Parets gömda kafé i Exeters nya tågstation är den perfekta flykten

By | August 20, 2023

När du tänker på Marsh Barton tänker du förmodligen på Exeters industriella nav med dess hav av kontor, garage och järnaffärer. Men gömd bland det grå finns en fridfull tillflyktsort i form av ett nytt kafé.

Man-och-hustru-duon Jamilya Azigalieva och Mirlan Almazeek öppnade Bake My Day för drygt två veckor sedan och säger att det redan är en hit bland arbetare. Kaféet, som ligger mellan Suzuki Garage på Alphin Brook Road och den nya Marsh Barton Railway Station, serverar en mängd kärleksfullt bakade bakverk, lunchalternativ och naturligtvis kaffe.
Mirlan sa: “Att vara i ett industriområde trodde vi att det skulle vara något annorlunda eftersom du alltid har din friterade mat och middagar. Vi hoppas kunna locka olika människor så att människorna som arbetar på fastigheterna och människorna som bor i närheten han och människorna som går promenader längs kanalen på helgen.”

Idén till ett café var en kombination av Mirlans erfarenhet av att arbeta i en delikatessbutik nära Sidmouth och Jamilyas kärlek till att baka. Hon säger att det var en hobby som började som en hobby efter att hennes son föddes för tre år sedan, och att det snart blev en form av meditation när hon navigerade i stressen av att vara nybliven mamma.

Uppmuntrad av sina vänner började Jamilya erbjuda skräddarsydda tårtor för födelsedagar och andra speciella tillfällen. Hon sa: “Allt började när jag var hemma med min son efter att jag fött barn. Till hans första födelsedag bjöd jag över mina vänner och de sa “varför börjar du inte med något? Du gör så goda tårtor”. Jag tänkte ‘nej, ingen kommer att gilla mina kakor’, jag gör det mer på franskt sätt, dag för dag och vecka för vecka har det blivit fler och fler beställningar.

“Varje dag när min son ska sova går jag till köket och bakar de här kakorna och det är en slags meditation för mig. Även om det var väldigt svårt och det var så många förfrågningar och så många sömnlösa nätter så var det så värt det. Nu ser jag att jag har vuxit mycket.”

Jamilya Azigalieva och Mirlan Almazeek, ​​ägare till kaféet Bake My Day i Exeter(Bild: Mary Stenson/DevonLive)

Mirlan sa: “Min fru brukade baka skräddarsydda tårtor för bröllop och hon gjorde munkar och sånt hemma för oss, så jag tänkte “wow, det här är riktigt bra, varför öppnar vi inte något?” Jag har viss erfarenhet av att arbeta på en restaurang utanför Sidmouth under några år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *