Trumps “falska väljare”-memo detaljerade 2020-planen som Twitter-sökningsorder avslöjade – senaste

By | August 10, 2023

Trump hävdar att Georgia DA hade en affär med en gängmedlem

A opublicerad juridisk promemoria av Kenneth Chesebroen advokat för Donald Trumps misslyckade omvalskampanj 2020, avslöjade hur den tidigare presidentens ansträngningar att störa certifieringen av det årets valkollegieresultat syftade till att köpa tid och fördröja den gemensamma sessionen där Trumps nederlag mot Joe Biden skulle äga rum. göras officiellt.

Memo, som först rapporterades av Tidningen New York Times, finnas refererat i fyran – räkna indictment som återvändes mot den förutvarande presidenten vid en stor jury för Washington DC förra månaden. Chesebro beskrivs – men nämns inte – i åtalet som en oåterkallad medkonspirator i den påstådda konspirationen för att hindra attestering av valet 2020. Den första förhandlingen är planerad till fredag ​​klockan 10.00.

Samtidigt, tidigare New Jersey guvernör och presidentkandidat Chris Christie slå tillbaka på den sista billiga splinten som kastades mot honom av den tidigare presidenten.

Trump betonade kommentarer som hänvisade till Christie som en “fet gris” vid ett möte i New Hampshire på tisdagen.

Den tidigare guvernören svarade på sociala nätverk: “Om du hade modet skulle du dyka upp i debatten och tala till mitt ansikte”.

Mr Trump har det är inte bekräftat att han kommer att delta den första republikanska debatten denna månad.

1691633730

Trump är inte nöjd med Bidens “Dark Brandon” inlägg på sociala medier

Trots Donald Trumps förkärlek för att attackera sina politiska rivaler på sociala medier tog den tidigare presidenten problem med en tweet där Joe Biden ses dricka kaffe ur en mugg med “Dark Brandon”-tema.

Oliver O’Connell10 augusti 2023 kl. 03.15

1691630130

Christie svarar på Trumps “fat pig”-attack: “Säg det till mitt ansikte”

“Om du hade modet skulle du dyka upp på debatten och säga det till mitt ansikte”, twittrade Christie sent på tisdagen.

Oliver O’Connell10 augusti 2023 kl. 02.15

1691626530

Tidigare FBI-anställd: Jack Smith kan tvinga Trump att lämna tillbaka miljoner i donationer

Donald Trump kan så småningom tvingas återbetala miljontals dollar i kampanjmedel han samlade in efter valet 2020 på bedrägliga anspråk, sade en pensionerad FBI-tjänsteman på tisdagen.

Frank Figliuzzi, en tidigare biträdande direktör för FBI, sa att det “inte är över” för Trump efter att han åtalats för påstådda försök att häva valresultatet 2020 i åtal ledda av specialjurist Jack Smith i federal distriktsdomstol i Washington DC.

Shweta Sharma har historien.

Oliver O’Connell10 augusti 2023 kl. 01.15

1691623830

När åklagare söker order om att stoppa, lovar Trump att fortsätta kampanjen i sina brottmål

Tidigare president Donald Trump kritiserade på tisdagen den särskilda rådgivaren Jack Smith igen och lovade att fortsätta kampanjen i hans brottmål även när åklagare söker en skyddsorder för att begränsa bevisen han och hans team kan dela.

Oliver O’Connell10 augusti 2023 00:30

1691622030

Trump fixerade vid att attackera Chris Christies vikt

Trump har länge förlitat sig på bedrägerier som syftar till att göra narr av den tidigare guvernören i New Jersey i Truth Social-inlägg och andra kommentarer om hans tidigare allierade. Men på tisdagen intog USA:s 45:e president scenen inför hemmafans och förnekade sin stridbara primära motståndare som en “fet gris” samtidigt som han hånfullt imiterade en medhjälpare som avrådde honom att göra det.

Oliver O’Connell10 augusti 2023 00:00

1691620230

I Georgien kommer Trump att låta fotograferas “om det är motiverat”

Sheriffen i Georgia county, där förre presidenten Donald Trump väntas bli åtalad i samband med hans försök att kullkasta delstatens presidentvalsresultat, sa att Trump inte skulle få särskild behandling och att ett foto skulle tas “om det är motiverat”. ”.

Fulton County Sheriff dök upp på CNN på söndagen och sa att “först och främst kommer vi att följa våra egna policyer och procedurer.”

Oliver O’Connell9 augusti 2023 kl. 23.30

1691617830

Tidigare Pence-assistent sprängde före detta vicepresident med Trumps godkännande – men backade upp sin tidigare chef i januari.

Mike Pences tidigare nationella säkerhetsrådgivare berömde den tidigare vicepresidentens agerande den 6 januari, trots att han nu har kritiserat Pence och ställt sig bakom Donald Trump, rapporterade CNN.

Den pensionerade generalen Keith Kellogg kritiserade Pence i hans stöd till Trump på tisdagen och sa att den tidigare vicepresidenten uppvisade en “laissez-faire-stil som är ovärdig presidentskapet”. Han uttryckte specifikt sitt “ditt missnöje med Mr. Pences agerande mot den tidigare presidenten.”

Men Marc Short, en tidigare rådgivare till Mr. Pence, läste ett e-postmeddelande från General Kellogg på CNN under Capitol-attacken och berättade för Mr. Pence att han behövde intyga resultatet av presidentvalet 2020 den kvällen.

Oliver O’Connell9 augusti 2023 kl. 22.50

1691616164

Pence hånade kampanjannons där han låtsas lägga gas…

Den tidigare vicepresidenten Mike Pences kampanj för president 2024 är igång, och han gör redan vågor, men inte på det sätt han förmodligen vill.

Vad är det där för buller?

Oliver O’Connell9 augusti 2023 22:22

1691615430

Tidigare Trump-advokat kritiserar hans senaste juridiska strategi

Åtminstone en av Donald Trumps tidigare advokater verkar ha en mycket negativ uppfattning om det senaste försvaret som den tidigare presidentens juridiska team testar.

Ty Cobb, en före detta rådgivare i Vita huset, talade på CNN när han fick frågan om en mediavirvelvind söndagsmorgon som gick ombord på John Lauro, en av Trumps nuvarande försvarsadvokater.

john bowden rapporterar om vad han sagt.

Oliver O’Connell9 augusti 2023 kl. 22.10

1691614802

Hela historien: I fallet med Mar-a-Lago-tidningarna vill Trump diskutera hemligstämplade bevis på den plats där han förvarade hemligstämplade dokument

Tidigare president Donald Trump vill ha tillstånd att diskutera hemligstämplade bevis mot honom på den plats där han påstås ha samlat på sig högst sekretessbelagd information långt efter att hans presidentskap – och hans tillstånd att inneha sådan information – upphörde.

I rättshandlingar som lämnats in i Floridas södra distrikt som en del av lagen om spionage, konspiration och rättsförhindering mot den tidigare presidenten, bad Trumps advokater domare Aileen Cannon att låta Trump bygga om Secure Compartimented Information Facility (SCIF). som en gång fanns i hans bostad i Mar-a-Lago, så han kan diskutera hemligstämplade bevis som regeringen kommer att använda när han och hans två medåtalade går till rättegång nästa år.

Andre Feinberg har hela historien.

Oliver O’Connell9 augusti 2023 kl. 22.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *