Boeing 787 Dreamliner reducerar São Paulo

By | August 9, 2023

 • Air Europa Boeing 737 MAX
  Air Europa väntar fortfarande på att få sin första Boeing 737 MAX. Foto: Vincenzo Pace | Enkel flygning

  luft europa

  IATA/ICAO-kod:
  UX/AEA

  Flygbolagstyp:
  Fullserviceoperatör

  Centrum(n):
  Madrid Barajas flygplats

  Grundat år:
  1986

  Allians:
  luftlag

  VD:
  Juan José Hidalgo

  Land:
  Spanien

Sammanfattning

 • Boeing 787 Dreamliner minskade flygtiderna på Air Europas São Paulo-Madrid-linje med 40 minuter, vilket ökar attraktionskraften för transkontinentala resor för passagerare.
 • Dreamliners effektivitet, utrustad med avancerade motorer och lätt konstruktion, leder till snabbare flygtider och bränslebesparingar.
 • Air Europa drar nytta av “Dreamliner Effect”, som drar fördel av medvind och förbättrad aerodynamik, vilket tillåter hastigheter på över 900 km/h på långdistanssträckor.


ENKEL VIDEO FÖR DAGEN

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLLET

I den ständigt föränderliga flygvärlden, där innovation och effektivitet är avgörande, markerade introduktionen av Boeing 787 Dreamliner en betydande milstolpe för flygbolag runt om i världen. Bland dem utnyttjade Air Europa, ett spanskt flygbolag, kraften i detta widebody-flygplan för att förvandla reseupplevelsen mellan São Paulo och Madrid. I synnerhet Boeing 787 Dreamliner gjorde det möjligt för Air Europa att drastiskt minska flygtiderna, och denna transoceaniska rutt är nu 40 minuter snabbare.


Revolutionerande resor med Boeing 787 Dreamliner

Flygresor mellan kontinenter har förknippats med långa flygtider. Men Boeing 787 Dreamliner och andra widebody tillverkade av Boeing och Airbus bestämde sig för att ändra den berättelsen.

En Air Europa Boeing 787

Foto: Lukas Wunderlich/Shutterstock.

Tack vare sin avancerade ingenjörskonst och innovativa funktioner tillät Dreamliner Air Europa att uppnå betydande tidsbesparingar på sin rutt från São Paulo till Madrid, säger flygbolaget i ett uttalande. Det som brukade vara en lång resa har blivit snabbare och mer strömlinjeformad, vilket ökar attraktionskraften för transkontinentala resor för passagerare.

En av de utmärkande egenskaperna hos Boeing 787 Dreamliner är dess effektivitet. Drivs av toppmoderna Rolls-Royce Trent 1000-motorer och byggt med avancerade kompositmaterial, har flygplanet en lätt struktur som bidrar till bränsleekonomin. Denna effektivitet leder direkt till snabbare flygtider, vilket gör att Air Europa kan täcka sträckan São Paulo-Madrid på upp till 40 minuter mindre än med konventionella flygplan.

Klarar 787:an överljudshastigheter?

787 är ett widebody-flygplan som kan flyga med en marschhastighet på Mach 0,85 (1 050 km/h). Genom sin design kan den nå en topphastighet på Mach 0,9 (1 110 km/h).

Det har dock funnits exempel på 787:or som påstås ha överskridit ljudets hastighet (767 mph/1 235 km/h). Till exempel, 2019, rapporterades det att en Virgin Atlantic 787 bröt ljudhastigheten när den flög över USA. Wired rapporterade 2018 att en norsk 787 nådde 779 mph när den flög mellan Los Angeles och Paris. Trots dessa rapporter, på grund av sin design, kan 787 inte nå överljudshastigheter.

En Air Europa Boeing 787-8 på Teneriffa Martin Leber

Foto: Martin Leber/Shutterstock.

Trots detta tillät flygplanets design och vissa jetströmmar faktiskt Dreamliners att flyga snabbare än någonsin tidigare utan att vara överljudsflygplan.

Air Europa förklarade att Dreamliner-effekten, som det blev känt, är fenomenet där Boeing 787 drar nytta av medvind och drar fördel av vindströmmar för att driva den framåt snabbare. Detta i kombination med flygplanets förbättrade aerodynamik och bränslesnåla motorer gör att Air Europa kan nå hastigheter på över 900 km/h. Denna bedrift var en gång ofattbar på så långa sträckor.

Air Europas flotta och rutter

För att kunna erbjuda snabbare och effektivare flygningar gjorde Air Europa ett strategiskt drag genom att införliva Boeing 787 Dreamliner i sin flotta. Air Europa har för närvarande en flotta på 44 flygplan. Den har 21 Boeing 737-800, 11 Boeing 787 Dreamliner 8 och 12 Dreamliner 9. Flygbolagets 787-8 har 298 säten i en tvåklassig konfiguration (22 sovplatser i Business och 276 standardsäten i Economy). Air Europas 787-9:or har 335 säten i en tvåklassig konfiguration (32 i business och 303 i ekonomi).

Flygbolaget flyger dagligen mellan Madrid och São Paulo och täcker den 5 191 mil långa rutten och erbjuder 2 367 platser per vecka.

Vilket är det snabbaste flyget du någonsin tagit? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *