Toyota GR Supra (A90) | Identifierad

By | August 14, 2023

Vad skulle Toyota Supras arv vara utan trimning? Betydligt reducerad, förvisso. Det kan ibland verka som att A80-modellen från 1990-talet var den enda Supra någonsin, sådan är den jämförande bristen på kärlek till tidigare bilar. Glöm inte heller att standard A80 inte ens var en stor hit i Storbritannien; Kritikerrosad, ja, men inte lika populär – mest för att köparna inte ville att deras sportiga GT skulle ha ett Toyotamärke på sig.

I slutändan spelade det ingen roll, för eftermarknaden lärde sig snart om den enorma potentialen hos 2JZ inline sexan – och en legend föddes strax efter. Det skulle finnas tidningshistorier (minns du dem?) och VHS-funktioner (ditto) om vilda Supras med rent ut sagt otroliga effektuttag. I dagarna då M3:or gjorde 300 hk eller mer, skulle det ha funnits A80:or med bekvämt mer än dubbelt så mycket. Sedan följde naturligtvis Fast and Furious, sedan Need for Speed: Underground-spel, som visade en helt ny generation vad Toyota kan vara. Och nu lever vi i en värld där de bästa gamla Supras – ironiskt nog de omodifierade bilarna – är värda mer än en ny.

A90:s era skiljer sig mycket från den gamla A80, men det finns några viktiga likheter mellan dem. På något sätt görs det fortfarande Fast and Furious-filmer, till exempel, plus misstanken om att brittiska köpare alltid kommer att leta efter ett Porsche-märke före alla andra när de spenderar 50 000 pund på en tvådörrars. Det bör dock också noteras att Supra är ganska bra ur lådan och har en annan utomordentligt justerbar inline sexa i form av BMW B58. Du kan nog se vart det här är på väg…

Okej, denna Supra är inte en 10 sekunders bil och den har ingen jätteturbo för att göra 1 000 hk. Men den har behandlats med Litchfields steg 2-uppgradering, vilket betyder någonstans runt 475 hk från 3,0-litersmotorn – en användbar vinst jämfört med standard 340 hk, vilket gör den mer kraftfull än något som BMW M2. Ett nytt stuprör var en del av översynen, så det borde ha varit ett sötare rak sex-ljud också.

Även om annonsen inte nämner några ytterligare ändringar, ser de främre skivorna här bättre ut än standarden och sitter kanske lite lägre också. Även om delarna fortfarande finns i lager är det en möjlighet för nästa ägare att sätta sin egen prägel på denna Supra. Det verkar trots allt osannolikt att någon skulle vilja gå tillbaka till mindre effekt efter att ha provat den bättre delen av 500 hk. Det finns mer att uppmuntra också, med service var 5 000 mil (den ligger för närvarande på 34 000 efter tre års körning), nya Michelin-däck bak, plus PPF applicerad på framsidan för att hålla Supra i sitt nuvarande utseende. . Det är en rolig bil, A90, eftersom bilderna inte gör formen rättvisa – den är dramatisk i verkligheten.

Slutligen, priset – det här är den riktigt bra delen. Vi vet alla att modifiering aldrig tillför mervärde till bilen, och om arbetet utfördes av en pålitlig verkstad – är det självklart. Litchfield är definitivt en av dessa – så det finns mycket att säga för att köpa en bil som redan har trimmats. Den mest prisvärda Supra på PH är för närvarande £36k, säljs privat med några miles mer än så. Den här kostar £38 995, och bara Litchfield-delarna skulle ge dig tillbaka £2 200 till nuvarande priser. Det är lätt att se varför någon kan bli övertalad. Och nu när trimningen har börjat, varför sluta? Vi ses på 1000hk.

SPECIFIKATION | TOYOTA GR SUPRA

Motor: 2998cc, rad sexcylindrig turbo
Växellåda: 8-växlad automatisk, bakhjulsdrift
Effekt (hk): 340 vid 5000-6500 rpm (standard)
Vridmoment (lb ft): 369@1600-4500rpm (standard)
0-62 mph 4,3 sekunder (standard)
Maxhastighet: 155 mph
MPG: 34,5
CO2: 170g/km
Registrerat år: 2020
Inspelad körsträcka: 34 000
nytt pris: £52 695
Din till: £38 995

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *