Hur Sadio Mane hjälpte den nya Man City-stjärnan Jeremy Doku att snubbla Liverpool och pissa Jurgen Klopp

By | August 22, 2023

City har kommit överens om ett arvode på mer än 50 miljoner pund för Rennes ytter, som många tror kommer att bli Europas nästa stjärna, med hans potential som beskrivs som “skrämmande” av tränaren som gav honom sin första belgiska keps, Roberto MartinezJurgen Klopp om fantastiska Luis Diaz

Om Jurgen Klopp ser lite mindre glad ut än vanligt på träningen den här veckan… så finns det goda skäl.

Manchester City har inte bara knäppt upp den stigande stjärnan Jeremy Doku, Liverpool-tränaren som han var så nära att värva – de förlorade också eftersom spelaren han så småningom skulle ersätta övertygade belgaren om att INTE komma till Anfield.
City har kommit överens om en avgift på mer än 50 miljoner pund för Rennes-yttern, som många tror kommer att bli Europas nästa stjärna, med hans potential som beskrivs som “skräckande” av tränaren som gav honom sin första belgiska keps, Roberto Martinez.

Ändå trodde Klopp att han själv hade skrivit på den spännande anfallaren för fem år sedan för hundradelen av det orimliga priset, med en affär så nära att Anderlecht, Dokus dåvarande klubb, gav Reds manager tillåtelse att prata med spelaren personligen. , så avgick skulle de förlora honom.

Faktum är att de var så övertygade att de till och med inkluderade Doku i ett avtal om att ta Liverpools back Lazar Markovic på lån den sommaren.

Klopp var oerhört intresserad av att ta med 21-åringen till Anfield när han bara var 15 och skulle skriva på sitt första proffskontrakt. Avgiften skulle bara ha varit kompensation för hans utveckling och skulle sannolikt ha varit runt 500 000 pund.

Det var konkurrens om att värva den begåvade tonåringen från en mängd stora klubbar, inklusive Arsenal och Chelsea, så Liverpool-tränaren använde de stora pistolerna för att övertyga honom om att gå med.

Klopp bad Mane att prata med Doku men han förhandlade inte om vad han skulle säga till honom(AFP via Getty Images)

Detta inkluderade Klopp själv, som talade länge med Doku, samt Reds-legendaren Steven Gerrard, som tränade klubbens U18-åringar vid den tiden, och sägs ha tagit med sig ynglingen i sin ungdomsträning.

Köp Liverpools startställ

Liverpool-tröjan för säsongen 2023/2024 hyllar Bill Shankly och den legendariske Reds-tränarens sista säsong som ansvarig på Anfield. Nike Jersey har en klar röd design med en stark vit kontrast i färg och ärmslut.

Priser från £59,95

Nike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *