Liverpool transfernyheter LIVE – Romeo Lavia erbjudande till Chelsea, Benjamin Pavard bakslag, Fede Valverde erbjudande

By | August 10, 2023

Hej och välkommen till vår dedikerade live Liverpool-blogg torsdagen den 10 augusti.

Vi är bara en dag från Liverpools manager Jurgen Klopps återkomst till presskonferenser. Tysken kommer att prata med media inför de rödas säsongsinledning mot Chelsea på söndag.
Övergångsryktet går fortfarande under sin sista månad. September stänger fönstret och Liverpool hoppas kunna genomföra minst en övergång till innan dess.

Romeo Lavia är fortfarande namnet på allas läppar och det påstås att Southampton tror att de röda äntligen kan uppfylla sin värdering. Chelsea gick dock in med en sen överföring på 48 miljoner pund.

I Spanien har Real Madrids mittfältare Fede Valverde kopplats ihop med en flytt till de röda. Ett bud på cirka 60 miljoner euro (51 miljoner pund) har enligt uppgift lagts fram. Manchester United för också samtal med Liverpool-länkade Benjamin Pavard.


Skicka din åsikt till @LiveEchoLFC och glöm inte att prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev från Liverpool FC, vår YouTube-kanal och lyssna på vår Blood Red Podcast – med alla dina favorit ECHO stammisar inklusive Paul Gorst, Ian Doyle, Joe Rimmer, Sean Bradbury, Theo Squires, Tom Cavilla och Keifer MacDonald.

Liverpool ECHO har lanserat sin egen WhatsApp-gemenskap för att ge dig de senaste LFC-överföringsnyheterna och topphistorierna direkt till din telefon. Genom att gå med i vår WhatsApp-community får du de senaste nyheterna och topphistorierna direkt på din telefon. Allt du behöver göra för att gå med är att klicka på den här länken, välj “Gå med i gemenskapen” och gå med. Om du använder din dator, surfplatta eller en extra telefon kan du använda din mobiltelefon för att gå med i gruppen nedan. Skanna bara din kamera med QR-koden och öppna länken. För mer information klicka här.

Håll utkik efter de senaste Liverpool FC-nyheterna, vyerna och transferrykten nedan.


Rivaler lägger bud på Aurelien Tchouameni

Enligt Nacional via Football365 har Manchester United erbjudit 60 miljoner pund för Aurelien Tchouameni från Real Madrid.

Rapporten föreslår att Erik ten Hag lovade mittfältaren, som redan var kopplad till Liverpool 2022 innan han flyttade till den spanska huvudstaden, att han skulle värva honom som ett prioriterat mål i sommar.

Det var dock först förra veckan som Nacional uttalade att Los Blancos inte skulle överväga erbjudanden under de £80 miljoner de betalade AS Monaco för 12 månader sedan. Hur skulle du ändå känna om Tchouameni hamnade i de röda huvudrivalen efter allt som hände förra året?

Aurelien Tchouameni från Real Madrid

Chelsea lanserar kidnappning av Romeo Lavia

Nu väntar en intressant torsdag…

Som du kanske vet dök det upp rykten över en natt via Alfies hus att Chelsea inledde ett sista minuten försök att stjäla Romeo Lavia från Liverpool.

The Guardian rapporterade senare att Londonklubben går vidare med förhandlingar om Moises Caicedo från Brighton och, efter att ha övervakat de rödas misslyckade försök att locka Southampton under utropspriset, har de nu testat vattnet med ett erbjudande på sina egna £48m – £3 miljoner mer än Liverpools tredje bud.

Denna situation spänds förstås ännu mer av att de två klubbarna möts i säsongsöppningen på söndag. Chelsea sägs hoppas på att ha värvat Caicedo i tid till matchen, medan Lavias framtid återstår att se.

Sky Sports nyheter tror att det rivaliserande erbjudandet kommer att avvisas av Santos, kommer ECHO att ta med uppdateringar när och när de inträffar.

Liverpools transfermål Roméo Lavia.(Bild: Foto av George Wood/Getty Images)

Darwin Nunez frånvarande från Liverpool träning och andra saker upptäckt

Darwin Nunez har inte varit med på Liverpools senaste träningsbilder, efter att ha varit begränsad till att vara ersättare för Darmstadt på måndagen. Uruguayanen var den enda av de rödas fem senioranfallare som inte startade mot Bundesliga-laget, vilket tyder på att han skulle återgå till att vara ersättare på söndagen, även om hans frånvaro fortsatte att väcka frågor.

Klubbkällor tonade dock ner möjligheten att anfallaren skulle bli skadad och missa söndagens resa till huvudstaden. ECHO förstår att Nunez var på medieuppdrag på AXA Training Center i onsdags, med en sådan inblandning som uteslöt alla risker för allvarlig skada.

Samtidigt, med fyra dagar kvar till söndagens match, kommer frånvaron i detta skede sannolikt bara att vara en försiktighetsåtgärd om den är relaterad till tillgänglighet inför eventuella mindre problem, med spelare som gör olika sessioner som ett resultat. Så det finns inget som tyder på att Nunez är ett skadetvivel vid denna tidpunkt.

Nunez var inte den enda frånvarande, med Conor Bradley och Nat Phillips inte heller inblandade. Den nordirländska landslagsspelaren förblir åsidosatt efter att ha missat turnén i Singapore med en mindre skada, medan den sistnämnde, som fortsätter att locka intresse från Leeds United enligt rapporter, inte har setts i teamträningen på hela sommaren.

Klicka här för att se allt du kan ha missat.

Liverpools Darwin Nunez

Manchester United är intresserad av Benjamin Pavard

Manchester United arbetar på ett muntligt avtal med Benjamin Pavard.

Det säger Sky Germany, som hävdar att de röda djävlarna är ute efter att värva Bayern München-försvararen.

Han har kopplats ihop med Liverpool i sommar men inget konkret har blivit verklighet.

Benjamin Pavard i FC Bayern München reagerar

Liverpool presenterar Fede Valverde-erbjudande

Enligt El Nacional har Liverpool lagt ett bud på 60 miljoner euro (51 miljoner pund) på Real Madrids mittfältare Fede Valverde.

Nu är det inte första gången som butiken gör det påståendet, i sommar. De har tidigare rapporterat att Los Blancos jakt på Kylian Mbappé kan få en dominoeffekt och de kan tvingas sälja delar av sitt lag.

I sin rapport hävdar Nacional att Liverpool kommer att behöva betala upp till 80 miljoner euro (69 miljoner pund) för uruguayanen. Om de saknar honom är Aurlien Tchouameni en annan på “offerlistan”.

Federico Valverde från Real Madrid CF(Bild: Pressinphoto/REX/Shutterstock)

God morgon!

Hej och välkommen till vår liveblogg tillägnad Liverpool.

Vi kommer att ge dig överföringar, nyheter och rykten. Håll dig kvar och håll dig uppdaterad med de röda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *