Hur man installerar Android 14 Beta på Google Pixel

By | August 11, 2023

Efter några förhandsvisningar av utvecklare har Android 14 Beta-programmet officiellt kommit. Så här får du Android 14 på din Google Pixel-smarttelefon.

Vilka Pixel-enheter kan installera Android 14 Beta?

Android 14 kommer att ta ytterligare en uppsättning Pixel-telefoner från aktivt stöd, men flera kommer fortfarande att vara berättigade. Följande Pixel-enheter kommer att kvalificera sig för Android 14 Beta-programmet.

 • Pixel 4a 5G
 • Pixel 5
 • Pixel 5a
 • Pixel 6
 • Pixel 6 Pro
 • pixel 6a
 • pixel 7
 • Pixel 7 Pro
 • pixel 7a
 • pixelböjning
 • pixel surfplatta

Medan Pixel 7a, Pixel Fold och Pixel Tablet var sena till festen kan alla prova Android 14 från och med Beta 4-lanseringen och långt fram till Beta 5.

Vilken är den senaste versionen av Android 14 Beta?

Från och med den 10 augusti 2023 har Google precis öppnat femte betaversionen av Android 14, en av de sista stora utgåvorna före den slutliga utgåvan.

Google har planerat totalt fem betaversioner till maj, juni och juli, med den slutliga releasen troligen i augusti.

 • Beta 1 (april): Betakvalitet initial release, over-the-air uppdatering för tidiga användare som registrerar sig för Android Beta.
 • Beta 2 (maj): Inkrementell version av betakvalitet.
 • Beta 3 (Juni): Första milstolpen för plattformsstabilitet, inklusive slutliga API:er och beteenden. Utgivning av spel är också öppet.
 • Beta 4 (Juli): Nästan sista konstruktioner för sluttestning.
 • Beta 5 (Juli): Nästan sista konstruktioner för sluttestning.
 • Senaste släppningen: Android 14-version för AOSP och ekosystem.

Detta lägger till ytterligare en beta jämfört med Android 13-släppschemat som bara hade fyra betaversioner.

Android 14 tidslinje

Särskilt har vissa användare märkt att de två första betaversionerna av Android 14 var lite mer oberäkneliga jämfört med tidigare år. Vi rekommenderar verkligen att du är försiktig om du planerar att testa betan på en daglig enhet. Som vanligt, fortsätt på egen risk.

Hur man skaffar Android 14 med Android Beta Program

Det enklaste sättet att få Android 14 på din Google Pixel-enhet idag är genom Android Beta Program.

Det här automatiserade programmet låter dig “välja” till Android betauppdateringar och installera dem på samma sätt som en vanlig systemuppdatering. Ingen dator eller snygga verktyg krävs, och du kan återgå till Android 13 när som helst genom att helt enkelt välja bort det.

Hur man sidladdar Android 14 Beta på Google Pixel

Det överlägset snabbaste sättet att få en ny version av Android på din Pixel är att sidladda den. Det är en relativt enkel process, men du måste förbereda dig för att göra det. Se hur.

 1. Ladda ner nödvändiga filer.
 2. Initierar återställningsläge.
 3. Navigera till ADB sidoladdning.
 4. Anslut enheten till en dator med ADB-verktyg installerade.
 5. Ange sidoladdningskommandot.
 6. Starta om telefonen.

1. Ladda ner Android 14 Beta-filer

För att komma igång måste du först ladda ner de nödvändiga filerna för att faktiskt få Android 14 Beta på din Pixel. Det finns två sätt att göra detta. Först kan du installera en fabriksbild, som torkar din telefon ren och börjar om från början. Alternativt, och på det sätt som vi kommer att detaljera här, finns det en OTA-fil, som installeras på din nuvarande version av Android utan att torka telefonen.

Du kan ladda ner beta-OTA-filen från Googles Full OTA Image-värdsida. Den här webbplatsen innehåller OTA-nedladdningar för att ladda olika uppdateringar inklusive Android 14 Beta på alla Pixel- och Nexus-enheter, så du måste rulla ner för att säkerställa att du laddar ner filen som är kopplad till din enhet. OTA-nedladdningar är tillgängliga här.

För Android 14 Beta, bara Pixel 4a 5G, Pixel 5a, Pixel 5, Pixel 6/Pro, Pixel 6a, Pixel 7/Pro, Pixel 7a, Pixel Fold och Pixel Tablet är tillgängliga.

Du kommer inte att kunna installera den på den ursprungliga Pixel/XL, Pixel 2/XL, Pixel 3/XL, Pixel 3a/XL, Pixel 4/XL eller Pixel 4a.


Obs: Den här processen (med OTA) kommer inte att radera din enhet, men det är bra att säkerhetskopiera all oersättlig data om något går fel.


2. Starta i återställningsläge

Sedan kommer du att starta din Pixel till återställningsläge. För att göra detta, stäng av enheten helt. Håll sedan ned strömknappen och den volym ned-knapp samtidigt tills du kommer till Bootloader-sidan. Du vet att du är på rätt plats när du ser en Android-figur som ligger på skärmen.

Använd volymknapparna för att bläddra ned till återställningsläge. Välj detta genom att klicka på strömknappen. Alternativt, om du redan är ansluten till en dator med ADB, kan du använda starta om återställning kommando.

Nu bör du se en mindre Android liggande med ett utropstecken över sig. Härifrån trycker du på strömknappen och den volym upp-knapp i ungefär en sekund för att helt gå in i återställningsläge. släpper Höj volymen knappen skickar dig till återställning.

3. Navigera till ADB sideload

Använd volymknapparna för att bläddra ned till Applicera uppdateringen från ADB och välj den med strömknappen. Detta kommer att starta en nästan tom skärm med text längst ner som visar dig hur du laddar en OTA, som den här för Android 12L Beta.

4. Anslut enheten till en dator med ADB-verktyg installerade

Detta steg är viktigt eftersom det är det enda sättet att överföra den nedladdade OTA-filen till din enhet. Du måste ha ADB- och Fastboot-verktygen på en tillgänglig plats. Du kan ladda ner ADB-verktygen från Android-utvecklarnas webbplats. Du kan också använda ClockWorkMods universella ADB-drivrutiner, vilket kan göra processen lite enklare på Windows-enheter.

5. Ange sidoladdningskommandot

Så länge allt är på plats kan du nu ladda upp filen OTA. I Windows, se till att kommandotolken pekar på mappen ADB-verktyg och skriv adb sidobelastning. Om du använder macOS eller Linux, gör detsamma i Terminal (använd kommandona “cd” och “ls” för att säkerställa att din Terminal pekar på rätt mapp – Googla om du behöver hjälp), men skriv ./adb sidbelastning. Du måste ange filnamnet på .zip-mappen som du laddade ner från Google och trycka på Retur för att starta processen.

Om allt fungerar korrekt bör du se en dialogruta på din dator och enhet som visar sidoladdning och installationsprocessen.

6. Starta om telefonen

När OTA har slutfört installationen tas du tillbaka till återställningsläge. Det sista steget för att hoppa till den nya uppdateringen är att välja Starta om nu alternativ med på/av-knappen.

FTC: Vi använder automatiska affiliate-länkar för inkomstgenerering. Mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *