David Moyes gör vad Manchester United hoppades i transferfönstret

By | August 9, 2023

I augusti utan värvningar och paniken infinner sig med två förslag på spelare från samma klubb. Nej, inte Manchester Uniteds sommartransferfönster för tio år sedan, utan West Hams nuvarande fönster.

Den gemensamma nämnaren är David Moyes. Han gick åtminstone vidare från det skrattretande gemensamma budet på 28 miljoner pund på Leighton Baines och Marouane Fellaini, eftersom buden på Harry Maguire och Scott McTominay var separata.
West Ham ser också ut att värva Edson Alvarez från Ajax, så väntan på en första värvning kommer inte att vara lika lång som Fellainis ankomst ikväll.

Men Moyes är fortfarande tveksam. På Everton blev fansen bekanta med sexstegsprocessen i Moyes: Track transfer-strategin. Fundera. Fundera. Överväga. Komplott. Dither. “Dithering Dave” stannade med Moyes på London Stadium.

Läs också: United tar emot data från Greenwood-träningar

Han är också förutsägbar. West Ham är den enda välrenommerade Premier League-klubben som förväntades värva Maguire och de har accepterat ett erbjudande på 30 miljoner pund. Moyes är fortfarande en anhängare av brittiska arbetshästar och den enda överraskningen med McTominays erbjudande var att det skickades så sent.

McTominay är från Skottland och hans agent, Colin Murdock, spelade med Moyes i Preston North End. Intresset från West Ham var oundvikligt efter att Declan Rice tog Lines Jubilee och Piccadilly till Arsenal.

I rättvisans namn har han stött på interna konflikter i West Ham.Rekryteringschefen Rob Newman har ersatts av den nya tekniska direktören Tim Steidten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *