Liverpool möter en dos verklighet när Jurgen Klopp är på väg att släppa en viktig mittfältstips

By | August 7, 2023

Tiden för experiment är förbi. Nu kan fansen se fram emot en ordentlig överblick över vad de kan förvänta sig när Liverpools Premier League-säsong drar igång på söndag.

De röda avslutar sitt uppvärmningsprogram med en match mot nyuppflyttade Bundesliga-laget SV Darmstadt på Preston North Ends Deepdale-plan på måndagskvällen, med Anfield otillgängligt på grund av pågående arbete på läktaren för £80 miljoner på Anfield Road.
Jurgen Klopps lag hade blandade resultat i sina tidigare matcher i somras, vann med 4-2 och oavgjort 4-4 mot tyska andralaget Karlsruher SC och Greuther Furth innan de reste till Singapore, där de besegrade Championship-laget Leicester City 4-0 innan de förlorade med 4-3 mot Bundesligamästarna Bayern München.

Målpartierna pekar på Liverpools styrkor och svagheter under försäsongen, deras forwards hittade snabbt sin rytm medan försvararna fick livet svårare, inte hjälpt av de olika försöken på mittfältet att göra upp för laget utan en beprövad nummer sex.

LÄS MER: Liverpool kommer att ändra transfermetoden när nya Premier League-regler blir tydliga

LÄS MER: Jurgen Klopp har fem mittfältsdrag som kan lösa Liverpools transferproblem

I Singapore har Klopp sett ut att ge fler minuter till de som med största sannolikhet kommer att utmana om en startposition mot Chelsea nästa helg, och hans startelva mot Darmstadt kommer att visa sig vara lärorik. Det kommer inte att vara så långt från laget som tar planen på Stamford Bridge.

Det kan dock finnas några varningar. Alexis Mac Allister haltade av i halvtid mot Bayern med en knäskada och även om Klopp senare avslöjade att problemet bara var ett smärtsamt blåmärke, har Liverpool redan visat sommarlagkamraten Dominik Szoboszlai att de inte kommer att ta några chanser, även i de mest triviala fallen. . av frågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *