En djupdykning i Emirates A380-verksamhet till London

By | August 20, 2023

Sammanfattning

 • Emirates driver en imponerande nio dagliga A380-flyg mellan Dubai och London, med sex flyg till Heathrow och tre till Gatwick.
 • Majoriteten av passagerarna som reser mellan London och Dubai ansluter faktiskt till andra destinationer, med 57 % av Emirates kunder från London som transiterar genom Dubai.
 • Storbritannien till Indien är Emirates huvudmarknad, följt av Australien, Pakistan, Thailand, Maldiverna, Sydafrika, Indonesien, Filippinerna, Bangladesh och Sri Lanka. London till Male är huvudvägen från staden.


ENKEL VIDEO FÖR DAGEN

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLLET

Ett par städer där du hittar ett överflöd av Emirates A380 är från Dubai till London. Faktum är att under augusti månad 2023 ser flygbolaget sex dagliga A380-flyg till London Heathrow. Detta förstärks också av tre andra dagliga tjänster till London Gatwick. Med en sådan otrolig frekvens av service med världens största passagerarflygplan, tyckte vi att det skulle vara intressant att dyka djupt in i Emirates A380-verksamhet till den brittiska huvudstaden.

Airbus A380 är utan tvekan en viktig flygplanstyp för det Dubai-baserade flygbolaget som vi alla känner och älskar som Emirates. Vid tidpunkten för publiceringen av denna artikel listade Planespotters.net att flygbolaget hade 119 Airbus A380! 89 av dem är aktiva medan de övriga 30 är parkerade.


Shutterstock_107778841115 års A380-tjänst

Emirates introducerade först A380 i London i december 2008, med service till Heathrow. Detta var flygbolagets andra A380-rutt, med JFK från Dubai till New York som lanserades några månader tidigare. Sedan dess har A380-trafiken till London bara utökats. Det skulle ta ytterligare sex år för flygbolaget att utöka sin A380-verksamhet till en annan flygplats i Londonområdet: London Gatwick.

I mars 2014 blev Emirates det första A380-flygbolaget från London Gatwick. Denna invigningstjänst avgick från Dubai som flight EK9 och avgick från Gatwick som EK10. Som rapporterats av Business Traveller-webbplatsen, sa Hubert Frach, som vid den tiden var Senior Vice President of Commercial Operations for Emirates in the West:

“Sex år efter lanseringen är Emirates A380 fortfarande en kundmagnet… Flygplatser runt om i världen är angelägna om att ha Emirates A380 på sin lista och dagens lansering på London Gatwick representerar den efterfrågan.”

karta 2

Foto: GCMap.com

Som en del av firandet av samma jungfruflyg kallade Guy Stephenson, kommersiell chef för London Gatwick, A380 för “ett av de moderna underverken inom flygteknik”, lägga till, “Som sådan har vi dedikerat en del av Gatwicks investering på 1 miljard pund till att transformera dess infrastruktur och skapa ett specialbyggt stativ för världens största flygplan.”

Du bör vara medveten om att flygbolaget även betjänar London Stansted. Även om denna anläggning är tekniskt kapabel att driva A380, har flygbolaget för närvarande en dubbel daglig trafik till Stansted med Boeing 777-300ER.

Riik@mctr via Wikimedia Commons<\/a>“” data-modal-id=”single-image-modal” data-modal-container-id=”single-image-modal-container” data-img-caption=”null”>

Emirates_(Arsenal_F.C._livery)_Airbus_A380-861_(A6-USA)_landing_at_Manchester_Airport

Emirates har flugit A380 till Stansted tidigare, även om detta inte var en vanlig passagerartrafik. Sommaren 2021 gjorde istället Emirates Airbus A380 sin första resa till London Stansted Airport. Flygbolaget flög superjumbo till denna anläggning för att hämta Arsenal fotbollsklubb inför Florida Cup. Emirates var – och fortsätter att vara – en stor sponsor för fotbollsklubben Arsenal, och tillägnade till och med en A380-livry till sportlaget.

Nio dagliga flyg med A380

När det kommer till Emirates nuvarande reguljära A380-trafik till London, så har flygbolaget faktiskt häpnadsväckande nio dagliga flyg till den engelska huvudstaden. Med sex flyg till Heathrow och ytterligare tre till Gatwick, är dessa avgångstider från Dubai i ordning efter flightnummer:

 • EK1: 07:45
 • EK3: kl 14:15
 • EK5: kl 15:45
 • EK7: kl 02:30

EK9, EK11 och EK15 till Gatwick respektive avgår kl. 14.55, 02.45 och 8.00. Och slutligen, ytterligare två A380-flyg från Dubai följer inte exakt sekvensen av flightnummer: på väg till Heathrow är de EK29, som avgår kl. 9.40, och EK31, som avgår kl. 11.25.

Shutterstock_256204762

Foto: Mehdi Foton | Shutterstock

Mellan dagens första flygning och den sista, finns det alltså ett fönster på 13 timmar och 15 minuter för Emirates A380-avgångar till London. Med nio flygningar totalt, motsvarar det i genomsnitt ungefär en tjänst som avgår var 90:e minut! Med tanke på denna frekvens bör du inte ha några problem att ta “nästa” flyg till London om du missar ditt anslutningsflyg på Dubais internationella flygplats.

Resan från Dubai till London har en flygtid på cirka 7 timmar och sträcker sig cirka 5 500 kilometer (3 420 miles).

När vi flyger från London Heathrow till Dubai har vi följande schemalagda avgångstider:

 • EK2: 14:20
 • EK4: 20:40
 • EK6: 22:15
 • EK8: 09:05
 • EK30: 16:50
 • EK32: 19:50

Avgång från Gatwick:

 • EK10: 21:45
 • EK12: 10:05
 • EK16: 14:35

Den genomsnittliga varaktigheten för flyg från London till Dubai är mellan sex och sex och en halv timme, beroende på tjänsten.

Förklarar populariteten för detta stadspar

Så hur kan Emirates stödja ett så stort antal platser mellan de två städerna? Är det mycket affärs- och fritidsresor mellan London och Dubai? Jo det finns några. Men den klarar verkligen inte nio dagliga A380-flygningar tillsammans med de två dagliga 777-300ER till Stansted!

Tja, om det inte redan var uppenbart, ligger svaret i Emirates strategi att koppla ihop världen genom sitt nav på Dubais internationella flygplats. En stor del av passagerarna ansluter till andra delar av världen.

1920_An_Emirates_Airbus_A380-932722

Foto: Emirates

Av de 58 miljoner passagerare som transporterades av Emirates 2019, transiterade 37 miljoner av dem – eller 64 % – genom Dubai. Om vi ​​bara tittar på de senaste Londons marknadsdata, finner vi att från januari till maj 2023 transporterade flygbolaget cirka 570 000 passagerare från de tre Londons flygplatser till Dubai som sin slutdestination. Under samma period transporterade flygbolaget cirka 1,33 miljoner Londonpassagerare. Genom att knyta ihop siffrorna med dessa senaste uppgifter kan vi se att cirka 57 % av Emirates kunder från London anslutit genom Dubai.

Där passagerare ansluter

Så om passagerare inte flyger till Dubai som slutdestination, vart kommer de eller åker de? Tja, det ser ut som att Storbritannien för Indien är Emirates #1-marknad. Denna marknad ser dubbelt så många passagerare som Australiens nr 2. Pakistan, Thailand, Maldiverna, Sydafrika, Indonesien, Filippinerna, Bangladesh och Sri Lanka avrundar de 10 bästa landmarknaderna för januari-maj 2023.

På stadsnivå var London for Male huvudmarknaden. Detta följdes av Bangkok, Sydney, Colombo, Dhaka, Melbourne, Phuket, Mauritius, Bengaluru och Mumbai.

karta-3

Foto: GCMap.com

Här är djupdykningen i Emirates verksamhet i London, med särskilt fokus på flygbolagets A380-tjänster. Flygbolaget verkar dominera denna rutt och använder den för att ansluta London till världen via Dubais internationella flygplats.

Har du någonsin flugit Emirates A380 mellan London Gatwick eller Heathrow och Dubai? Dela dina erfarenheter genom att lämna en kommentar!

 • Emirates, Airbus A380, näst sista
  Emirates kunde inte flyga till Nigeria, så lokala resenärer hittade andra sätt att nå Förenade Arabemiraten. Foto: Vincenzo Pace/Alvin Man – Simple Flying

  Emirates

  IATA/ICAO-kod:
  Storbritannien/Förenade Arabemiraten

  Flygbolagstyp:
  Fullserviceoperatör

  Centrum(n):
  Dubais internationella flygplats

  Grundat år:
  1985

  VD:
  Ahmed bin Saeed Al Maktoum

  Land:
  Förenade arabemiraten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *