Hull FC dom som svarta och vita lämnade hjärtkrossade efter Wigans sena vinst

By | August 19, 2023

Hull FC förlorade det grymmaste sättet i Wigan på fredagskvällen, med Harry Smiths dundrande guldmål som vann matchen i den 88:e minuten. Efter en period av rent blodbad steg den unge försvararen upp när hans lag behövde honom som mest för att landa det avgörande slaget från över 40 yards.

Perioden med gyllene poäng var utan tvekan den mest desperata i Super Leagues historia hittills, med Hull som hängde på livet ut när Wigan kastade diskbänken på dem. De svarta och vita gav absolut allt i en heroisk defensiv uppvisning, och förlorade tre spelare inklusive Davy Litten mot slutet, men de visade massor av ansträngning och anda i vad som var ett upprörande nederlag.
Efter att ha lett under större delen av andra halvlek såg Hull ut att klara av vad som skulle ha varit en stor vinst men som inte skulle bli det, med Wigan som kom hem starkt i vad som är en enorm seger i samband med sin egen säsong. De hade nog att slå tillbaka med Hull hängande efter en rad desperata kamper i försvaret.

Genom att göra det från start på vad som kan visa sig bli en dyr natt, tappade Hull Danny Houghton i de inledande minuterna. Horaren var inblandad i tung kontakt och togs snart av planen för att aldrig återvända. Tony Smiths lag tappade också Scott Taylor i första halvlek, som haltade av med ett hamstringproblem.

Läs mer: Höjdpunkter när Hull FC känner gyllene poäng på Wigan Warriors bekostnad

Men de svarta och vita grävde in utan sina veteraner och höll sin linje i schack. De kavlade upp ärmarna och höll ledningen under större delen av första halvlek efter Liam Sutcliffes straffslag.

Under de första fyrtio minuterna fulla av fel slutade Wigan, som hade många målchanser, övervinna i första försöket genom Liam Marshall, som halkade efter att hemmalaget hållit vid liv en bomb från Harry Smith.

Men i våta förhållanden studsade Jake Cliffords skott perfekt för Adam Swift att svara och gjorde sitt tionde försök i sina senaste åtta Super League-matcher. Detta gav Hull en ledning i halvtid som de nästan förtjänade efter lite hårt försvar och aldrig säga attityd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *