Rivaliteten mellan England och Australien återuppstår i VM-semifinalen | Fotboll

By | August 14, 2023

MÅSTE HÄNDA

När olika medier började ge mer än en flyktig nick till damfotbollen för några år sedan, verkade många män anta att det hade blivit obligatoriskt att se matchen och gjorde det klart att de var missnöjda med att få denna sportsliga avvikelse “kramad ner i halsen på oss” “. En kvinnas plats var någon annanstans, insisterade de rakt på sak, att inte spela en VM-kvartsfinal på utsålda arenor inför 75 784 fans som förmodligen kom in av misstag. Det var den officiella närvaron vid Englands match mot Colombia på lördagen i Sydney, en stad som länge har varit synonym med operahuset, Bondi Beach och bisarrt strikta pubdörrspolicyer, men även denna turnering har behållit sin enorma befolkning av inbitna. fotboll, fientlig colombiansk diaspora till stor del under sekretess.

Lejoninnorna kunde ha förlåtits för att de trodde att de spelade i centrala Bogotá, sådan var fientligheten som regnade ner över Stadium Australia när de övervann ett målsunderläge för att eliminera turneringens överraskningspaket och kvalificera sig till sin tredje raka cupsemifinal. av världen. Slutlig. De gjorde det efter en annan prestation som var oroväckande “meh”, men trots allt huffande och puffande arbete i den här turneringen, är det enda som betyder något att de fortfarande är med. Nu har de den lilla frågan om en semi mot medvärdarna Flamin’ att gå igenom om de vill nå sin första VM-final. Genom att göra det skulle de också hämnas Ashes-banden, den senaste finalen i fotbolls-VM, oändliga andra orelaterade sportsliga förnedringar, importen av Fosters Lager och nästan 250 år av nedsättande kommentarer om Poms. Ingen press.

Familjen Matildas gick igenom en spännande straffläggning mot Frankrike, som bara kunde ha varit mer spänd om det hade varit en berättelse från grannarna där hunden Bouncer fick en förlängning i sista minuten efter att ha blivit inramad av Paul Robinson för att ha begått en outsäglig handling skändning av Harold Bishop’s tuba i foajén på Lassiters Hotel. De har försökt tona ned alla rivaliteter de kan ha med sina motståndare; föga överraskande har den lokala pressen varit mindre blyg för att flagga för det historiska ömsesidiga föraktet på den internationella idrottsarenan, vilket ofta har resulterat i allvarliga orättvisa handlingar som begåtts av båda sidor.

Australiens spelare firar.
‘Straya-spelare firar sitt. Foto: William West/AFP/Getty Images

“Jag tror för oss australiensare att jag inte menar “bekymmerslös”, men vi vill gå ut och göra jobbet och det är att spela, säger reservmålvakten Lydia Williams. “Alla extra grejer, rivaliteter och sånt, det händer inte riktigt. Om inte annat så är det för att bevisa att vi kan nå finalen och representera Australien på det sättet. Jag tror att vi är så stolta över vårt land att vi verkligen inte bryr oss om det andra laget i den meningen.” ja, men det är det England. Ett England som också gjort sitt genom att försöka låtsas att en VM-semifinal mot det enda lag som slagit dem under Sarina Wiegmans 37 matcher bara är ännu en match. “Det finns en rivalitet med vilket lag som helst,” vrålade Keira Walsh. “Så för mig gör det inte så stor skillnad om media försöker prata om att slå England.” ja, men det är det Australien och Englands stjärnmittfältare kan bli en chock på onsdag när en skara på nästan 80 000 fans går med i den medialedda kören av anti-Pom-sentiment.

LIVE PÅ DEN STORA SIDAN

Följ med Rob Smyth från 20:00 BST för het Premier League MBM-bevakning av Manchester United 3-0 Wolves.

DAGENS CITAT

12 augusti: “På varje lantpub, stadsklubb, förortshus gör de det ikväll. Watching the Matildas” – Australiens före detta vice premiärminister Barnaby Joyce försöker hoppa på VM-tåget och postar performativt en video från Commercial Hotel i Walcha, New South Wales där han ser hur Frankrike faller mot Australien.

14 augusti: “Jag tror att vi tittade på fel match” – Joyce klargör att drinkaren faktiskt streamade Australiens eldiga uppvärmning inför turneringen mot Les Bleues, snarare än deras berömda VM-straffsparkstriumf. Ett, eh, lätt misstag att göra?

Barnaby Joyce dyker upp på Seven Networks Sunrise och på deras Facebook-sida.
Hej Barnabi! Fotografi: The Seven Networks Sunrise och Barnaby Joyces FaceSpace

Football Weekly Book kommer ut i slutet av nästa månad och du kan beställa ditt rabatterade exemplar nu, nu, nu.

Football Weekly Live kommer ut på turné i november. Skaffa dina biljetter nu.

När det gäller reflexreaktioner på spelarnas namn när de nämns i kommentarer (Football Daily letter passim), tycker jag att det är omöjligt att höra ‘André Onana’ utan att svara ‘Vad heter jag?’ i Rihanna-stil, och sedan upprepa det tre gånger – mycket till min fästmös obehag. Jag stöder Wolves men tyvärr förväntar jag mig inte att höra hans namn så ofta när vi spelar mot Manchester United på måndag, om inte kommentatorn påpekar hur lite han behövde göra i matchen” – Joe Stafford.

Det är väl inte bara jag som inte kan höra namnet “McManaman” utan att lägga till “doo doo doodoo”?” – Tony Porter (och ingen annan).

Jag kan aldrig höra ‘Mahmoud Dahoud’ utan att höra Brightons mittfältares namn sjungs till tonerna av Slam Dunk Da Funk av millennieskiftets pojkband Five” – Mike Martin.

Nicolas Jackson, ooh, jag är för reeeeeeeal…” – Antony Train.

Chelseas Nicolas Jackson.
Vi trodde alltid att det var “Rhyl’s”. Foto: Javier Garcia/Shutterstock

Det gläder mig att rapportera att Boomer-maskot (Memory Lane Thursday, fullständiga e-postutgåvan) fortsätter att strosa i dalen (till tonerna “vem släppte ut hunden/hundarna?”). Inga irritationsmoment på planen att rapportera, även om han regelbundet “lindade benet” i gästlagets mål under uppvärmningen” – Rob Ford.

Skicka dina brev till the.boss@theguardian.com. Dagens vinnare av dagens brev utan pris är… Mike Martin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *