Starfield-karaktärer och crewmates Lista

By | August 5, 2023

Vill du träffa alla Starfields karaktärer och följeslagare? Starfield, av allt att döma, är helt monumentalt enormt – även för en öppen världs-RPG. Det finns tusentals planeter att upptäcka och förmodligen hundratals unika NPC:er att möta under dina resor.

Om du vill förbereda dig lite för anstormningen av nya ansikten som kommer när Starfield lanseras den 6 september, har du kommit till rätt plats. Nedan kommer vi att lista alla Starfield-karaktärer vi känner till, tillsammans med allt vi vet om dem. Vi kommer att svara på frågor om huruvida de kan bli följeslagare och besättningsmedlemmar, om de kan dejta, vad de har för kompetens, var de kan hittas och mycket mer.

Liam förklarar de 12 mest spännande sakerna vi lärde oss från den nyligen sända Starfield Direct. Titta på youtube

Lista över Starfield-karaktärer

Med en galax med tusen planeter att utforska, kommer det troligen att finnas ett kolossalt antal NPC-karaktärer att möta och interagera med i Starfield. För närvarande känner vi bara till en handfull huvudkaraktärer och följeslagare, av vilka flera kan ansluta sig till ditt team när du flyttar från ett system till ett annat.

Här är den kompletta listan över alla Starfield-följeslagare och andra NPC-karaktärer vi känner till:

 • Barrett (partner)
 • Sam Coe (partner)
 • Sarah Morgan (partner)
 • VASCO (Gäst)
 • Marika Boros (partner)
 • Heller (kompanjon)
 • Älskande fan (kollega)
 • Matteo
 • Tomten
 • vlad
 • walter
 • Brogan
 • John Tuala
 • Kibwe Ikande
 • Markieff Sunderland
 • Pascual Logan
 • Mormor
 • Mamma och pappa

De första åtta karaktärerna på listan är följeslagare, vilket betyder att de kan följa med dig under hela din resa. De flesta av dem är från Constellation, den vetenskapsorienterade rymdorganisationen du allierar dig med i början av berättelsen. Och av dessa få har fyra av dem också bekräftats som Starfield-romantiska alternativ. Andra Constellation-karaktärer som Noel och Walter kan också bli följeslagare och besättningsmedlemmar, men det är ännu inte bekräftat.

Vissa karaktärer, som den Adoring Fan och Mamma och Pappa, kommer bara att vara en del av din Starfield-berättelse om du väljer en specifik egenskap. Vi kommer att gå över dessa och andra detaljer nedan, eftersom vi bryter ner vad vi vet om var och en av Starfield-karaktärerna vi har sett hittills.


barrett

Barrett står i sin rymddräkt och tittar på spelarkaraktären i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: ??? | Fraktion: Constellation

Barrett är den första Constellation-medlemmen du kommer att stöta på i Starfield. Det är troligt att du genom detta möte senare kommer att befinna dig vid konstellationens högkvarter i New Atlantis. Han är en vetenskapsman och upptäcktsresande på ett vänligt sätt, och vid första anblicken kommer han att ha en hel rymddräkt på sig.

Barrett är en följeslagare och besättningsmedlem i Starfield. Deras färdigheter sträcker sig från (högsta till lägsta) Starship Engineering, Particle Beam Weapon Systems, Robotics och Gastronomi.

Sam Coe

Sam Coe har ett automatgevär utanför en bosättning i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: Akila City, Akila | Fraktion: Constellation

Sam Coe är den så kallade “fd rymdcowboyen” och medlem i Constellation. Han är en romantisk följeslagare du hittar i Akila City. Hans tidigare liv som cowboy för Freestar Collective gav honom några imponerande flyg- och skjuttalanger.

Som en av Starfields följeslagare har Sam Coe en specifik färdighetsuppsättning som du kan använda till din fördel. Deras färdigheter sträcker sig från (högst till lägst) pilotering, gevärscertifiering, laster och geologi.

Sarah Morgan

Sarah Morgan från Starfield är i ett rum bredvid en öppen spis

Bildkredit: Bethesda Softworks

Plats: Constellation HQ, Jemison | Fraktion: Constellation

Sarah Morgan är Constellations ledare och kommer att förbli ett bekant ansikte under stora delar av hennes Starfield-resa. Hon är en före detta soldat och en betrodd ledare i olika situationer. Hon och spelarkaraktären blir allierade när de ger sig ut för att upptäcka fler artefakter som den som spelaren hittar tidigt i spelet, precis innan deras första möte med Barrett.

Sarah Morgan är en av fyra romantiska följeslagare i Starfield. Hans färdigheter inkluderar (från högsta till lägsta) astrodynamik, laser, ledarskap och botanik.

baskiska

VASCO, en robotkamrat i Starfield, tittar på kameran i rummet på ett rymdskepp.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: ??? | Fraktion: Constellation

VASCO är en specialanpassad expeditionsrobot byggd av Lunar Robotics som kommer att följa spelarens karaktär under deras resa över Starfield. Han är “en utilitaristisk tung industrimaskin” och medlem av konstellationen, byggd för utforskning men med tillgång till vapen för defensiva ändamål.

Som följeslagare och besättningsmedlem kommer VASCO utan tvekan att ha en specifik uppsättning färdigheter som han är skicklig på, precis som de andra följeslagarna. Tyvärr vet vi fortfarande inte vad VASCOs förmågor är, men vi kommer att uppdatera denna sida när vi får reda på det!

Marika Boros

Marika Boros pratar med spelarkaraktären i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: Utsiktsfönstret | Fraktion: ???

Marika Boros är en hagelgevärskämpe som kan hyras som extra besättning på The Viewport. Det känns inte som att hon har samma djup eller personlighet som Constellations huvudkamrater, men hon är fortfarande en besättningsmedlem som kan tas med spelaren i en mängd olika situationer, strid eller annat. Hans färdigheter inkluderar ballistik, hagelgevärscertifiering och partikelstrålevapensystem.

Helvete

Heller spretar mot sidan av en låda på en måne i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: ??? | Fraktion: ???

Heller, liksom Marika, är en karaktär som kan hittas och hyras som extra besättning. Vi vet fortfarande inte var du hittar Heller, men vi såg i spelet djupdykning under Starfield Direct att du hittar Heller då han tydligen är skadad på en liten karg måne. Hans färdigheter inkluderar utpostteknik och geologi.

beundrande fan

En vit hane med en nervös stjärna och extremt gult taggigt hår - Fan Worshiper i Starfield

Bildkredit: bildkredit: Bethesda

Plats: New Atlantis, Jemison | Fraktion: Du

The Adoring Fan, känd under inget annat namn än så länge, är en karaktär som bara kommer att vara en del av din Starfield-berättelse om du väljer egenskapen Hero Worshiped under karaktärsskapandet i början av spelet. Den här taggiga, alltför entusiastiska mannen är huvudlöst förälskad i spelarkaraktären och kommer (försöka) följa dig vart du än går, skänka komplimanger och ibland gåvor av olika slag.

Matteo

Matteo pratar med någon utanför kameran på Constellation HQ i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: Constellation HQ, Jemison | Fraktion: Constellation

Matteo är medlem i Constellation och en sorts teolog. Första mötet på Constellation HQ, det återstår att se om han är kvar här eller kan gå med dig som en fullfjädrad följeslagare och besättningsmedlem. Ditt intresse för artefakterna du måste hitta är främst relaterat till möjligheten av främmande liv.

Tomten

Noel håller i en enhet och gör en gest medan han pratar med kameran i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: Constellation HQ, Jemison | Fraktion: Constellation

Noel är skyddsling till Sarah Morgan, ledare för konstellationen. Noel är en vetenskapsman i hjärtat och fascineras av artefakter (liksom alla andra). Hon kan eller kanske inte är en fullvärdig följeslagare och besättningsmedlem på Starfield.

vlad

Vlad står bakom en bar och städar barbordet i Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: ??? | Fraktion: Constellation

Den skrämmande ex-piraten Vlad är en annan Constellation-medlem, potentiellt en med en koppling till Crimson Fleet som krockar med spelarkaraktären under ett av Starfields öppningsuppdrag. Det återstår att se var Vlad kan hittas och om han är en potentiell partner eller inte.

walter

Walter sitter i en stol och tittar över på Starfield.

Bildkredit: Bethesda Game Studios

Plats: Constellation HQ, Jemison | Fraktion: Constellation

Walter är en produktiv affärsman och medlem i Constellation. Faktum är att Constellation får det mesta av sin finansiering från honom. Till skillnad från många andra nyckelkaraktärer i organisationen verkar Walter inte lika intresserad av utforskning och upptäckt som han är av pengar. Om Walter kan bli en riktig Starfield-kamrat och besättningsmedlem återstår att se – även om jag måste säga att han inte verkar vara den typ av person du kan lita på för att skydda dig i strid.

Brogan

Plats: Kreet Research Laboratory, Kreet | Fraktion: Crimson Fleet

Brogan är en piratkapten och medlem av Crimson Fleet, vars besättning tar över ett forskningslabb någonstans på Kreet-månen. Han är en fiende som syns i Starfield gameplay-trailern som nivå 6. En ganska tidig fiende och lätt att besegra tror jag.

John Tuala

Plats: Mast, Jemison | Fraktion: United Colonies

John Tuala är en löjtnant i United Colonies, en mäktig militär och politisk fraktion som verkar i Starfield. Han tjänar flotta amiral Pascual Logan (som du kommer att lära dig om nedan).

Kibwe Ikande

Plats: UC Surveillance | Fraktion: United Colonies

Kibwe Ikande är en United Colonies-befälhavare som möts av spelaren ombord på ett Uship som heter UC Vigilance. Lite annat är känt om honom, och på grund av hans lojalitet mot Förenade kolonierna är det oklart om han kommer att bli en vän eller fiende. Troligtvis beror det på vilken fraktion spelaren väljer att ställa upp med.

Markieff Sunderland

Plats: ??? | Fraktion: ???

Markieff Sunderland är en man som kan hittas på en fancy restaurang någonstans i Starfield, på en planet med ett uppenbart problem med bestar. Han ger dig ett sidouppdrag för att spåra odjuret som stal hans bönor, efter att den sista jägaren han skickade på samma uppdrag fick ett hemskt slut.

Pascual Logan

Plats: ??? | Fraktion: United Colonies

Pascual Logan är flottamiralen och ledare för United Colonies, en av huvudfraktionerna i Starfield. Lite är känt om honom förutom att han har en nolltoleranspolitik mot piratkopiering och är en fruktad fiende till Crimson Fleet.

Mormor

Plats: ??? | Fraktion: ???

Kortfattad i Starfield Direct-showcasen verkar “Mormor” vara en nivå 10-fartygspilot som du kan hitta någonstans i Starfield-galaxen. När du närmar dig hälsar hon dig välkommen med meddelandet: “Hej främling. Jag har precis lagat lite mat. Vill du komma så är det bara att dyka upp.” Frisk eller olycklig? Vi får reda på det.

Och om du undrade, nej, Skyrim Grandma är inte i Starfield. Denna “mormor” NPC kan vara en nick till henne, men det är ungefär så långt kopplingen går.

Mamma och pappa

Plats: New Atlantis, Jemison | Fraktion: ???

Om du väljer Kids Stuff-egenskapen under karaktärsskapandet i början av Starfield, kommer du att ha möjlighet att besöka dina föräldrar, hittills bara kända som mamma och pappa. De kan hittas i familjens hem i New Atlantis om du väljer den egenskapen, och även om vi inte vet hur din interaktion med dem kommer att bli, antar vi att de kommer att vara ganska positiva, för att kompensera för nackdelen med att välja Kids Stuff Trait (2 % av din vinst skickas till dem istället för dig).


Det här är alla karaktärer, stora som små, som vi har hört talas om hittills i Starfield. Men det är en stor galax där ute, och det kommer att finnas massor av nya ansikten att upptäcka bortom den här listan. Om du vill förbereda dig, kolla in vår guide om Starfield PC-krav eller ta reda på hur du får tidig tillgång till Starfield.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *