Trump News Today: Trump avfärdar anklagelser i Iowa-tal när Georgia Grand Jury hör avsättningar nästa vecka

By | August 13, 2023

Trump hävdar att Georgia DA hade en affär med en gängmedlem

Fulton County distriktsåklagare Fani Willis, Georgia, meddelade minst två vittnen att infinna sig på tisdag inför den stora juryn som utreder Donald Trumps ansträngningar att häva delstatens valresultat 2020.

Att lägga fram ett fall för jurymedlemmar i början av nästa vecka är den starkaste indikationen på att åklagare förbereder sig för att utfärda åtal under de kommande dagarna.

Samtidigt återvände den tidigare presidenten för att attackera Willis på Truth Social, och anklagade henne för att ha använt det förväntade åtalet som en “CON JOB-kampanj och insamling.”

Detta senaste utbrott kommer efter den första förhandlingen i det federala brottmålet mot Trump som härrörde från hans ansträngningar att blanda sig i presidentvalet, väckt mot honom av justitiedepartementets specialjurist Jack Smith.

USA:s distriktsdomare Tanya Chutkan beslutade att endast bevis som bedöms som “känsliga” av regeringen skulle vara föremål för en skyddsorder, samtidigt som Trump införde strikta regler om hans tillgång till sådana dokument och vad han kan säga offentligt.

Hon varnade: “Jag kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att skydda integriteten i dessa förfaranden”, inklusive att snabbt ställa ärendet inför rätta.

Åklagaren begärde att rättegången skulle börja den 2 januari 2024.

1691886600

När valet 2024 närmar sig tar tilltagande politiska hot USA in på okänt territorium.

Veckans konfrontation som slutade med att FBI-agenter dödade en 74-årig man från Utah som hotade att mörda president Joe Biden var bara det senaste exemplet på hur våldsam retorik har skapat en farligare politisk miljö i USA.

Sex dagar tidigare dömdes en 52-årig man från Texas till tre och ett halvt års fängelse för att ha hotat att döda röstningsarbetare i Arizona. Fyra dagar tidigare anklagade åklagare en 56-årig kvinna i Michigan för att ha ljugit för att köpa vapen till sin psykiskt sjuka vuxna son, som hotade att använda dem mot Biden och den demokratiska guvernören i den delstaten.

Hoten mot offentliga tjänstemän har stadigt ökat under de senaste åren, vilket skapar nya utmaningar för brottsbekämpning, medborgerliga rättigheter och den amerikanska demokratins hälsa.

Växande politiska hot leder USA till okänt territorium när valet 2024 närmar sig

Veckans konfrontation, som slutade med att FBI-agenter dödligt sköt en 74-årig man från Utah som hade hotat att mörda president Joe Biden, var bara det senaste exemplet på hur våldsam retorik har skapat en farligare politisk miljö i USA. ökat stadigt de senaste åren, vilket skapar nya utmaningar för brottsbekämpning, medborgerliga rättigheter och den amerikanska demokratins hälsa

Oliver O’Connell13 augusti 2023 kl. 01.30

1691883000

Efter utnämning av en särskild rådgivare står Bidens omvalsbud inför sårbarheter

När han förbereder sig för omval brottas president Joe Biden redan med tvivel om sin förmåga att övertyga väljarna om att ekonomin går bra. Det finns skepsis mot den 80-årige presidentens förmåga att klara en andra mandatperiod. Och på fredagen stod Biden inför ytterligare ett bakslag när justitieminister Merrick Garland utsåg en särskild advokat för att utreda hans son, Hunter.

Oliver O’Connell13 augusti 2023 00:30

1691879400

Pence signalerar en debattplan för att attackera Trump och DeSantis

Tidigare vicepresident Mike Pence sa på fredagen att han hoppas kunna kritisera före detta presidenten Donald Trump och Floridas guvernör Ron DeSantis under månadens republikanska presidentdebatt för att de inte drivit på för ett nationellt abortförbud, en fråga som Pence säger kräver federala åtgärder.

Oliver O’Connell12 augusti 2023 kl. 23.30

1691877000

Michael Cohen avslöjar att han överväger att kandidera till kongressen

“Jag är intresserad och det finns en mängd människor som uppmuntrar mig att kandidera”, sa ex-presidentens tidigare agent. Semafor.

Cohen sa till tidningen att han skulle kandidera som demokrat.

Oliver O’Connell12 augusti 2023 kl. 22.50

1691876700

Se: Trump säger att han inte kan hålla jämna steg med Georgiens allierade “eftersom vi har för många”

Oliver O’Connell12 augusti 2023 kl. 22.45

1691875200

Trump-advokat stängd av domare för att ha hävdat skyddsorder skulle ge Biden en “fördel”

Washington, D.C.s federala domare i 2020 års valinblandningsärende mot den tidigare presidenten Donald Trump avvisade uppfattningen som framförts av den ledande försvarsadvokaten John Lauro att en skyddsorder som hindrar Trump från att tala om bevisen i fallet skulle vara en “stor fördel” för presidenten Joe Biden.

Oliver O’Connell12 augusti 2023 kl. 22.20

1691874300

Trump förlöjligade för sarkastiska svar på frågan om valinblandning 2020

Under en promenad på Iowa State Fair i lördags fick Donald Trump frågan av en reporter om han hade för avsikt att störta valet 2020.

Han sa inte nej, och det fanns två andra “säg det tysta högt”-ögonblick också.

Oliver O’Connell12 augusti 2023 kl. 22.05

1691873400

Trump varnade av domaren att “inflammatoriska uttalanden” kommer att få konsekvenser

Andre Feinberg lämnade in denna rapport för Den självständiga av E Barrett Prettyman Courthouse i Washington, DC.

Oliver O’Connell12 augusti 2023 21:50

1691871861

Titta på: Trump reagerar på frågan om “Smart Guy” pläderingsavtal

Oliver O’Connell12 augusti 2023 21:24

1691870400

Husdemokraterna kräver att Clarence Thomas utreder korruptionsanklagelser

En mängd husdemokrater, ledda av representanten Alexandria Ocasio-Cortez, uppmanar justitiedepartementet att inleda en utredning av högsta domstolens justitieråd Clarence Thomas “för att han konsekvent underlåtit att rapportera betydande gåvor som han fått från Harlan Crow och andra miljardärer under nästan två decennier i trots sin plikt enligt federal lag.”

I brevet den 11 augusti till USA:s justitieminister Merrick Garland citerade demokraterna de bombastiska rapporterna om ProPublicahävdar att domare Thomas misslyckades med att publicera påkostade resor och gåvor från sin miljardärvän Harlan Crow.

Kelly Rissman har detaljerna.

Oliver O’Connell12 augusti 2023 kl. 21.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *