Den exakta tiden för att ta ditt magnesiumtillskott

By | August 20, 2023

“Hearst Magazines och Yahoo kan tjäna provision eller intäkter på vissa föremål via dessa länkar.”

Magnesium är ett superessentiellt mineral som hjälper våra kroppar att fungera som bäst – det hjälper till att hålla våra nerver och muskler på topp och att vårt immunförsvar fungerar som friskast. “Magnesium är viktigt för energiproduktion, glukosmetabolism och hur vårt DNA faktiskt syntetiseras i våra kroppar”, säger Dawn Jackson Blatner, RDN. “Det stöder neuron, ben och hjärthälsa. I själva verket är det en kofaktor för över 300 olika enzymatiska processer i kroppen.”

Men många upplever att de inte får i sig tillräckligt med näringsämnet genom maten och bestämmer sig för att komplettera sin kost med ett magnesiumtillskott. “NIH säger att hälften av USA:s befolkning inte får i sig rätt mängd magnesium i maten. Och blodproverna för att se om du får tillräckligt är inte särskilt exakta, säger Blatner.

Magnesiumglycinat 200 mg<p><a href=Köp nu

Magnesiumglycinat 200mg

amazon.com

16,99 USD

” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/tNsUqG7HJtIWyFmcLkiiVA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTk2MA–/https://media.zenfgood_1625b.com/1625b/1625b 9f7825c3dca224bb”/ >

Magnesiumglycinat 200mg

amazon.com

16,99 USD

” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/tNsUqG7HJtIWyFmcLkiiVA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTk2MA–/https://media.zenfs.com/housekeeping_625bood/housekeeping_65bood/housekeeping_65bood/691116900 f7825c3dca224bb” class=” caas -img”/>

Köp nu

Magnesiumglycinat 200 mg

amazon.com

16,99 USD

Magnesium 400mg<p><a href=Köp nu

Magnesium 400 mg

amazon.com

$13,38

” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Cuy6rXuoMHDgZvzSFJ27fw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTk2MA–/https://media.zenfgood_1.com/4c5f d6 9bd5f74f0492e57″/ >

Magnesium 400 mg

amazon.com

$13,38

” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Cuy6rXuoMHDgZvzSFJ27fw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTk2MA–/https://media.zenfood_com/housekeeping_85d/housekeeping_85d/4c6cd/housekeeping_8fcd/4c6fcd 69 bd5f74f0492e57″ class=” caas -img”/>

Köp nu

Magnesium 400mg

amazon.com

$13,38

Neuromag Magnesium<p><a href=Köp nu

Neuro-mag magnesium

amazon.com

28,50 USD

” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/VYxzUnMP6iay.2ActRQgMA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTg3OQ–/https://media.zenfood_com/housekeeping_5160d/housekeeping_51accd/en7fcd1/en7fcd/51fcd d 4f851210e3807 ” />

Neuro-mag magnesium

amazon.com

28,50 USD

” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/VYxzUnMP6iay.2ActRQgMA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTg3OQ–/https://media.zenfs_com/housekeeping_56ad5/en/en/en/en/en/en/en/en/en/en/en/en/en/a/a/a51b3d5fd 4 f851210e3807″ klass = “caas-img”/>

Köp nu

Neuromag Magnesium

amazon.com

28,50 USD

Om du är någon som har tagit magnesiumtillskott som en del av din dagliga rutin, kanske du undrar vad som är den bästa tiden på dagen att ta det. Fortsätt läsa för information om magnesium och det bästa sättet att ta magnesiumtillskott.

Symtom på magnesiumbrist

Enligt NIH är de första tecknen på att en person kan ha magnesiumbrist lite vaga: Du kan uppleva aptitlöshet, slöhet eller känna dig svag. Du kan också vara låg i magnesium eller ha en brist om du har muskelkramper eller muskelsvaghet, domningar och stickningar, eller sömnproblem, “som att känna dig för sömnig eller kroniska trötthetsliknande symtom”, säger Blatner.

Även om NIH säger att många människor inte får i sig tillräckligt med magnesium genom maten, är de personer som löper störst risk att ha riktigt magnesiumbrist äldre vuxna, personer med typ 2-diabetes, personer med gastrointestinala sjukdomar och personer som är alkoholister. -beroende.

Vilken är den bästa tiden att ta magnesium?

“Du kan faktiskt ta magnesium när som helst på dagen – helst med en måltid”, säger Blatner. “Ta det när du kommer ihåg att ta det konsekvent.” Men delvis kanske du vill överväga vilken typ av magnesiumtillskott du tar:

[accordion id=’998b58ba-88ac-4b7f-9851-05c566983559′][/accordion]

fördelarna med magnesium

Det finns bevis för att magnesiumtillskott kan hjälpa till med vissa hälsotillstånd, även om vissa av studierna är begränsade i omfattning. En liten studie från 2014 på patienter med typ 2-diabetes visade att intag av 300 mg magnesium under tre månader hjälpte dem att kontrollera sitt blodsocker. Och att ta magnesiumtillskott kan hjälpa till att minska antalet migrän hos personer som lider regelbundet, enligt en studieöversikt från 2018. En annan liten studie gjord 2017 visade att en typ av magnesium – magnesiumklorid – hjälpte till att lindra symtomen. mild till måttlig depression över en sexveckorsperiod.

Dosering

Enligt National Institutes of Health (NIH) bör kvinnor få 310-320 mg magnesium om dagen och män bör få 400-420 mg. Det finns flera sätt att få i sig detta viktiga näringsämne genom maten du äter: Magnesium finns i fullkorn, nötter, bönor, bladgrönsaker och frön. “Jag säger till folk, ät spenat, pumpafrön, chiafrön, edamame, potatis, tonfisk, mandel, cashewnötter, jordnötter, avokado, yoghurt, havregryn och bananer”, säger Blatner.

Du kommer inte att skada din kropp genom att ta i dig mer än den rekommenderade mängden magnesium genom maten; livsmedel som är bra källor till det är hälsosamma alternativ i alla fall, och om du får för mycket magnesium från dessa livsmedel, kommer din kropp att kissa extra.

Men att ta för mycket magnesium genom kosttillskott kan definitivt utgöra en hälsorisk, och vissa människor tycker att vilken mängd som helst kan orsaka gastrointestinala symtom, inklusive diarré och illamående. (Tänk på att vissa mediciner och kosttillskott, som vissa antacida och laxermedel, också innehåller magnesium, så glöm inte bort det när du räknar ut hur mycket du ska ta.) Säger Blatner, “Rekommendationen är att inte överstiga 350 mg/dag i tilläggsform – detta anses vara den säkra övre gränsen.”

Kortfattat: När det gäller magnesiumtillskott spelar tiden på dygnet du tar dem mindre roll än att ta dem konsekvent. “Om du tar det för förstoppning eller sömn”, säger Blatner, “överväg att ta det med en måltid eller mellanmål nära läggdags. Och det är alltid en bra idé att prata med en RD om hur mycket du ska ta och vilken typ som är bäst för dig. din situation.”

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *