Ännu ett slag mot South Bristols bussförare när “livlina”-tjänsten stänger av nästa månad

By | August 7, 2023

Busspassagerare möter ytterligare ett slag eftersom en “livlina”-tjänst i South Bristol kommer att stängas nästa månad. Service 52 går från Broadmead till Bedminster, Bedminster Down och Highridge till Hartcliffe, men kommer att vara helt inställd från den 3 september.

Tjänsten är en av många i regionen som subventioneras av kommunerna. Det betyder att det inte går med vinst, så Bristol City Council betalar företaget som driver tjänsten för att hålla den igång. Men tidigare i år drogs subventionerna till flera linjer in.
Rådsmedlemmar och lokala invånare sa att 52-busstrafiken var “absolut avgörande”. En kommunalråd sa att West of England Combined Authority borde gå in och finansiera rutten med pengar från Bus Service Improvement Plan (BSIP), ett statligt bidrag.

Se mer information: Stängningen av biljettkontor på stationer “kan innebära högre biljettpriser för passagerare”

Konservativa rådmannen Richard Eddy, som representerar Bishopsworth, sa: “Service 52 är helt avgörande för lokalbefolkningen utan privata bilar och det är viktigt att den upprätthålls om hela samhällen inte ska överges och skäras av. Transpora Group var mycket hjälpsam och bekräftade sin tillgänglighet för att fortsätta resan.

“De hävdade att orsaken till yxan var West of Englands underjordiska borgmästare Dan Norris som valde att inte använda sin BSIP-finansieringspott för att stödja den livsviktiga tjänsten. Cllr Kevin Quarterly och jag har skrivit till Metros borgmästare och uppmanat honom att snarast upphäva det kortsiktiga beslutet.”

Sue Mullins, som bor i Bishopsworth, tillade: “Denna yxa kommer allvarligt att påverka många invånare som använder bussen, inte bara för att ta sig in till stan, utan också för att ta sig till Imperial Park shoppingcenter och South Bristol Community Hospital. Service 52 har varit en livlina och erbjuder oberoende för dem som inte kan ta de alternativa busslinjerna 75 och 76.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *