Ett par med delad kärlek till naturen skapade en familjefestival mitt i en skog utan telefonsignal

By | August 20, 2023

Ett par som ville återknyta människor med musikens och naturens magi kombinerade det de älskar mest för att skapa en festival mitt i en skog. Between The Trees är idén från tidigare pedagoger Andrew Thomas och Dawn Wood, och kommer tillbaka för sjätte året i rad under helgen i augusti.

Det ligger mitt på den walesiska landsbygden i Candleston Wood, intill Merthyr Mawr National Nature Reserve i Bridgend, där det nästan inte finns någon telefonsignal, vilket gör att människor kan stänga av sig helt. Festivalen grundades 2014, med uppdraget att bekämpa människors växande frånkoppling från naturen och överdriven skärmtid.
Evenemanget – som i år pågår från fredagen den 25 augusti till söndagen den 27 augusti – kombinerar oberoende folkmusik, konst och talat ord för att inspirera kreativitet och återknyta deltagarna med naturen. Du kan få fler Bridgend-nyheter och andra berättelseuppdateringar direkt i din inkorg genom att prenumerera på våra nyhetsbrev här.

Se mer information: Den otroliga stigen på tre mil som leder till sjunkna skeppsvrak och 2 000 år gamla fotspår

Festivalen är ett blandat evenemang som bygger på parets gemensamma kärlek till naturen, men båda tillför något väldigt annorlunda till bordet. Andrew kom från en forskningsbakgrund som utbildade människor med vetenskapliga upptäckter och Dawn från vanlig utbildning. Men Dawn har alltid trott att mer kunde göras när det gäller att få skolor att utforska omvärlden.

Andrew och Dawn älskar att vara utomhus(Bild: Dawn Wood)

Dawn, som växte upp på ett bostadsområde i Newport och arbetade i flera skolor i Wales, arbetade mest med svåra barn att hantera i klassrummen. Hon sa: “Jag var alltid den där galna läraren som gick utomhus och ville vara i naturen. Jag har alltid känt att vi kan bli bättre genom att uppskatta naturen.”

Efter Covid-19 skapade hon sin egen utbildningssida online, som beskrev hennes nya inställning till utbildning. Andrew kommer från en lite annan bakgrund och har arbetat med exakt varför det är så viktigt för människor att vara utomhus. Han är professor i biomedicinska vetenskaper vid Cardiff Metropolitan University och har forskat på farmaceutiska interventioner vid diabetes och hjärt-kärlsjukdomar i 25 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *