Apple kan efterinstallera iPhone 14 med en USB-C-port när iPhone 15 lanseras

By | August 12, 2023

iPhone 14 kan få en överraskningsuppgradering till en Lightning USB-C-port.  (Bildkälla: 4RMD)
iPhone 14 kan få en överraskningsuppgradering till en Lightning USB-C-port. (Bildkälla: 4RMD)

Överraskande nog kan Apple komma att uppgradera sina nuvarande iPhone 14 och iPhone 14 Plus-modeller till USB-C tillsammans med den förväntade uppgraderingen till USB-C-portar för nästa generations iPhone 15-serie. till försäljning fram till 2024, då EU-lagstiftning kräver användning av USB -C som den universella smartphone-portstandarden träder i kraft.

Apples lanseringsevent för iPhone 15-serien i september är drygt en månad bort, enligt ryktet. Experter förväntar sig också att Apple byter från sin ärevördiga Lightning-port till USB-C för att följa EU-lagstiftningen, vilket tvingar fram en gemensam portstandard för alla smartphone-OEM-tillverkare. Men nu verkar det också möjligt att Apple även kommer att ta med USB-C till vissa iPhone 14-modeller.

Detaljer om tvOS 17 betakod avslöjas av @aaron613 avslöja sex helt nya iPhone-modeller, varav fyra har identifierats som iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max. De återstående två modellerna har identifierats som nya varianter av iPhone 14 och iPhone 14 Plus, med introduktionen av en USB-C-port som förmodligen är den enda skillnaden för befintliga iPhone 14/Plus-modeller som för närvarande säljs.

Medan Apple generellt avstår från föregående generations Pro-modeller när den nya Pro-serien lanseras, har det vanligtvis nybörjarmodeller till salu som alternativ i mellanklassen. Med ny EU-lagstiftning som träder i kraft 2024, skulle det innebära att om Apple väljer att hålla fast vid den här modellen som tidigare, kommer de att behöva uppgradera Lightning-portar till USB-C för att kunna fortsätta sälja dem. tillsammans med sin nya iPhone 14-serie.

Apple introducerade sin Lightning-port först 2012, vilket var en brett stödd förändring bland Apples användarbas eftersom den var mer kompakt och vändbar – något som den tidigare 30-stiftsporten saknade, vilket gjorde den besvärlig. Men sedan dess har Apple anammat USB-C över hela MacBook-sortimentet, såväl som iPad-sortimentet. Tills EU-lagstiftningen antogs hade Apple inte visat någon indikation på att de planerade att byta till USB-C på sina iPhones från den proprietära Lightning-porten, tack vare dess lukrativa royaltydrivna MFi-program.

Den enda frågan som återstår nu är om iPhone 15 Pro-modellerna kommer att ha uppdaterade USB-C-portar som också stöder Thunderbolt-anslutningsstandarden som används på Apples Mac- och iPad Pro-sortiment.

Köp iPhone 13 Pro (renoverad och olåst) från Amazon för $869.

Please share our article, every link counts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *