Dagliga resekort kan skrotas på några månader, vilket gör att passagerarna får högre priser

By | August 16, 2023

  • För närvarande har inget alternativ erbjudits av Londons borgmästare Sadiq Khan eller TfLDagskort för transport till London förväntas fasas ut i januari nästa år, vilket kan ge passagerare högre priser.

Resekort tillåter kunder att gå ombord på ett tåg till London och täcker resor mellan resezoner ett till sex, inklusive obegränsade resor med tunnelbana och buss och retur samma dag.

För närvarande har inga alternativ erbjudits av Londons borgmästare Sadiq Khan eller TfL för att ersätta dagresekorten, som många pendlare litar på som ett prisvärt sätt att ta sig till jobbet.

Katie Blake, som reser från Esher till London dagligen, sa att hon kunde se sina resekostnader fördubblas om resekort skrotades.

Enligt TfL förväntas dagliga resekort att skrotas som ett resultat av “covid-19-pandemins förödande inverkan på TfL-intäkterna”.

Dagresekort för transport till London förväntas fasas ut i januari nästa år, vilket kan ge passagerare högre priser
Hemlandskommuner, inklusive Surrey och Kent, har offentligt motsatt sig planerna eftersom de kan påverka många av deras invånare som pendlar till London.

Hemlandsting, inklusive Surrey och Kent, har offentligt motsatt sig planer som skulle kunna genomföras före årets slut.

Blake sa: ‘Jag är verkligen, riktigt arg över det här.

“Det finns inget alternativ och det kommer att bli dyrare att ta sig till London, många människor kommer att bli upprörda. Det kostar redan strax under £600 att ta mig till jobbet i månaden om jag pendlar till Notting Hill varje dag, och det finns inget tryck-till-tryck-alternativ på Esher-stationen.

”Att hyra ett rum i Surrey kan kosta mellan 900 och 1 000 pund i månaden, vi har kommit till en väldigt mörk plats där transport kostar så mycket att det nästan kostar att någon hyr. Hur är det med människor vars inkomst inte är över genomsnittet?

“Vi har också Ulez, som kommer att hindra vissa människor från att använda bilen så mycket, för att vara mer ekologiska, men kollektivtrafiken är dyr, eller det är strejker, förseningar eller så fungerar det inte vissa dagar.”

En talesman för Khan sa: “Borgmästaren har nu motvilligt gått med på TfL:s förslag att starta uppsägningstiden som kan möjliggöra indragning av Day Travelcards om inget alternativt förslag kommer överens. Medan borgmästaren och TfL fortfarande är fast beslutna att söka alternativ under de kommande månaderna, var borgmästaren tvungen att godkänna denna instruktion nu för att hålla tidsfristerna i TfL:s finansieringsavtal.

“Detta kommer att starta en process som kommer att pågå i minst sex månader innan återkallelsen träder i kraft, under vilken tid beslutet kan upphävas. Borgmästaren och TfL förblir öppna för att diskutera alla alternativ med transportdepartementet och tågoperatörerna och kommer att arbeta med dem för att försöka hitta ett ekonomiskt acceptabelt alternativ som gör att dagsresekorten förblir tillgängliga.’

Blake sa att ett resekort för högtrafik för närvarande kostar £25,70, om de kasseras för att nå Waterloo från Esher kan det kosta mellan £19,60 och £23,20 bara. Det är utan extra tunnelbane- och busspriser.

Hon sa: “De där extra £20 du spenderar för att komma dit du vill kommer inte att spenderas på det där kaféet eller det oberoende företaget, det kommer inte att öka ekonomin.”

För närvarande har inga alternativ erbjudits av Londons borgmästare Sadiq Khan eller TfL för att ersätta dagresekorten, som många pendlare använder som ett prisvärt sätt att ta sig till jobbet.

“Det suger glädjen att ha en bra dag ute och att resa spontant när folk känner att de måste räkna sina pengar”, tillade hon.

Förlusten av ett “bekvämt” fysiskt kort kan också påverka utsatta och äldre, hävdade Blake.

En talesperson för TfL sa: “På grund av kraven i regeringens finansieringsavtal för att TfL ska spara pengar och generera betydande mängder extra intäkter, har vi varit tvungna att överväga förslag om att sluta acceptera Day Travelcards på TfL:s nätverk.

“Efter noggrann granskning av förslaget, med hänsyn till kraven i TfL:s finansieringsavtal och TfL:s Equity Impact Assessment (EqIA), övervägde borgmästaren TfL:s förslag och instruerade motvilligt TfL att ge den erforderliga minsta varsel sex månader för att dra sig ur de relevanta bestämmelserna i Travelcard-avtalet.

“Detta är det första steget i en process och det finns inga ändringar av biljetter för närvarande. Detta är ett operativt beslut som nu har tagits för att säkerställa att TfL uppfyller kraven i sitt finansieringsavtal, men TfL fortsätter att titta på alternativa alternativ.

“Medan denna sexmånaders uppsägningstid pågår, förblir detta beslut reversibelt och betyder därför inte att Day Travelcards kommer att dras in. TfL har förbundit sig att samarbeta med DfT och Rail Delivery Group för att diskutera alternativ som skulle göra det möjligt för Day Travelcards att fortsätta tillhandahållas, samtidigt som det säkerställer att TfL kan uppfylla kraven i finansieringsavtalet med regeringen.

“Förbetalda dagliga gränser som finns på kontaktlöst eller Oyster, som används av den överväldigande majoriteten av människor som reser, kommer inte att påverkas av detta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *