Air Europa ökar servicen på huvudlinjerna i Latinamerika

By | August 19, 2023

Sammanfattning

  • Air Europa ökar sin kapacitet för transatlantiska flygningar till Latinamerika och lägger till fler frekvenser till destinationer som Panama, Colombia, Venezuela, Paraguay och Ecuador med start i december 2023.
  • Det spanska företaget har för avsikt att stärka sin förbindelse över Atlanten och har redan utökat sina flygningar till Amerika och erbjuder cirka tre miljoner platser, en ökning med 13 % jämfört med 2022.
  • Air Europa har 87 flygningar per vecka mellan Madrid och Latinamerika och betjänar 18 destinationer i regionen. Denna vintersäsong kommer flygbolaget att öka antalet flygningar till nio destinationer, vilket befäster sin position som en viktig aktör i förbindelsen mellan Europa och Amerika.


ENKEL VIDEO FÖR DAGEN

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLLET

Air Europa har för avsikt att öka sin kapacitet på långdistansflygningar över Atlanten mellan Spanien och Latinamerika och lägga till fler frekvenser till destinationer i Panama, Colombia, Venezuela, Paraguay och Ecuador från december 2023. Det europeiska företaget kommer också att stärka rutter som förbinder Madrid Barajas International (MAD) till Asuncion, New York och Salvador (Brasilien) under julsäsongen.


Ökad kapacitet för vintersäsongen

Det spanska företaget, baserat i Madrid, kommer att lägga till fler frekvenser till latinamerikanska destinationer. Det gör detta för att stärka sitt engagemang för anslutning på båda sidor om Atlanten.

Den här månaden tillkännagav företaget expansionen av sina flygningar till Amerika och når cirka tre miljoner platser, vilket motsvarar en ökning med 13 % jämfört med 2022. Air Europa kommer att öka antalet frekvenser till flera destinationer på kontinenten för nästa vintersäsong .

En Air Europa 787

Foto: Toni M./Shutterstock.

Till exempel kommer Air Europa att lägga till en tredje veckofrekvens mellan Madrid och Salvador de Bahia, Brasilien, för att möta semesterefterfrågan. Luftfartsbolaget ökar också sitt utbud av platser på flyg till Venezuela, Colombia och Panama med 79,9 %, 35,3 % respektive 32,4 %. Air Europa sa i ett uttalande.

“Ökningen i efterfrågan under 2023 motiverar denna expansion, som underlättas av slutförandet av processen för enande och expansion av flottan, med Boeing 787 Dreamliner som flygplan för långdistansflygningar. Detta har möjliggjort en ökad sittkapacitet samt effektivare och bekvämare operationer.”

Vart flyger Air Europa för närvarande i Latinamerika?

Sedan augusti 2023 har Air Europa opererat 87 flygningar per vecka mellan Madrid och Latinamerika, från 12 till 13 dagliga flygningar. Det spanska flygbolaget flyger till 18 destinationer i regionen.

Air Europa flyger dagligen till Bogotá (BOG), Buenos Aires (EZE), São Paulo (GRU), Havanna (HAV), Lima (LIM) och Santo Domingo (SDQ). Fem gånger i veckan betjänar den Medellín (MDE), Panama City (PTY) och Quito (UIO). Fyra gånger i veckan flyger den till Asunción (ASU), Cancún (CUN), Montevideo (MVD), Punta Cana (PUJ) och Viru Viru (VVI). Slutligen flyger Air Europa tre gånger i veckan till Caracas (CCS) och Córdoba (COR) och två gånger i veckan till San Pedro Sula (SAP) och Salvador (SSA).

Ett av de ledande flygbolagen på marknaden

Denna vintersäsong kommer Air Europa att öka antalet flygningar till nio destinationer med start i december, med avgång från Madrid. Med detta kommer det att finnas sex flygningar per vecka till Panama och Medellín (Colombia) och fem flyg till Quito (Ecuador), Guayaquil (Ecuador), Asunción (Paraguay) och Caracas (Venezuela). Mellan december och januari kommer dessutom en sjätte frekvens att läggas till mellan Asunción och den spanska huvudstaden. En femte veckoflygning till New York (USA) och Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) är också planerad.

En Air Europa Boeing 787

Foto: Lukas Wunderlich/Shutterstock.

“Med denna ökning av frekvenser visar Air Europa återigen sin position som en av huvudaktörerna i förbindelsen mellan Europa och Amerika. Våra kunder väljer ofta flygbolaget för kombinationen av tjänstens kvalitet och resurserna i vår flotta, oavsett om de är på affärsresa, fritid eller för att besöka familj och vänner, på jakt efter en snabbare, bekvämare, säkrare och effektivare resa”. sa Diego García, generaldirektör för Air Europa i Amerika.

Vad tycker du om Air Europas kapacitetsökningar under vintersäsongen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *