Ellen Degeneres ikoniska Oscar-selfie försvinner tillfälligt från Twitter i Musks senaste X-uppdatering

By | August 21, 2023

Elon Musk har inte nöjt sig med att reta Twitter/X-användare genom att fördubbla sin avsikt att avskaffa plattformens blockeringsfunktion. Elon Musk har chockat människor med ännu en uppdatering från det sociala medienätverket genom att bryta t.co-länkar som används för att dela bilder. — med viralen. Ellen Degeneres Oscar-selfie försvinner tillfälligt från den medföljande tweeten.

Den tidigare talkshowvärdens foto från ceremonin 2014 blev en stor del av internethistorien när det under en period var den mest retweetade tweeten på Twitter, men under flera timmar i helgen kom tweeten utan det berömda fotot bifogat.

Teknikskribenten Tom Coates identifierade problemet i lördags och noterade att “alla medier som publicerats före 2014” har tagits bort från Twitter/X – om än med några få undantag, som till exempel Barack Obamas tweet som firade att han valdes till fyra mandatperioder till.

Och, naturligtvis, X-användare var inte nöjda med detta senaste beslut som togs av Musks plattform:

Frågan om medias bortgång kommer efter att Musk följde upp kommentarer han gjorde i maj om att användare “blockerar offentliga inlägg” på hans sociala medienätverk “inte vettigt” och att verktyget “måste utfasas” och ersättas med ” en starkare form av stum”.

Även om blockering hindrar ett konto från att se dina tweets, betyder “muted” att användaren – så länge du inte följer dem tillbaka – fortfarande kan interagera med dina inlägg utan att du meddelas om det och att de är medvetna om det.

Nu, som svar på en tweet från Tesla Owners Silicon Valley-kontot om varför någon skulle blockera eller stänga av ett konto på X, har Musk återigen betonat att blockeringsfunktionen “kommer att raderas som en “funktion”, med undantag för meddelanden direktmeddelanden eller “DM”.

Ja, direktmeddelandefunktionen alltså för närvarande begränsad till 500 skickade meddelanden en dag…

“Det är inte vettigt”, tillade han.

Till nästan ingens förvåning visade sig Musks planer vara oerhört impopulära bland andra X-användare – inklusive på Community Notes-funktionen, där det påpekades att både Google och Apple kräver närvaron av en blockeringsfunktion för att en app ska kunna användas. appbutiker:

Enligt avsnitt 1.2 i Apples riktlinjer för granskning av App Store måste “sociala nätverkstjänster” inkludera “förmågan att blockera kränkande användare av tjänsten”, medan Google säger att appar med användargenererat innehåll (UGC) måste “implementera robust, effektiv och kontinuerlig moderering av UGC, vilket inkluderar att tillhandahålla ett “i-app-system för att blockera UGC och användare”.

Konstig.

Och som att han skäms över ett inslag på sin egen sociala medieplattform en gång Som om det inte var nog, när Musk försökte avfärda Community Note på App Store och Google Plays policyer om blockering som “felaktiga” och bli “underkända” av användare, verkade en annan Community Note påpeka att han hade fel ännu en gång :

Där.

Det verkar som att Musk nu börjar tröttna på kritiken, eftersom efter att en användare frågade hur X skulle vara “olikt Jack Dorseys hemska Twitter” om Musk “tog bort möjligheten att blockera samordnade trakasserier från troll eller organiserade politiska enheter”, Tesla. grundaren erbjöd den drastiska rekommendationen att individen “utesluter [their] konto”:

Mitt i allt ramaskri har Twitters vd Linda Yaccarino – som Musk utnämnde i maj – gjort sitt bästa för att lugna X-användare och insisterat på att deras säkerhet “är vår första prioritet”.

“Vi bygger något bättre än det nuvarande tillståndet av blockering och muting. Snälla fortsätt med feedbacken, säger hon. han skrev.

Aqueel Miqdad, en mjukvaruingenjör på X, utvecklade potentiella uppdateringar för att tysta på din tråd svara på oro och säga att detta kan inkludera “nej [allowing] människor du tystar för att svara eller citera dig.”

Även om blockerade individer inte kan göra detta för tillfället, verkade Miqdad antyda att funktionen kommer att ändras så att “avstängda” användare fortfarande kan se inlägget – bara inte interagera med det.

Han fortsatte: “Att blockera ett konto från att se dina inlägg fungerar inte i praktiken. Alla med någon avsikt kan ta reda på vad du lägger upp genom att helt enkelt skapa ett annat konto eller logga ut.”

Förutom att de inte kan, eftersom Twitter/X blockerade individer från att se ett kontos tweets utan att skapa ett eget konto förra månaden, under en vecka som också såg plattformen implementera en tillfällig läsgräns för tweets för att hålla webbplatsen flytande.

Frustrationen över Musks ledning av X fortsätter…

Bli Medlem för vårt kostnadsfria Indy100-nyhetsbrev varje vecka

Säg till i vår nyhetsdemokrati. Klicka på uppröstningsikonen högst upp på sidan för att flytta den här artikeln uppåt på indy100-rankingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *