Hotellbranschen i Glasgow “i kris” mitt i LEZ-regler och brist på transport över natten

By | August 5, 2023

Ägare till några av Glasgows mest populära hotelllokaler har delat med sig av sina farhågor om branschens framtid med tanke på de senaste stängningarna.

Efter nyheterna om att den populära restaurangen Brian Maule på Chardon D’Or skulle stänga efter 22 år på grund av “obeveklig” press, delades farhågor om framtiden för andra företag.
Chardon D’Or-teamet sa att verksamheten inte längre kunde upprätthålla sig själv under trycket från covid, levnadskostnadskrisen, stigande hushållsarbete, fallande fastighetsvärden och en allmän “brist på stöd” för besökssektorn. Alla 21 av restaurangens anställda sades upp.

Läs mer: Strathclyde University-student vägrade tillträde till badrummet eftersom “ser inte ut” inaktiverad

I ett inlägg som väckte uppmärksamhet på nätet, pekade Micheal Bergson från Bucks Bar och Thundercat på bristen på prislättnader, LEZ-policyn och bristen på bussresor över natten som faktorer i de problem som gästfriheten står inför.

Hans åsikter upprepades av ett antal företag. Alex Riches, Group Operations Manager för Saint Luke’s, The Amsterdam och The Absent Ear, och jag deltar också i Scottish Steering Group for the Music Venues Trust (MVT), sa att LEZ visade sig vara svårt.

Han sa Glasgow live: “Det finns olika nivåer av utmaningar. LEZ är svårt för branschen i allmänhet. Att försöka få in lastbilar och släpvagnar till stan har varit en mardröm för basplatser. Det skapar mer kostnader för sajter och promotorer som redan är utsträckta till det yttersta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *