Forskare beräknar minsta antal astronauter som behövs för att bygga och underhålla en koloni på Mars

By | August 22, 2023

Bara omkring två dussin astronauter räcker för att bygga och underhålla en koloni på Mars, enligt en ny studie, som tyder på att det låga antalet – jämfört med tidigare uppskattningar på cirka 100 människor – skulle kunna upprätthålla en livsmiljö på den röda planeten. .

Forskare, inklusive de vid George Mason University i USA, granskade tidigare studier som beräknat att 100 till 500 astronauter kan behövas för en självförsörjande Marskoloni baserat på ett antal faktorer.

Deras nya analys, som ännu inte har granskats, publicerade ett preprint på arXiv och tog dessutom hänsyn till mänskligt socialt och psykologiskt beteende samt kontinuiteten i interaktioner mellan människor för att göra en ny uppskattning.

Resultaten tyder på att bara 22 personer kan vara tillräckligt för att bygga och upprätthålla en rymdkoloni på Mars.

Årtionden av utforskning av den röda planeten av rymdorganisationer runt om i världen har definitivt funnit att att bygga en mänsklig bosättning på Mars kommer att vara ett otroligt komplext tekniskt problem.

Den röda planetens ogästvänliga natur kräver också att alla livsmiljöer som byggs där är i stort sett självförsörjande, säger forskare.

Förutom att bryta vissa grundläggande mineraler och vatten, kommer framtida kolonister på Mars att vara beroende av att återförsörja jorden, såväl som att på plats fylla på nödvändigheter med hjälp av avancerad teknologi, som att dela Marsvatten till syre för andning och väte för bränsle.

Framtida bosättare kommer också att möta psykologiska och mänskliga beteendeutmaningar, säger forskare.

I den nya studien försökte dataforskare att bättre förstå de beteendemässiga och psykologiska interaktionerna mellan framtida Mars-kolonister.

“Vi försökte identifiera områden av övervägande för att planera en koloni, samt föreslå en minsta initial populationsstorlek som behövs för att skapa en stabil koloni”, skrev de i studien.

För analysen analyserade forskarna tidigare data om högpresterande team som arbetar i isolerade miljöer med hög stress som ubåtar, arktisk utforskning och den internationella rymdstationen för att modellera de typer av interaktioner som uppstår mellan agenter med fyra olika psykologiska profiler.

De använde en typ av datorsimulering som kallas Agent-Based Modeling (ABM) som används för att analysera komplexa system och förutsäga uppkomsten av större mönster och fenomen med enkla regler och beteenden.

Med hjälp av modellen simulerade forskarna överlevnaden av en mänsklig livsmiljö på Mars under olika arbetsförhållanden, inklusive när globala händelser som olyckor eller förseningar i jordens återförsörjning påverkar kolonin.

Forskare skapade modeller för kolonister från mars med olika individuella nivåer av faktorer som ämnesomsättning, motståndskraft, färdigheter och deras nivåer och stress, samt tar hänsyn till en av fyra psykologiska egenskaper – neurotisk, reaktiv, social eller behaglig.

Simuleringen tog också hänsyn till de miljövariabler som kolonister skulle stöta på, noterade studien.

När modellerade Mars-kolonister sover, rör sig, interagerar med varandra och producerar eller konsumerar resurser, kan de också förlora hälsa och kan dö och tas bort från simuleringen utan tillräckliga resurser.

Fem körningar av modellen under en period av 28 år med initiala populationsstorlekar i simuleringen som sträckte sig från 10 till 170 visade att “en initial population på 22 var det minsta nödvändiga för att upprätthålla en livskraftig långtidskolonistorlek”.

Forskarna fann också att den “trevliga” personlighetstypen, förknippad med större generell empati, var den mest sannolika att överleva, medan de med den “neurotiska” psykologin dog i mycket högre takt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *