Cornwall är den bästa platsen i Storbritannien för en regnig helg

By | August 13, 2023

Det råder ingen tvekan om att Cornwall är det bästa stället att tillbringa din sommar på. Från världsberömda stränder till prisbelönta restauranger, det finns så mycket att se och göra i Cornwall. En nackdel är dock det oförutsägbara och ibland oönskade blöta vädret. Cornwall är alltid lite blöt, från att ta stryk från de brusiga havsstormarna till det irriterande duggregn som dränker dig till benet.

Eftersom den första veckan i augusti var en förkrossande besvikelse när det gäller den där brännande sommaren, vad är bättre nyheter än att upptäcka att Cornwall verkligen är den bästa platsen i hela landet för en blöt semester, enligt The Telegraph.Trots att sommarens början var en total byst, har Cornwall faktiskt mer att erbjuda turister än någon annan rival i Storbritannien – det finns en anledning till varför vi är turismmästare. Ta bara en snabb titt på TripAdvisor så kommer du att se massor av förslag på aktiviteter, platser att besöka och familjevänliga utflykter.

Se mer information:

Recensionssajten kategoriserar allt så att du kan hitta precis det du letar efter, från familjeaktiviteter till en adrenalinsökares dröm – du kan hitta det perfekta att göra när du står inför en grå himmel.

TripAdvisor listar Cornwall med 147 museer och konstgallerier, det femte flertalet av alla engelska län. De inkluderar Tate i St Ives, Blue Reef Aquarium i Newquay och PK Porthcurno.

Om museer inte är din grej, är en av de mest populära aktiviteterna i Cornwall att ta upp surflektioner, för vilka du inte behöver solen. Det fungerar faktiskt bäst när du har en dyster dag, så varför inte bege dig till en av de världsberömda stränderna som Fistral Beach eller Widemouth Bay för att försöka fånga de perfekta vågorna.

Vem kan glömma att nämna det otroliga Eden-projektet? Bedömd som det bästa att göra en regnig dag i Cornwall, varför inte gå genom världens största inomhusregnskog, njuta av utsikten över Medelhavets biome och utforska dess enorma utomhusträdgårdar? På Eden Project kommer du att upptäcka de fascinerande relationerna mellan växter och människor. Du hittar också en fullständig kalender med familjeevenemang under hela året och sommarmusikfestivaler.

För dem som letar efter något lite annorlunda, varför inte besöka Healeys Cornish Cyder Farm, hem till Rattler? Valfria turer och upplevelser tar dig med på en Cyder-framställningsresa – från äpple till Cyder! Ta en traktortur genom dess fruktträdgårdar och prova minst 20 sorter av Cyder, vin och konserver.

En resa till Truro kan vara en trevlig överraskning för alla som är nya i huvudstaden Cornwall. Katedralen är verkligen värd ett besök, och Hall for Cornwall har fantastisk musik och komedi. Det finns också förstklassiga restauranger i Cornwall, med tre restauranger med Michelinstjärnor och flera andra som har uppnått nationell och internationell hyllning.

För dessa dagar av skyfall, dra dig tillbaka under jorden till en av de fantastiska historiska gruvorna. det är en bevarad gruvplats som har ett museum, en underjordisk promenad och ett besökscenter, alla inbäddade i Penwiths karga klippor, med magnifik utsikt över kusten högt över vågorna nedanför.


Cornwall är också hem för en otrolig mängd slott och herrgårdar. Med 47 listor har inget län fler National Trust-fastigheter i länet, inklusive Cotehele, som ligger i Tamar Valley och går tillbaka till medeltiden; Trerice, ett elegant elisabethanskt residens i vackra trädgårdar nära Wadebridge; Lanhydrock, en vidsträckt viktoriansk herrgård på en vidsträckt egendom söder om Bodmin. Inte att förglömma, St Michael’s Mount, utan tvekan Cornwalls mest kända landmärke, som har varit hem för familjen St Aubyn sedan mitten av 1600-talet.

Det behöver inte sägas att det finns massor av saker att göra för regniga helger i Cornwall, om du är modig nog behöver du inte låta regnet hindra dig från att ha en minnesvärd semester.

Om du letar efter ställen att bo på i Cornwall kan du boka hotell, bed and breakfast, rum och sparesor på booking.com, hotels.com, Cornish Traditional Cottages eller Lastminute.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *