Gulf Air Boeing 787-9 avleds till Frankfurt på grund av bränsleläcka

By | August 22, 2023

Sammanfattning

  • Gulf Air Boeing 787-9 avleds till Frankfurt på grund av ett bränsleläckage och landar säkert med en motor avstängd.
  • Passagerare på det drabbade flyget mötte svårigheter och otillräcklig assistans på Frankfurts flygplats.
  • Juridiska komplikationer kan ha gjort det svårt att ordna boende för de strandade passagerarna.


ENKEL VIDEO FÖR DAGEN

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLLET

Den 15 augusti omleddes en Gulf Air Boeing 787-9 som flög från London till Bahrain till Frankfurt på grund av en bränsleläcka. Besättningen landade säkert, förmodligen med endast en motor. Bortsett från tekniska problem kan passagerare på det drabbade flyget ha behandlats dåligt när de landade i Frankfurt.


Bränsleläcka i Västeuropa

En Gulf Air Boeing 787-9, registrerad som A9C-FD, som fungerade som en GF2-flygning, var tvungen att avleda till Frankfurt/Main flygplats, Tyskland. Som rapporterats av The Aviation Herald, var jetplanet, på väg från London till Bahrain, på FL350 och nästan direkt över staden Frankfurt när beslutet togs att avleda.

Jetplanet flög över Karlstadt am Main-området och placerade sig för en nordostlig inflygning för att landa på bana 25C cirka 30 minuter efter att ha sjunkit från marschhöjd. Data från FlightRadar24.com indikerar att landningen ägde rum runt 12:50 lokal tid.

Skärmdump 2023-08-20 kl. 06:10:54

Foto: FlightRadar24.com

När flygplanet var på sista inflygning informerade 787-9-besättningen flygledningen att de kunde lämna banan. Flygplanet hade dock en bränsleläcka och flög med en av motorerna avstängd.

A9C-FD, med tillverkarens serienummer (MSN) 39983 och linjenummer 762, levererades till flygbolaget i november 2018 och är 4,8 år gammal i skrivande stund.

Kritiserats för passagerarhantering

Flygplanet låg kvar på marken i Frankfurt i cirka 30 timmar innan det avgick till Bahrain som specialflyg GFA002D.

Flygbolaget sa att den drabbade Dreamliner hade omdirigerats på grund av ett tekniskt problem och arbetade för att få passagerare till Bahrain så snabbt som möjligt. Även om detta kan ha hänt så småningom, har drabbade resenärer rapporterat att de upplever svårigheter på omledningsflygplatsen.

Md Shaifuzzaman Ayon via Wikimedia Commons<\/a>“” data-modal-id=”single-image-modal” data-modal-container-id=”single-image-modal-container” data-img-caption=”null”>

Gulf_Air_-_A9C-FD_-_Boeing_787-9_Dreamliner_-_MSN_39983_-_VGHS

Aviation Herald noterade att, även efter att ha varit på Frankfurts flygplats i sju timmar, lämnades passagerarna utan någon information eller mat, några också beroende av medicinska förnödenheter. Det rapporterades också att det inte fanns något boende.

När en person postar en kommentar till incidentrapporten från The Aviation Herald hävdar en person att han var på den drabbade flygningen och “bevittnade flera Gulf Air-misslyckanden” och diskriminerades av den tyska polisen. Individen fortsätter sedan med att säga:

“Jag kommer att ställa flygbolaget inför domstol av olika anledningar, inklusive bagageförseningar, brist på mat eller vatten på flygplatsen, stanna på planet i tre timmar efter landning och förlora tre dagar av min smekmånad på Maldiverna!”

Det är viktigt att notera att med flyget från Storbritannien till Bahrain skulle den rättsliga situationen för de strandade passagerarna ha varit komplicerad på grund av behovet av att föra dem iland för boende. Förmodligen skulle vissa passagerare ombord inte ha rätt tillstånd att resa in i EU.

Gulf Air har en daglig trafik mellan Frankfurt och Bahrain med en Airbus A321neo. Trots den minskade kapaciteten jämfört med 787-9 kan detta ha varit en möjlighet för flygbolaget att få åtminstone några passagerare till sin slutdestination.

Källor: Planespotters.net, FlightRadar24.com, ch-aviation.com, The Aviation Herald

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *