Harry Kane inleder Bayern Münchens transfersaga: “Jag satt i London och vi visste inte”

By | August 14, 2023

Harry Kane visste inte om hans övergång från Tottenham till Bayern München skulle ske efter en tvådagars berg-och-dalbana.

Kane har gått igenom en virvelvind 72 timmar sedan Spurs kom överens om en avgift med den tyska klubben i torsdags, vilket kulminerade i att Englands kapten presenterades för pressen vid söndagslunch.

Han hade redan gjort sin debut då och kom in som avbytare under andra halvan av DFL-Supercupen, men hans väntan på karriärens första trofé fortsätter efter att Bayern förlorade med 3-0 mot RB Leipzig.

Det var en kapplöpning mot tiden för Kane att bli registrerad i tid för att spela efter sin flygning till Tyskland och den efterföljande läkarundersökningen sköts upp efter att Spurs återvänt till förhandlingsbordet i sista minuten.

Affären på 100 miljoner pund gjordes så småningom, även om Kane medger att han svettades ut ett tag.

Kanes debut gick inte som planerat eftersom Bayern slogs med 3-0 av RB Leipzig i den tyska supercupen

(Getty Images)

“Det har uppenbarligen varit ett par hektiska dagar, en hektisk vecka, det här är min första övergång jag har varit inblandad i, det har verkligen varit en upp och ner upplevelse, men jag är glad över att vara här nu”, sa han. “Jag önskar Tottenham all lycka, jag önskar Daniel Levy all lycka, men mitt fokus är här nu och försöker hjälpa det här laget och jag är verkligen glad att vi gjorde det och jag är exalterad över att komma igång.

– Samtalen har pågått i några månader nu och jag har alltid sagt att om det fanns ett avtal som skulle passa alla tre parter så kunde vi göra det. När jag gick in på det sista året av mitt kontrakt ville jag inte att detta skulle vara en distraktion för den nya managern och laget i Tottenham. Jag var exalterad över att komma.

“De sista 48 timmarna av affären var upp och ner, lite av en berg-och dalbana, men jag var verkligen glad när vi kom över gränsen. För två dagar sedan satt jag i London och vi visste inte hur det skulle bli.

30-åringen, som slog Tottenhams målrekord genom tiderna förra säsongen, lämnar en klubb han gick med i som 11-åring där han var desperat efter att vinna titlar.

Det hade blivit klart under de senaste säsongerna att han inte skulle kunna uppfylla sina ambitioner i Spurs och med ett år kvar på kontraktet visste han att det var dags att gå vidare, även om han inte fick chansen att säga adjö.

“Det kommer alltid att vara ett tufft beslut, jag har varit i Tottenham i 19 år av mitt liv, alla vet att klubben står mig nära och mitt hjärta,” sa han. “Jag är ett proffs och jag har alltid överträffat mig själv. Jag kände bara att tiden var rätt, jag behövde spela på högsta nivå, i Champions League, och försöka vinna titlar varje år. När jag tänkte efter och Bayern hörde av sig var det ett beslut jag ville ta.

”Jag hade inte en chans att säga hejdå, jag skickade ett sms till gruppen om att jag skulle åka och när jag har en chans att komma tillbaka ska jag gå in och säga hejdå ordentligt. Inte bara spelarna, utan personalen, kockarna, kitmen, sjukgymnasterna, människor som jag tillbringade 15 år av mitt liv med. Jag hade inte den tiden eftersom det var så upp och ner, men de närmaste veckorna har jag säkert lite tid.”

Kane lämnar Premier League bara 48 mål bakom Alan Shearers rekord, men har antytt att han kommer att återvända en dag i ett försök att toppa den tidigare Newcastle- och Blackburn-anfallaren.

“Folk kommer att prata om Shearer, men jag har fortfarande mycket fotboll kvar i min karriär”, sa han. “För tillfället försöker jag bara fokusera på att försöka uppnå saker här, försöka pressa mig själv och pressa laget att försöka nå nya höjder för den här klubben. Det är där mitt fokus ligger nu.”



För två dagar sedan satt jag i London och vi visste inte hur det skulle gå

Harry Kane

Kanes flytt till Tyskland är komplicerad eftersom hans fru Kate är gravid med deras fjärde barn. Hon kommer att återvända till London på måndag med resten av sin unga familj, och Kane säger att ett beslut kommer att tas om var hon ska föda.

“Min fru Kate har varit väldigt stöttande, hon vill det bästa för mig och min karriär så hon sa push it, hon vill att jag ska spela och vara lycklig och det var därför vi tog beslutet”, tillade Kane.

För Bayern representerar värvningen av Kane en stor avsiktsförklaring när de vill erövra Europa efter några magra säsonger i Champions League. Men hans största seger kan ha varit det framgångsrika slutförandet av hjärtliga förhandlingar med Spurs ordförande Levy, en prestation många klubbar har misslyckats med.

VD Jan-Christian Dreesen har träffat Levy så bra att han planerar att köpa middag till honom.

Han sa: “Daniel och jag har växt närmare under de senaste veckorna. Det var en väldigt svår förhandling, Daniel är en väldigt trevlig person men han vet vad han vill. Så två personer som visste exakt vad de ville träffades och så tog det lite längre tid.

“Men i slutändan har vi båda goda känslor och det är därför jag köper middag med honom.”

Tillbaka hos Spurs tror den nye kaptenen Son Heung-min att Richarlison kan hjälpa klubben att fylla luckan efter Kanes avgång.

Son sa till Sky Sports inför Premier League-matchen på Brentford: “Vi har förlorat en av de bästa anfallarna i världen men jag tror att vi har en bra spelare att ersätta honom.

“Uppenbarligen gjorde H (Kane) så många mål, så varje anfallande spelare måste ta ett stort ansvar för att göra några mål.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *