Aktivister lovar att utmana A38 Derby junctions plan och säger att de kan vinna igen

By | August 19, 2023

Aktivister som motsätter sig National Highways plan på 250 miljoner pund för att förbättra tre korsningar av A38 vid Derby har sagt att de kommer att ifrågasätta regeringens beslut att utfärda ett tillståndsbeslut för att tillåta arbetet att fortsätta. Tidigare, 2021, lanserade Stop the A38 Expansion Group framgångsrikt en juridisk utmaning och vann i High Court.

Men den här veckan, efter en tvåårig paus, sa National Highways att de förväntade sig att arbetet med projektet skulle fortsätta inom 12 månader, även om slutgiltigt godkännande inte kan ges förrän ytterligare sex veckors samråd har ägt rum, vilket ger tid till nya juridiska utmaningar . . Planen är att bygga ut A38 till tre körfält i vardera riktningen med två gångtunneler och en överfart.
Kampanjgruppen gjorde ett fullständigt uttalande och sa: “Estrada Nacional har ännu inte släppt arbetsschemat. Vi kommer att lansera ännu en juridisk utmaning för att stoppa detta värdelösa, destruktiva och förorenande slöseri med offentliga pengar. Vi har redan kontaktat våra advokater som är översyn av tillståndsförordnandet.

“År 2021 visade lokala invånare att detta system var olagligt och stoppade det med en juridisk utmaning och vi kommer att fortsätta att kämpa.”

Läs mer: Kontroversiell £250m A38 Derby Crossroads planerar att komma tillbaka efter två års juridisk försening

Aktivister säger att vägplanen fortfarande kommer att öka koldioxidutsläppen (131 000 ton från byggnation och mer från ökad trafik), öka trafiken och förstöra tusentals träd, inklusive hundraåriga träd i Markeaton Park och en gammal ek, vilket orsakar trafikkaos. och mycket mer luftföroreningar under de beräknade fyra åren av byggnation, med trafik som sannolikt kommer att kringgå Derbys centrum medan det äger rum.

Uttalandet fortsatte: “Systemet kommer inte att lösa trängseln eftersom huvudskälet till detta vägschema är att tillåta utvecklare att bygga tusentals nya isolerade och otillgängliga utvecklingar i nya områden, vilket kommer att öka trafiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *