Topptips från kostgurun Dr. Michael Mosley, att tappa magfett snabbt

By | August 5, 2023

Magfett kan vara ett vanligt problem, och enligt en hälsoguru är det något vi måste förstå ordentligt om vi har något hopp om att förlora det.

Doktorn. Michael Mosley delade med sig av en tredelad handlingsplan för att bekämpa magfett, vilket kan leda till hälsoproblem som en ökad risk för typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar. Men den goda nyheten är att genom att följa några enkla tips kan det envisa viscerala fettet runt magen minskas, säger han.
Och han tillägger att det bästa är “det är inte så svårt som du tror”. Dr Mosley sa till The Express: “Du måste äta smart, snabbt och smart och träna smart.

Läs mer: Den “ovanliga” lukten på din andedräkt som kan vara ett symptom på diabetes

“För att förlora bukfett måste du förstå bukfett, och för att förstå bukfett måste du förstå grunderna i hur insulin fungerar.” Han förklarade att kroppen producerar insulin efter en måltid för att hålla blodsockret stabilt.

Dr Michael Mosley har delat med sig av kostråd(Bild: Getty Images)

“I cellväggarna öppnar insulin glukosportarna för att släppa igenom sockret – för att bränna muskler och lagra fett”, sa han. “I ditt fett hämmar insulin också frisättningen av fettsyror – en energikälla – i ditt system. Men när vi åldras blir cellväggens insulinreceptorer mindre känsliga.

“Som ett resultat, även efter en måltid, vimlar vårt blod av glukos och fettsyror. Detta är en giftig dryck som genererar en mängd dåliga resultat, inklusive snabbt expanderande bukfett.” Han rekommenderar följande “tredelade attack på magfett” för att hjälpa till att göra en allvarlig inverkan på problemet:

Begränsa ditt intag av socker och bearbetade kolhydrater

När människor minskar eller begränsar kolhydrater i sin kost, dämpar de sin aptit och går ner i vikt. läkare Mosley sa: “Ersätt bearbetade kolhydrater som vitt bröd, chips och pasta med långsamma energikällor som brunt ris eller quinoa.”

Han säger att ett “överraskande” antal snacks och drycker som marknadsförs för dieter faktiskt är höga i socker trots att de är låga i fett, och tillägger: “Två saker kommer att förvåna dig: hur mycket socker du konsumerade utan att inse det och hur snabbt din mage fett kommer att börja tämja sig själv.”

Prova intermittent fasta

Det är inte allas kopp te, men det här är Dr. Mosley och premissen bakom hans 5:2- och Fast 800-dieter. Han sa: “Idén att fasta “bromsar ner din ämnesomsättning” är en myt.

“Under förhållanden med markant energiunderskott – 800 kalorier per dag eller mindre – går du inte bara ner i vikt genom att äta färre kalorier, utan din kropp reagerar på stressen från fastan genom att öka hormonfunktionen för att underlätta viktminskning och bränna fett och energi .”

motionera mera

Vi vet att regelbunden träning är bra av flera anledningar, bland annat när det gäller att gå ner i vikt. Nutritionisten säger att ha ett kaloriunderskott är en nödvändighet för att få bort envis magfett och att vara mer aktiv är “nyckeln” vid sidan av en hälsosam kost.

“Träning är nyckeln av flera skäl,” sa han. “Det är en av de bästa sakerna du kan göra för att leva ett långt och hälsosamt liv.


“Även om enbart träning inte hjälper dig att förlora envis magfett, kan det vara avgörande för att hjälpa till att minska risken att gå upp i fett igen, samt sänka blodsockernivåerna och förbättra insulinkänsligheten. En forskning har visat den extraordinära effekten som ultra -korta skurar av HIIT (högintensiv intervallträning) kan ha. Allt på bara några minuter.”

läkare Mosley säger att med rätt tillvägagångssätt är det möjligt att lätt gå ner i vikt. “Du kan förlora det snabbt.


“Fler och fler människor upptäcker att de, med rätt livsstilsförändringar, kan bränna bort det. Och det fantastiska? Det är inte så svårt som du tror.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *