Irland mot England Rugby LIVE: Värmningsresultat för VM och reaktion efter Billy Vunipola rött kort

By | August 19, 2023

(Getty Images)

Billy Vunipola blev utvisad när Englands rugby-VM-förberedelser blev ännu mer röriga med en kostsam 29-10 förlust mot Irland mitt i Owen Farrells pågående disciplinära saga.

Nummer 8 kommer sannolikt att missa starten av turneringen i Frankrike efter att hans gula kort i den 53:e minuten för att ha kontakt med Andrew Porters huvud uppgraderats till rött.

Steve Borthwicks män har blivit bekvämt utsända i en skrämmande affär i Dublin, som den inflytelserika kaptenen Farrell har lämnats utanför efter efterdyningarna av hans avsked mot Wales förra helgen. Vunipolas för tidiga avgång förvärrade en dålig visning och han kommer nu att gå med Saracenska lagkamraten Farrell för att möta en disciplinär panel med Englands VM-premiär mot Argentina den 9 september närmar sig.

Keith Earls markerade sin 100:e landskamp när han tog det femte av Irlands försök, och lade till poäng från Bundee Aki, Garry Ringrose, James Lowe och Mack Hansen när värdarna behöll sin plats i toppen av världsrankingen tack vare en 12:e vinst i rad.

Återupplev all action mellan Irland och England nedan.

1692471817

Billy Vunipolas röda kort lägger till ytterligare disciplinärt drama till Englands nederlag mot Irland

Nummer 8 kommer sannolikt att missa starten av turneringen i Frankrike efter att hans gula kort i den 53:e minuten för att ha kontakt med Andrew Porters huvud uppgraderats till rött.

Steve Borthwicks män har blivit bekvämt utsända i en skrämmande affär i Dublin, som den inflytelserika kaptenen Farrell har lämnats utanför efter efterdyningarna av hans avsked mot Wales förra helgen.

Vunipolas för tidiga avgång förvärrade en dålig visning och han kommer nu att gå med Saracenska lagkamraten Farrell för att möta en disciplinär panel med Englands VM-premiär mot Argentina den 9 september närmar sig.

Keith Earls markerade sin 100:e landskamp när han tog det femte av Irlands försök, och lade till poäng från Bundee Aki, Garry Ringrose, James Lowe och Mack Hansen när värdarna behöll sin plats i toppen av världsrankingen tack vare en 12:e vinst i rad.

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 20:03

1692471506

FT: Irland 29-10 England

Irland i sin tur är på väg till franska Baskien och ett möte med Samoa i Bayonne. Till skillnad från England behöver Andy Farrell förmodligen inte riskera sina VM-starter – jag tror att de fick ut tillräckligt mycket av dagens prestation för att vara säkra på att de håller farten in i turneringen. Kom ihåg att Farrells lag öppnar sin grupp B med en sammandrabbning med Rumänien, som är i bra form och fick 50 poäng tillagda av Italien i dag efter en utvisning.

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 19:58

1692471301

FT: Irland 29-10 England

Vad gör Borthwick med sitt val mot Fiji nästa lördag nu? Jag tror att han i Englands tränares planering hade för avsikt att blanda lite mer av sina fransar och bomull precis innan turneringsöppningen mot Argentina den 9 september, men England behöver desperat ta fart – och Fiji kommer inte bara att åka till Twickenham och rulla .

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 kl. 19.55

1692471057

Steve Borthwick pratar med Amazon efter Englands nederlag

“Jag tror att jag förmodligen känner mig nu som alla engelska fans gör, besviken över resultatet och bristen på framsteg inom de områden vi ville ha. Det kommer att finnas många saker som vi tar bort från det här och helt klart kommer vi att behöva gå igenom processen med Billy Vunipola.

“Vi visste att ytterligare en vecka av störningar skulle komma; nu ska det förstärkas med Billy. Med 15 man på planen blev matchen spänd. När vi gick ner till 14 man slogs vi.

”Vi lägger verkligen stor vikt vid disciplin och säkerhet. Vad vi behöver göra är att betrakta denna incident isolerat, och den föregående incidenten veckan innan, men också se till att straffantalet minskas. Straffen satte oss under press.

“Jag tror att det inte är dags att tänka på alla eventualiteter nu. Vi kommer att inventera spelet och gå vidare till den disciplinära processen med Billy Vunipola.

“Jag stressar med supportrar. Vi ville ha mer framsteg idag än vi har sett. Mot det bästa laget i världen måste du behålla 15 spelare på planen. Under hela den första halvleken av matchen trodde jag att det fanns tecken, men vi måste ta chanser. Ett av våra mål idag var att visa förmågan att flytta bollen. Jag såg avsikten att göra det, men vi utförde det inte som vi ville. Den dominerande känslan är besvikelse över att vi inte har gått framåt som vi skulle ha velat.”

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 kl. 19.50

1692470772

Och Andy Farrell säger…

“Vi vet alla att försvaret av Englands laguppställning är väldigt bra och vi kunde inte komma in i vår rytm i det avseendet. Jag är verkligen stolt över hur vi hittade tillbaka den rytmen. James Ryan gjorde ett bra jobb i det avseendet. Vi spelade en bra match i andra halvlek.

“Du vet att du är på en bra plats när det finns egendom. De tar ansvar för hur de spelar.

[On selection, with his World Cup squad to be named Monday week] ”Vi har några dagar kvar till Bayonne. Vi kommer att utvärdera detta allt eftersom. Vi har en bra trupp på grund av kampen om platserna de senaste åren och de erfarenheter vi har haft tillsammans. Det är den här situationen du vill vara i.

“Det handlar inte bara om att gå lågt, det är tajming, det är djupuppfattning, allt är så. Det är inte bara att klara sig, det är disciplin i allmänhet. Vi har lagt ner mycket tid på det här och som tur är ser det ut som att vi klarar oss bra med det. Men det är rugby, och saker kommer att hända, och vi kommer att behöva reagera.”

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 19:46

1692470339

Courtney Lawes ger också sina tankar efter spelet.

“Det är inte den prestation vi ville ha. Vi visste att det skulle bli svårt att spela på bortaplan mot det främsta laget i världen, men vi fick mycket ont i vissa områden idag. Vi är mycket besvikna över detta.”

[On Billy Vunipola’s sending off] “Vad kan du göra, egentligen? Vi ger aldrig upp och det är något att ta ifrån. Vi kommer att fortsätta driva på och försöka förbättra.

“Se, folk gör inte det här med flit. Det är inte en fråga om “vi måste anfalla lägre”. Misstag händer och detta kommer att fortsätta vara en del av spelet tyvärr.

“Jag kan verkligen inte kommentera det för mycket. Jag slår normalt inte särskilt högt, men det är inte så alla attackerar. Självklart måste vi försöka göra sporten säkrare för alla inblandade. Det är därför de här sanktionerna är på plats – det fick vi rött kort för idag. Vi försöker inte såra varandra, det är beslut på en splitsekund. Misstag händer.”

(Getty Images)

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 19:38

1692469816

Keith Earls pratar med Amazon Prime efter dess 100:e internationalisering

Med sina döttrar vid sin sida säger Earls: “Det var verkligen en av de tuffaste veckorna i min karriär, jag gillar inte all press! tur att vi vann. Jag vet att Andy Farrell inte kommer att vara nöjd med vissa aspekter av vårt spel, men jag tar den i hörnet.

“Det var väldigt spännande [walking out with his daughters ahead of kick off]. De har lidit mycket under de senaste 12 åren, Munster besvikelser. De senaste månaderna har de sett all lycka som rugby kan ge. Det är fantastiskt att ha dem här.

“Jag skulle inte vara här och utsätta mig för det här om jag inte ville vara här. Det kommer att bli ett par tuffa veckor för Andy och tränarstaben att välja sin trupp, men jag har definitivt fortfarande en brinnande önskan att spela för Irland.”

(Getty Images)

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 kl. 19.30

1692469533

FT: Irland 29-10 England

Det ser inte bra ut för Steve Borthwicks lag. Familjebrister i alla aspekter för besökarna, och Billy Vunipolas utvisning och förestående förbud kommer att orsaka störst oro. Englands advokat Richard Smith KC kommer att vara upptagen nästa vecka.

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 kl. 19.25

1692469442

FT: Irland 29-10 England

Lite rost måste fortfarande övervinnas för Irland men deras marsch mot VM fortsätter med en övertygande seger. Deras attack var inte flytande, men det orsakade fortfarande England ganska konsekventa problem, och marginalen kunde mycket väl ha varit större om det inte varit för några olämpliga fel i laguppställningen. Defensivt var Irland starka när det behövdes, vilket England kommer att känna inte var tillräckligt.

Detta var ett härligt ögonblick för Keith Earls också:

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 19:24

1692469251

HELTID: IRLAND 29-10 ENGLAND

(Getty Images)

Harry Latham-Coyle19 augusti 2023 kl. 19.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *