Dagens ord #790, tips, ledtrådar och svar för fredagen den 18 augusti

By | August 18, 2023

Det är 2XP fredag ​​och jag är redo att Wordle!

Jag är också upptagen med tusen andra saker. Jag köpte en ny diskmaskin eftersom min andra gick sönder så jag måste installera den. Jag hjälper min bror att bygga en spel-/musikinspelningsdator. Jag har mycket arbete backat upp som jag desperat behöver slutföra.

Och mycket mer. Mitt stackars garage måste städas och ordnas, till exempel. Hela mitt hus behöver en grundlig rengöring. Jag behöver en tupplur.

Men för tillfället behöver vi alla skynda oss och göra detta Wordle!


Hur man löser dagens ord

Tipset: Inte rörigt eller oprecist.

Ledtråden: Detta ord börjar med en vokal.

.

.

.

Se gårdagens Wordle #789 här.


Wordle Bot recension

Efter att ha slutfört en Wordle varje dag, går jag till Wordle Bots hemsida för att se hur jag klarade mig mot Boten och kolla om mitt gissningsspel är bra (eller dåligt). Det är här jag får skärmdumpen ovan, som visar hur många ord jag har kvar efter varje gissning osv.

Idag gjorde jag det bra. Fortfarande lämnade mig med en gul och en grön ruta och 55 ord att välja mellan. Förråda minskade det till bara tre, även om det fortfarande är ganska svårt att gissa med bara 33,33 % chans. jag trodde anta men det var det tyvärr exakt vilket jag antar att det är lätt ironiskt.

dagens resultat

Återigen förlorade jag mot Bot, vilket betyder att jag får -1 för att förlora, 0 för att gissa av fyra och multiplicera med 2 för 2XP fredag. -2 poäng för mig! Bua!


Etymologi av dagens ord

Ordet “exakt” kommer från latin. Det kommer från det latinska ordet “exigere”, som betyder “att kräva”, “att utvisa” eller “att mäta”. “Exigere” är ett sammansatt ord som bildas av “ex-” (utanför) och “agere” (att dirigera). Med tiden har betydelsen av “kräver” utvecklats till att omfatta känslan av att få något exakt eller exakt, vilket återspeglas i den moderna betydelsen av “exakt”.

Ordet “exakt” på engelska har använts sedan slutet av 1500-talet för att hänvisa till något som gjorts med precision, noggrannhet eller grundlighet. Det kan användas som ett verb för att betyda “kräva eller kräva” och som ett adjektiv för att beskriva något som är exakt eller exakt in i minsta detalj.

Spela konkurrenskraftigt Wordle mot mig!

Jag har spelat ett grymt spel PvP Wordle mot min fiende Wordle But. Nu måste du spela mot mig! Jag kan vara din fiende! (Och din hjälpsamma Wordle-guide, förstås). Du kan också spela mot Bot om du har en New York Times-prenumeration.

  • Här är reglerna:
  • 1 poäng för att få Wordle på 3 gissningar.
  • 2 poäng för att få det i 2 gissningar.
  • 3 poäng för att få det på 1 gissning.
  • 1 poäng för att ha slagit mig
  • 0 poäng för att få det i 4 gissningar.
  • -1 poäng för att få det i 5 gissningar.
  • -2 poäng för att få det i 6 gissningar.
  • -3 poäng för att förlora.
  • -1 poäng för att förlora mot mig

Du kan hålla en löpande sammanställning av dina poäng om det är ditt jam, eller bara spela dag till dag om du föredrar det.

Jag skulle älska det om du följer mig Twitter eller Facebook kära Wordlers. Ha en bra dag!

Som alltid skulle jag älska det om du följde mig här på den här bloggen och prenumererade på min YouTube-kanal och min Substack för att hålla dig uppdaterad om alla mina TV-, film- och videospelrecensioner och bevakning. Tack!

Följ mig Twitter. kolla upp min webbsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *