Fem skotska skönhetsställen namngivna i Storbritanniens 20 bästa “Instagrammable”-ställen

By | August 17, 2023

Storbritanniens mest “instagrambara” destinationer har avslöjats – och fem skotska skönhetsplatser ingår. Resultaten kommer från en undersökning som bad 2 000 vuxna att nämna de mest sociala medier-värdiga platserna över hela landet.

Isle of Skye rankades först bland alla skotska poäng, och kom på andra plats bakom Mount St Michael i Cornwall. Skye är den största ön i Inre Hebriderna och är ett toppsemestermål för människor över hela Skottland och utanför.Det är känt för sitt karga landskap, fantastiska fiskebyar och spektakulära djurliv, medan huvudstaden Portree är hem för en pittoresk hamn och många läckra ställen att äta på. Med 51 procent av de svarande som prioriterar vacker natur när de reser i Storbritannien, är det ingen överraskning att Skye placerade sig så högt på listan.

Fort William i det skotska höglandet rankades under tiden på fjärde plats bakom Holy Isle of Lindisfarne i Northumberland. Känd som porten till det västra höglandet, det är särskilt populärt för sitt breda utbud av vandringsleder – såväl som dess närhet till Ben Nevis.

Orkneyöarnas skärgård avrundar de fem bästa, känd för sina långa dagar, klara nätter och fascinerande historia. Några av öns mest natursköna platser inkluderar den förhistoriska byn Skara Brae, den robusta havsstapeln Old Man of Hoy och de neolitiska stenarna i Stenness.

Med tanke på dess närhet till Ben Nevis är det ingen överraskning att Fort William har utsetts till den fjärde mest “Instagrammable” platsen i Storbritannien.(Bild: Joe Dunckley/Getty Images)

Loch Awe i Argyll och Bute och Fair Isle på Shetlandsöarna är de två sista skotska destinationerna som finns med på listan, och kommer in på nummer sex respektive nio. Den förra är Skottlands längsta sötvattensjö, hem för många gamla slott, medan den senare är Storbritanniens mest geografiskt avlägsna bebodda ö och är känd för sitt dramatiska landskap och fågelskådning.

Enligt undersökningen är oförstörd natur, soluppgångar eller solnedgångar och bristen på andra människor i närheten också avgörande för turister som vill ta de bästa bilderna för sociala medier, med vuxna som i genomsnitt tar 15 bilder per resa. .

Veckans bästa Scotland Now-historier


När man bestämmer sig för resmål är stränderna de mest eftertraktade, följt av landsbygden och en skog, enligt studien som gjorts via OnePoll. Den avslöjade också att 90 procent är medvetna om att det förmodligen finns vackra platser i Storbritannien som de aldrig har hört talas om, med 38 procent som vill utforska fler av Storbritanniens hotspots.

Paul Sweeney, VD för Sky Mobile, som beställde forskningen för att lyfta fram deras 99 % nätverkstäckning över hela Storbritannien, kommenterade: “Det är viktigt att kunna hålla kontakten när du utforskar de pittoreska platserna vi har turen att vet. har i Storbritannien.”

Fair Isle är känt för sitt dramatiska och unika landskap(Bild: TT/Getty Images)

De 20 mest “instagrambara” platserna i Storbritannien

 1. St Michael’s Hill, Cornwall
 2. Isle of Skye, Skottland
 3. Den heliga ön Lindisfarne, Northumberland
 4. Fort William, Skottland
 5. Orkney, Skottland
 6. Loch Awe, Skottland
 7. Wye Valley, Herefordshire
 8. Old Harry Rocks, Dorset
 9. Fair Island, Shetlands
 10. Llyn Peninsula, Wales
 11. Rhossili, Wales
 12. Pendennis Head/Castle, Cornwall
 13. Dunkery Beacon, högsta punkten i Exmoor, Somerset
 14. Shropshire Hills, Shropshire
 15. Old Hunstanton, Norfolk
 16. Blakeney, Norfolk
 17. Frenchman’s Creek på Helford River, Cornwall
 18. Riggs Moor, Yorkshire
 19. Tor Dog, Dartmoor, Devon
 20. Culver Down, Isle of Wight

Missa inte de senaste nyheterna från Skottland och utanför – Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *