Trump News Today: Special Counsel Requests Januari 2024 Rättegångsdatum i januari.

By | August 11, 2023

Trump hävdar att Georgia DA hade en affär med en gängmedlem

Specialjurist Jack Smiths kansli har bett domaren i District of Columbia som övervakar valomstörtningsfallet 2020 mot den tidigare presidenten Donald Trump att schemalägga rättegången mot den före detta presidenten två gånger åtalade, tre gånger åtalade under en fyraårsperiod. sex veckor från nästa januari 2:a. år.

Den tidigare presidenten reagerade argt på förslaget och kallade rättegångsdatumet i januari 2024 för en form av “valinblandning” i ett eftermiddagsinlägg på sociala medier.

Samtidigt utfärdade distriktsåklagaren i Fulton County ett memo till hennes kontorspersonal där de fördömde en ny lögn som Trump och hans allierade berättade om henne och instruerade dem att inte offentligt kommentera saken.

Fani Willis släppte memo efter att Trumpkampanjen började köra en annons i delstaten som felaktigt antydde att hon hade haft en utomäktenskaplig affär med en rappare som var föremål för en utpressningsutredning.

1691733600

“Rättegångsdatum 2 januari ger den tilltalade många månader på sig att granska fyndet”

Åklagare påpekade att en av Trumps advokater, Evan Corcoran, länge har representerat den tidigare presidenten i frågor som rör hans ansträngningar att vända sitt valnederlag.

“Den åtalade har en större och mer detaljerad förståelse för bevisen som stöder anklagelserna mot honom i början av detta brottmål än de flesta åtalade, och får skickligt råd av ett antal advokater, inklusive några som företrädde honom i denna fråga förra året. “, sa de.

“Regeringens föreslagna tidslinje och rättegångsdatum den 2 januari ger den tilltalade många månader på sig att granska upptäckten i denna fråga, ta upp juridiska frågor före rättegången och förbereda sitt försvar. Ingen ytterligare tid krävs eller motiveras enligt lagen om snabb rättegång och mot bakgrund av allmänhetens starka intresse av en snabb rättegång.”

Andre Feinberg11 augusti 2023 kl. 07.00

1691730000

Jack Smith använder Trumps advokats mediauttalanden mot honom i den sista valprocessen 2020

Donald Trumps bästa advokat gjorde en serie TV- och mediaframträdanden dagarna efter att den tidigare presidenten åtalades federalt för tre anklagelser om brottslig konspiration och hinder av presidentvalet 2020.

John Lauro sa att hans klients påstådda handlingar skyddades av det första tillägget. Han antydde en möjlig försvarsstrategi i en kommande rättegång. Och han sa att den tidigare presidenten, anklagad för att ha begått brott under sin mandatperiod, är “immun” mot den process som det federala offentliga ministeriet förde mot honom.

Se mer information:

Alex Woodward11 augusti 2023 kl. 06.00

1691726400

Trumps juridiska team har redan stoppat upptäcktsprocessen från att starta.

Vid åtalet förra veckan föreslog Trumps advokat John Lauro att han och hans medbiträde inte kunde börja överväga ett eventuellt rättegångsdatum förrän de fått bevisen som administrationen måste lämna över som en del av upptäcktsprocessen före rättegången.

“Jag tror att vi behöver all denna information för att reda ut frågan om när kommer vi att vara redo och även i vilken utsträckning skulle vi ha en uppfattning om hur länge rättegången kommer att pågå”, sa han.

Trumps juridiska team har redan blockerat upptäcktsprocessen från att börja med att motsätta sig administrationens föreslagna skyddsorder, och hävdar att det skulle kränka den tidigare presidentens rätt till yttrandefrihet genom att hindra honom från att avslöja bevis offentligt under kampanjen.

Åklagare noterade avbrottet mellan argumenten som framfördes i åtalet och Trumps försvarsteams vägran att gå med på en skyddsorder som skulle tillåta dem att börja granska upptäckten, och kallade motsägelsen “förbryllande”.

De kritiserade också Lauros påstående att försvaret “börjar om från början” som “omöjligt” och “underhänt”, med hänvisning till Trumps kunskap om och svar på mycket av bevisen som tidigare offentliggjordes under parlamentets utskott den 6 januari. förra årets utfrågningar och panelens slutrapport.

Andre Feinberg11 augusti 2023 kl. 05.00

1691723727

Trumps juridiska strategi är att orsaka så mycket förseningar som möjligt på alla möjliga sätt.

I sitt åtal för en vecka sedan angav Trumps advokater att de skulle begära betydande förseningar och be domare Tanya Chutkan att stoppa klockan som ställts in av Speedy Trial Act, som anger en 70-dagarsperiod under vilken rättegångar i brottmål måste börja. .

Den förre presidentens juridiska strategi i civil- och straffrättsliga frågor, som går tillbaka årtionden, är att orsaka så många förseningar som möjligt med alla möjliga medel. De tre brottmålen mot honom visade sig inte vara något undantag från detta mönster, eftersom Trump tror att hans bästa chans att undvika negativa följder från fallen är att vinna nästa års presidentval.

Men den presiderande domaren, Moxila Upadhyaya, sa till Trumps advokat att domare Chutkan har för avsikt att fastställa ett rättegångsdatum efter en statuskonferens den 28 augusti och har gett regeringen en hel vecka på sig att föreslå ett rättegångsschema.

Trumps team kommer nu att ha en vecka på sig att svara på departementets föreslagna tidtabell, även om den tidigare presidentens advokat sannolikt inte kommer att hålla med administrationens tidtabell.

Andre Feinberg11 augusti 2023 kl. 04.15

1691721027

“Domdatumet den 2 januari 2024 representerar en lämpligt snabb dom i det allmännas intresse och i rättvisans intresse”

Specialjurist Jack Smiths kansli har bett domaren i District of Columbia som övervakar valomstörtningsfallet 2020 mot den tidigare presidenten Donald Trump att schemalägga rättegången mot den före detta presidenten två gånger åtalade, tre gånger åtalade under en fyraårsperiod. sex veckor från nästa januari 2:a. år.

I ett åtta sidor långt dokument författat av seniora specialjurister Molly Gaston och Thomas Windom, sa specialjuristens kontor att den föreslagna tidslinjen skulle ge Trump och hans försvarsteam gott om tid att förbereda ett ärende och granska bevis som regeringen är beredd att leverera som del av upptäcktsprocessen, samt pröva eventuella frågor inför rättegången, såsom forumändringsordningen som Trump har sagt att han kommer att be om.

Åklagare sa också att ett rättegångsdatum den 2 januari 2024 skulle vara “viktigare… legitima resultat av presidentvalet 2020, hindra certifiering av valresultat och rabattera legitima medborgarröster.”

“Rättegångsdatumet den 2 januari 2024 representerar en lämpligt snabb rättegång i det allmännas intresse och i rättvisans intresse, samtidigt som den tilltalade fortfarande får tid att förbereda sitt försvar och ta upp juridiska frågor före rättegången med domstolen”, sa de.

Andre Feinberg11 augusti 2023 03:30

1691720136

Trumps personal trakasserier av valarbetare kan få honom i trubbel i Georgien

De trakasserier som två svarta kvinnor, en mamma och hennes vuxna dotter, mottog i Georgia efter att de utsattes för måltavlor 2020, kan bli en central del av Fulton Countys mål mot Donald Trump och medlemmar av hans personal 2020.

O Atlanta Journal-Constitution rapporterade på onsdagen att Ruby Freeman och Shaye Moss vittnade långt om dödshot och rasistiska trakasserier som de utsatts för efter sitt deltagande som valarbetare i valet 2020 för en storjury bildad av distriktsåklagare Fani Willis för att höra bevis från deras byrå mot Trump kampanj och den tidigare presidenten själv.

Rudy Giuliani, en advokat för den tidigare presidenten, anklagade direkt de två för att ha varit inblandade i stöld av valsedlar under en utfrågning som sammankallats av en underkommitté i Georgias senaten – en del av deras misslyckade försök att bevisa att det förekom valfusk.

john bowden har historien.

Josh Marcus11 augusti 2023 03:15

1691718327

Biden hånar “mycket tyst” Lauren Boebert för att hon skryter inför väljarna om de demokratiska åtgärder hon röstade emot

Den republikanska representanten Lauren Boebert röstade, tillsammans med alla republikaner i kongressen, emot lagen om inflationsreduktion från 2022. Men lagen ledde till byggandet av vindkraftverket CS – och, i sin tur, skapande av arbetstillfällen – i hennes hemland Colorado.

“Av en slump är CS Wind kongresskvinnan Lauren Boebert – du vet, den mycket tysta republikanska damen? – det är i hennes distrikt”, sa han och framkallade skratt från publiken. “Vem, tillsammans med alla andra republikaner, röstade emot detta lagförslag.”

Se mer information:

Yusra Farzan11 augusti 2023 kl. 02.45

1691715627

Utahs guvernör slår tillbaka på kritiken för att ha välkomnat Biden: “Det är vansinnigt”

Utahs guvernör Spencer Cox slog tillbaka torsdagen mot kritiker som ifrågasatte varför han, en republikan, skulle välkomna president Joe Biden till sin delstat istället för att visa att han offentligt avvisar USA:s verkställande direktör på grund av politiska skillnader.

Cox, som var en av de officiella vaktmästarna som träffade Biden när han gick i land från Air Force One på onsdagen, tog upp frågan om varför han valde att närvara vid presidentens ankomst när han talade torsdagen före Biden vid ett evenemang för att markera årsdagen av PACT Act , bipartisan veteranbiståndslagstiftning som presidenten undertecknade i lag förra året.

Mr. Cox sa att han välkomnade honom till bikupastaten på uppdrag av dess mer än tre miljoner invånare.

“När vi har möjlighet att ha en president från något av partierna i vår stat, uppskattar vi denna otroliga möjlighet som vi har att samarbeta för att arbeta tillsammans, att trycka tillbaka mot politik vi inte håller med om och att hitta områden av gemensamt intresse.” han sa. han sa.

Se mer information:

Andre Feinberg11 augusti 2023 kl. 02.00

1691715336

Trump tvingar nyhetsnätverket att utfärda valfriskrivning 2020

Han gjorde kommentarerna till Eric Bolling under ett framträdande på det Maga-vänliga tv-nätverket Newsmax, som var tvungen att avsluta intervjun med en besvärlig ansvarsfriskrivning som påminde tittarna om att han accepterar resultatet av valet 2020, även om Trump ofta har hävdat att valet var riggat. …

Josh Marcus11 augusti 2023 kl. 01.55

1691714736

Donald Trump använder fortfarande en Sharpie för att underteckna sina rättegångshandlingar

Bland sina många excentriciteter har Donald Trump för vana att underteckna även viktiga officiella dokument med en tung Sharpie-markör.

(USA:s distriktsdomstol)

Detta fortsatte på torsdagen, när herr Trump förde sin underskrift, eh, signatur till en grupp domstolsdokument relaterade till hans pågående federala rättegång i Florida angående den påstådda felaktiga hanteringen av konfidentiella dokument.

Här är vår rapport om Trumps märkliga förhållande till papper genom åren.

Josh Marcus11 augusti 2023 kl. 01.45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *