Xiaomis tredje hopfällbara telefon lägger till en zoomkamera men håller ramen tunn

By | August 14, 2023

Sommarsäsongen är också säsong för hopfällbara telefoner, verkar det som. Följer i fotspåren av Samsung Galaxy Z Fold 5 och den imponerande smala Honor Magic V2 (tillsammans med mindre modeller från Samsung och Motorola), nu är det Xiaomis tur att avslöja sin årliga uppdatering. Det passande namnet Mix Fold 3 erbjuder flera förväntade förbättringar när det gäller vikt tjocklek (5,26 mm), ovikt tjocklek (10,86 mm) och vikt (255 gram). Honor har fortfarande inget att oroa sig för när det kommer till tunnhet och lätthet, men Xiaomis senaste konkurrent han har den fick en 5x periskopisk zoomkamera och slutligen en selfiekamera, som alla verkar ta itu med några av den senaste generationens modells mer uppenbara smärtpunkter.

Ett annat anmärkningsvärt tillägg är 50 W trådlös laddning tillsammans med det ursprungliga 67 W trådbundna alternativet. Beroende på vilken laddningsmetod du använder, säger företaget att det tar 55 minuter respektive 40 minuter att ladda batteriet helt från 4 800 mAh, lite tätare. (Om du jämför missade Honor trådlös laddning på Magic V2 för att nå sitt mål om aggressiv tjocklek.) Mix Fold 3:s trådlösa laddning bör paras väl med Qualcomms senaste Snapdragon 8 Gen 2 “Leading Version”-processor, med sin primär kärna som kan upp till 3,36 GHz klockhastighet – användbar för videoredigering på den större skärmen.

Insidan av Leicas bakre kameror på Xiaomi Mix Fold 3.

Xiaomi

Tack vare sin förbättrade kamerainställning har Mix Fold 3 totalt fyra förbättrade Leica på baksidan: en 50-megapixel f/1.77 huvudkamera (Sony IMX800, 23 mm motsvarande) med optisk stabilisering, en 12-megapixel kamera f /2.2 ultrabred kamera (motsvarande 15 mm), en 10-megapixel telefotokamera (motsvarande 75 mm) och den nya och bekväma 10-megapixelkameran f/2.92 periskop (motsvarande 115 mm).

Som tidigare kan du alltid byta den yttre skärmen för att dra fördel av någon av dessa bakre kameror för bättre selfies, men för allmänna videokonferenser har du nu möjlighet att växla mellan 20-megapixel främre kameror i både den externa 6,56-tumsskärmen (2520 x 1080, 120 Hz) och den flexibla 8,025-tumsskärmen (2160 x 1916, 120 Hz).

Xiaomis nya gångjärn på Mix Fold 3 jämfört med sin föregångare.

Xiaomi

Skärmstorlekarna här är praktiskt taget identiska med den senaste generationens modell, förutom att båda nu är uppdaterade med Samsungs OLED E6-skärmteknik för större effektivitet och synlighet utomhus; du får upp till 2600 nits toppljusstyrka på den yttre panelen.

Under tiden, med Xiaomis förbättrade gångjärn, kan företaget äntligen avslöja ett hållbarhetsvärde på 500 000 veck (certifierat av TÜV Rheinland). Som en bonus stöder Mix Fold 3 äntligen 45-graders till 135-graders fokusläge, vilket innebär att du kan stötta upp de bakre kamerorna för att prova mer konstnärliga vinklar eller time-lapse-bilder – se bara till att du inte repar dem av misstag. den externa skärmen.

Xiaomi tar emot förbeställningar för Mix Fold 3, med priser som sträcker sig från 8 999 yuan eller cirka 1 240 $ (12 GB LPDDR5X med 256 GB UFS 4.0-lagring) till 10 999 yuan eller cirka 1 515 $ (16 GB RAM och 1 TB lagringsutrymme). Du kommer att kunna välja mellan en kropp i 5-lagers kompositmaterial (endast svart) och en mer klassisk glasfinish (svart eller guld). Liksom förra året inkluderar alla versioner ett välbekant bakstycke i lådan, men nu med en bonusskyddsram för toppen av din hopfällbara. Engadget förstår dock att Xiaomi återigen kommer att begränsa sin senaste enhet till den kinesiska marknaden, vilket sannolikt är en lättnad för sådana som Samsung och potentiellt Honor i resten av världen.

Alla produkter som rekommenderas av Engadget väljs ut av vår redaktion, oavsett vårt huvudkontor. Några av våra berättelser innehåller affiliate-länkar. Om du köper något via någon av dessa länkar kan vi tjäna en affiliate-kommission. Alla priser är korrekta vid publiceringstillfället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *