Mathieu van der Poels protestbajs – och fyra andra kända toalettstopp i cykelhistorien

By | August 8, 2023

Glöm din trasiga sko, glöm din 22,3 km soloattack för att vinna Hollands första världsmästerskapstitel för herrar någonsin, en av de mest spännande berättelserna från världsmästerskapen för män är att Mathieu van der Poel tillskriver sin seger till ett par som körde in honom deras hem för att gå på toaletten under den 271 km långa löpningen på söndagen.

Medan loppet stoppades i 51 minuter – med 192 km kvar tack vare en protest – gick Van der Poel, tillsammans med några andra ryttare, på toaletten i ett närliggande hus. Holländaren var ensam om att vinna regnbågtröjan, så det skotska paret som äger toaletten i fråga har en udda koppling till hans seger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *