Amerikansk turist får motreaktion för att video “smyger in på det europeiska tåget utan biljett”

By | August 15, 2023

En amerikansk turist har fått motreaktioner efter att ha erkänt att hon ljugit om att “smyga” på ett tåg när hon var på semester i Europa för att bli viral på TikTok.

I en video som lades upp på hennes TikTok den 11 juni, dokumenterade Shelby Reicks hur hon och hennes vän påstås ha försökt ta tåget i Rom gratis men det slutade med att de åkte fast. Den 24-åriga Chicagobon sågs bita på naglarna när hon stirrade på vagnen i väntan på att konduktören skulle närma sig. “Inte vi trodde att vi gick på det här tåget i Rom gratis,” löd bildtexten.

Reicks fortsatte att få panik och försökte komma på en ursäkt för varför de två inte hade biljetter. “Jag försöker komma på en spelplan för vad jag ska säga,” en annan bildtext dök upp på skärmen.

Den “ivriga” resenären tyckte att det var bäst att fråga flygvärdinnan om han kunde köpa biljetten på 14 dollar på plats, och medan han kunde göra det, tvingades han betala en extra avgift. Priset ökade med €50 ($55) vardera, med Reicks käft släppte när hon fick reda på det justerade beloppet.

“Jag är i chock eftersom vi båda spenderade $68 istället för $15 på en 15-minuters tågresa”, sa hon i slutet av videon.

Pratar med Insider, medgav innehållsskaparen att hennes video var lite missvisande och inte gav en korrekt beskrivning av varför hon och hennes vän gick på tåget utan biljett. Enligt TikToker försökte de två köpa en plats på tåget med hennes Apple-kort när de var på perrongen. Hon sa dock att transaktionen inte skulle gå igenom, men att stationsarbetare släppte in dem på kollektivtrafiken ändå.

Istället för att berätta hela sanningen, förklarade Reicks för Insider att hon förskönade berättelsen med sin bildtext och hävdade att de “infiltrerade” den för att locka fler tittare.

“I den digitala tidsåldern förstår jag hur en skvätt clickbait kan öka engagemanget. Faktum är att jag inte medvetet “smyg” in på tåget”, sa hon till nyhetsbyrån.

Även om Reicks slutade betala mycket mer än sätets ursprungliga pris, hade hans arvode potential att bli mycket högre. Enligt Atac Romas hemsida kan alla som hittas utan en giltig biljett debiteras mellan €100 ($100) och €500 ($548), plus “biljettens pris, samt procedur- och portokostnader”.

Videon har sedan dess fått över 9,9 miljoner visningar på appen, med över 1 130 kommentarer. De flesta tittare förlöjligade Reicks tanke att hon kunde åka gratis, medan andra sa att de var glada över att se duon fångas.

“Det står bokstavligen på varje skylt att om du inte köper din biljett kommer du att få böter”, skrev en tittare, medan en annan gjorde ett negativt uttalande om amerikanska turister: “Så amerikansk.”

“Lura inte systemet, annars kommer systemet att lura dig”, noterade en annan person.

sa reicks Insider hon visste inte att hennes video skulle ses så många gånger eftersom hon lade upp den innan flyget hem från Italien. När hon landade var hon “chockad över att den redan hade fått hundratusentals visningar.”

“Tittarens svar verkade mestadels negativt – men det är de du lägger mest märke till. Det fanns till och med några kommentarer som TikTok var tvungen att ta bort för att de var vulgära och respektlösa.” Den självständiga. “Många har till och med nått ut till amerikaner och sagt “Och det är därför världen hatar amerikanska turister.” Det är intressant hur snabbt någon kan märka dig utan att veta vem du egentligen är på internet.”

Hon fortsatte, “Å andra sidan hittade jag många “identifierbara” kommentarer om hur denna exakta situation hände även andra amerikanska resenärer. I slutändan vet jag vad min sanna historia är och vem jag är som individ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *