Kvinna med svår allergi “har inget annat val” än att köpa varje paket jordnötter på Eurowings flyg

By | August 9, 2023

En kvinna med allvarlig nötallergi har köpt varje paket jordnötter på en Eurowings-flygning efter att ha hävdat att besättningen “ignorerade” hennes begäran att inte servera dem.

Leah Williams, 27, sa att hon spenderade 144 pund på att köpa alla 48 förpackningar med nötter ombord, vilket kostade nästan tre gånger det pris på 50 pund som hon betalade för att resa från London till Düsseldorf.

Ms Williams uppmanade flygvärdinnor att varna andra passagerare för hennes allergi och be dem att inte köpa eller konsumera nötter ombord, sa hon. Spegelnmen besättningen ska ha vägrat.

Som svar sa den anställde på designföretaget Hampshire att hon hade bett om att få köpa alla paket med nötter de hade och packat ihop dem.

”Förvaltarna tittade tomt på mig som om jag var galen och sa: ‘Men det är för många, vi måste räkna dem alla’. Jag sa: ‘Snälla, räkna dem så kommer jag att betala för dem alla, eftersom du inte lämnade mig något val’” sa hon..

“Eurowings borde skämmas över sig själva för hur de hanterade den här situationen och för hur de fick mig att känna.”

Ms Williams sa att hon begär en återbetalning för nötterna hon köpt från flygbolaget.

Det sa en talesman för Eurowings Den självständiga: “Vi är mycket ledsna att flygningen med oss ​​inte gick så smidigt som planerat och vi beklagar eventuella besvär som detta orsakat Leah Williams. En sak på förhand: Leah Williams behövdes inte köpa varje paket jordnötter ombord – tvärtom, vår flygvärdinna försökte erbjuda henne en lösning genom att informera alla passagerare som satt runt henne om Leahs allergi. Hon gick med på det först, men bestämde sig sedan för att ändå köpa alla förpackningar.”

Flygbolaget säger att det “inte kan garantera att flygplanet är fritt från livsmedel som kan utlösa en allergisk reaktion, såsom jordnötter”, eftersom passagerare får ta med sin egen mat ombord.

“Eftersom det finns många orsaker till allergier och intoleranser är det inte möjligt att utesluta möjligheten av deras närvaro ombord på ett plan”, tillade talesmannen. ”Dessutom är det på grund av dess konstruktion (form, luftkonditioneringssystem, ventilation etc.) inte möjligt att undvika ansamling av spår av jordnötter/nötter (till exempel rester från en tidigare flygning), trots regelbunden rengöring och komplett av flygplanet. ”

Passagerare med allergier uppmanas av Eurowings att ta med de mediciner de kan behöva i sitt handbagage, såsom allergimediciner och EpiPens, och att informera kabinpersonalen i förväg.

“Vår medicinskt utbildade kabinpersonal har alltid tillgång till mediciner för att ge akut medicinsk vård i händelse av en intolerans eller allergisk chock ombord”, sa talespersonen.

Flygbolagens policy för allergier varierar mycket beroende på flygbolag.

Medan de flesta brittiska flygbolag nu gör ett tillkännagivande om någon ombord har nötallergi och uppmanar passagerare att undvika att äta nötter under flygningen, vägrar vissa företag i Mellanöstern att göra detta.

Turkish Airlines har till exempel tidigare kritiserats för att ta bort passagerare från sina flygningar när de hade nötallergi.

Deras onlinepolicy säger: “Våra snacks som erbjuds på våra flygningar kan innehålla nötter och jordnötter. Om passagerare med nötallergi lämnar information via Turkish Airlines försäljningskanaler upp till 48 timmar före flygningen kommer passagerarnas menyer att laddas upp i enlighet med detta. Det kommer dock inte att ske några ändringar i menyerna för övriga passagerare ombord.”

Samtidigt säger Emirates hemsida: “Vi kan inte garantera att våra måltider är nötfria. Vi serverar torkad frukt på alla våra flyg, antingen som ingrediens i måltider eller som tillbehör till drinkar. Andra passagerare kan också ta med sig mat ombord som innehåller nötter, och spårmängder av nötrester kan överföras till andra ytor i flygplanet, såväl som genom luftkonditioneringssystemet. Om du har nötallergi rekommenderar vi att du diskuterar dina resplaner med din läkare innan du flyger.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *