Xbox First Impressions: Weird Horticulture

By | August 5, 2023

Det är ingen hemlighet för TrueAchievements-nyhetsteamet att jag är lite av en tönt när det kommer till något avlägset skrämmande eller till och med störande i spel. Weird Horticulture, som kretsar kring ockulta mysterier, mord, häxkaraktärer, kulter och mörka krafter, borde därför inte ha varit så njutbart för mig – men efter flera timmars drift av min växtbutik i staden Undermere är det Naturligtvis Strange Horticulture är fortfarande lika fantastiskt som jag hade hoppats. (Det är inte bara väldigt roligt, utan det är också mysigt? Hur är det möjligt?) Här är vad vi tyckte om Strange Horticulture efter att ha spelat spelet i flera dagar… Strange Horticulture lyckas på något sätt alltid ge dig saker att göra nej skynda dig. Det känns fortfarande som en tillbakalutad men fängslande upplevelse, trots att hans skrivbord är full av brev, uppslagsverk och kryptiska ledtrådar, och det är innan alla kunder marscherar i krävande obskyra och bisarra ritningar. Men jag går före mig själv – det första man lägger märke till med Strange Horticulture är atmosfären. Regnet faller utanför, medan långsam, melankolisk musik spelar i bakgrunden. Du befinner dig bakom växtbutiksbordet – du kan placera saker på det och rota i dina lådor – och därifrån kan du se dina hyllor med växter, den molniga dagen utanför och utrymmet före bordet där dina kunder kommer in (och var din Hellebore-katt tupplur).

Kunder kommer och frågar efter växter med förfrågningar som sträcker sig från den vanligaste (en för att hjälpa dig att sova) till den mest bisarra (en för att skrämma bort den synske som olagligt gör seanser ovanför dig). Du kommer att upptäcka mer om dem, staden och världen runt dem när de chattar med dig. Med hjälp av ditt uppslagsverk (som fortfarande inte har alla sidor) måste du försöka identifiera, från ditt nuvarande lager av växter, vilken som din kund letar efter. Att få det rätt ibland kommer att belöna dig med nya uppslagsverkssidor. Saknad kommer att fylla den olycksbådande namngivna “Rising Dread”-mätaren. Du kommer också att få brev under dagen som ger dig ledtrådar om var du kan hitta nya sällsynta växter. Om du inte har det en kund letar efter kan du försöka följa ledtrådarna du har till nya platser på kartan, som är uppdelad i rutnät, och hoppas att du hittar det du letar efter där (och att du har några ritningar du kan behöva för att göra resan). Från vad dina kunder och brev berättar för dig börjar du gradvis upptäcka underströmmen av bredare mysterier som skvalpar genom omvärlden. Märkligt kryptiska ledtrådar kommer också i väg på andra sätt, som när du lägger dig för att sova. Allt samlas i en briljant spelslinga när du gradvis försöker lösa alla mysterier och ledtrådar du stöter på. Det är tekniskt långsamt, men det drar in dig tills du verkligen är fast och helt investerat i den bisarra verksamheten att driva en Undermere-fabriksbutik.

Det finns många texter och detaljer i Strange Horticulture. Det är fantastiskt, eftersom det verkligen ger spelet mer detaljer och ger det en nivå av komplexitet som du inte kan förvänta dig av dess mer förenklade layout. Det kan dock vara lite svårt att tolka den texten när du spelar spelet sittandes på en skärm som är större än en PC. Det finns saker som hjälper till med detta – du kan välja mer strömlinjeformad text (även om du kommer att missa de olika handstilarna för ledtrådar och bokstäver) och du kan använda ett förstoringsglas för att zooma in på saker medan du arbetar. Detta var en stor hjälp för mig eftersom jag fann att jag behövde båda. Den lilla texten förtar inte alltför mycket från spelets övergripande förträfflighet, men de extra inställningarna är något att tänka på om du har svårt med det.

Strange Horticulture känns definitivt som att det inte är meningen att det ska skyndas – det är ett subtilt, långsamt mysterium som fungerar bäst när du njuter av det – och prestationerna verkar återspegla det. Du kommer att få flera belöningar för dina tidiga ansträngningar som trädgårdsodlare (som tack och lov inkluderar en för att ha klappat Hellebore 13 gånger), medan andra verkar vara knutna till fantastiska berättelser och slutspelsinnehåll. Dessutom, om du funderar på att slutföra det första gången, se till att hålla utkik efter trädgårdsmästarens prestation, som ber dig att slutföra en fullständig genomgång utan att använda tipsknappen. Sammantaget är det ett fängslande spel som jag kommer att tänka på även när irriterande verkliga uppgifter tvingar mig att lägga kontrollen.

Heidi tillbringade cirka tre timmar i Strange Horticultures värld och låste upp fyra prestationer längs vägen. En recensionsexemplar tillhandahölls av utgivaren och spelades på en Xbox Series X. Om du vill ha chansen att vinna en konstig Xbox Series X med trädgårdstema, kolla in kampanjutdelningsevenemanget! Observera att alla tankar i den här artikeln är författarens egna och inte är relaterade till reklamevenemanget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *