorglig dag för Lake Arrowhead och HBTQ-gemenskapen”, skrev de. “Vår vän och supporter Lauri Carleton…mördades när hon försvarade sina hbtq+-prideflaggor framför sin butik i Cedar Glen, Kalifornien.

“Lauri identifierade sig inte som HBTQ+, men hon ägnade sin tid åt att hjälpa och förespråka för alla i samhället. Hon kommer verkligen att vara saknad.”

Mordet togs också upp i ett uttalande av San Bernardino County Supervisor Dawn Rowe, som sa: “Denna meningslösa handling av hat och våld är otänkbar.”

“Jag står med mina bergssamhällen när vi sörjer denna otroliga förlust. Alla förtjänar att leva fria från hat och diskriminering och att utöva sin konstitutionella rätt till yttrandefrihet. Lauri var en enastående medlem av samhället och jag skickar mina djupaste kondoleanser till hans familj i denna sorgens tid.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *