Liverpools övergångssammanfattning: Romeo Lavias avgift överenskom eftersom intresse för alternativ dyker upp

By | August 15, 2023

Liverpool ser fortfarande efter att förbättra sina mittfältsalternativ innan transferfönstret stänger och har ökat sina ansträngningar för att värva Romeo Lavia efter att ha förlorat Moises CaicedoKlopp “helt ok” med Mo Salahs reaktion på att bli utbytt

Jurgen Klopps sommarövergångsplaner har varit oorganiserade för att lämna Liverpool-chefen på jakt efter en ny mittfältare innan deadline.

De röda har slutfört sina inledande affärer för Alexis Mac Allister och Dominik Szoboszlai – som båda inledde söndagens 1-1 oavgjort mot Chelsea. Men Jordan Hendersons och Fabinhos oväntade avhopp lämnade Klopp utan alternativ på mittfältet och lite extra pengar på fickan.
Det räckte för att utlösa ett sökande efter Brightons stjärna Moises Caicedo, men trots att han kom överens om en brittisk rekordöverföring med Seagulls för ecuadorianaren valde han att gå med i Chelsea istället. Liverpool hoppas kunna slå Blues genom att värva Romeo Lavia från Southampton, men kan behöva betala mer än vad de hade förhandlat om efter att först ha tvekat till det begärda priset på 50 miljoner pund.

Men kommer Klopp att få den man han vill ha? Här är det senaste skvallret om Anfield-övergången.

Överenskommen Laviapris

Liverpool lyckades nå en överenskommelse med Southampton om försäljningen av Romeo Lavia, där de två klubbarna kom överens om en avgift på 60 miljoner pund.

Southampton hade redan satt ett utropspris på 50 miljoner pund på Lavias huvud, även om Liverpool har misslyckats med att nå den värderingen på tre på varandra följande bud. Chelsea föll också under sitt senaste bud förra veckan, men Sky Sports rapporterade att de röda hade nått £60 miljoner efter samtal på söndagskvällen.

Chelsea tros fortfarande vara intresserade av spelaren, trots att Blues också vill ha en affär på 111 miljoner pund för Caicedo, med bollen nu på deras plan för att stoppa Liverpool från att slå 19-åringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *