8 bästa tricken i Baldur’s Gate 3

By | August 5, 2023

Höjdpunkter

  • Holy Flame är en cantrip för präster som skadar fiender inom 60 fots avstånd. Det är begränsat till endast präster och kanske inte är det bästa alternativet för andra trollkastare.

  • Poison Spray attackerar motståndare i en kon och kan ge upp till d12 skada. Dock måste spelaren vara nära sin motståndare för att kunna använda detta trick effektivt.

DAGENS SPEL VIDEO

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLLET

Baldur’s Gate 3 släpptes äntligen med full tillgång för spelare att njuta av på PC. Baldur’s Gate 3 den har många klasser för spelare att välja mellan, varav många är spellcasters som låter spelaren utforska alla typer av kraftfulla trollformler.

RELATERAT: Baldur’s Gate 3: Hur man placerar kartmarkörer

som rubrik på tabellen Drakar och demoner, några av de viktigaste besvärjelserna är de som inte använder några trollformler; dessa är kända som cantrips och kan vara mycket användbara i vissa strider eller icke-stridssituationer. Varje klass har sina egna intressanta val för dessa fusk, men dessa få är överlägset de bästa som spelare alltid borde ha utrustat.

8 Vänner

Vännerna fuskar i Baldur's Gate 3

Med en stark start är Friends en gimmick som spelare förmodligen föredrar främst utanför striden snarare än i den. Denna cantrip tillåter spelaren att kasta den på en individ för att ge honom fördelar på Charisma-checkar.

Med detta fusk kommer tillgängliga spelare att ha lättare att övertala andra i dialog, eftersom besvärjelsen kan kastas innan de rullar för att säkerställa att spelaren är i den mest fördelaktiga positionen som möjligt. Men när besvärjelsen tar slut, kommer motståndaren sannolikt att veta att de har blivit hexade och anklagar spelaren för att göra något sådant, detta kan leda till några farliga konsekvenser.

7 helig låga

The Holy Flame-fusket i Baldur's Gate 3

Präster kan vara kända för hur de stöttar andra spelare, även om de har sin egen beskärda del av trick som kan göra en hel del skada. Ett exempel på detta är den heliga lågan. Varje fiende inom sextio fot från spelaren måste lyckas med ett skicklighetsräddningskast eller ta en d6 av skada.

Tyvärr, som nämnts, kan Scared Flame endast användas av Clerics, och därför är detta trick inte allmänt tillgängligt för alla spellcasters som spelaren kan välja mellan. Det finns dock bättre fuskalternativ för andra klasser än detta.

6 giftig spray

Poison Spray-fusket i Baldur's Gate 3

Medan vissa besvärjelser kan träffa en motståndare utan att kunna se dem, kommer andra att attackera i en kon framför den valda karaktären, Poison Spray är en sådan besvärjelse. Om en motståndare misslyckas med ett Constitution-räddningskast, kan han förvänta sig att möta ett moln av giftig gas som kan orsaka upp till en d12 skada.

RELATERAT: Baldur’s Gate 3: Hur man undviker möjlighetsattacker

Det enda bakslaget med denna besvärjelse är hur nära spelaren måste vara motståndaren. Eftersom knacket är tillgängligt för flera klasser kan spelare bestämma hur mycket de är villiga att riskera med sin karaktär, som att använda denna knack på en druid, men inte en mage.

5 grymt hån

The Vicious Zockery-fusket i Baldur's Gate 3

Ibland i strid vill en spelare bara slänga förolämpningar mot fienden istället för att attackera. Som tur är, som en Bard eller till och med en trollkarl på nivå tre med Tome-pakten, kan en spelare göra just det samtidigt som han skadar sin fiende.

Även om detta trick bara ger d4-skada, tillämpar det också en nackdel på motståndarens nästa attackrulle, som därför kommer att försvara alla lagmedlemmar som fienden försöker attackera. Att utdela skada kan vara viktigt i strid, men att minska mängden skada som tas av spelarens egen part är ännu viktigare.

4 Brandradie

Fire Bolt-fusket i Baldur's Gate 3

Fire Bolt är Wizard-alternativet till Eldritch Blast som kan användas av många klasser, samt ges som ett gratisfusk till High Elves. Genom att använda spelarens Intelligence-modifierare för att kasta, kan spelare kasta ett eldklot mot sina motståndare som kommer att orsaka d10 brandskada.

Detta är tricket för många spellcasters när de inte vill slösa spell slots i en strid. Om spelaren har direkt syn på sin motståndare utan något i vägen, är det mer sannolikt att detta trick träffar sitt mål varje gång.

3 träffa

The True Strike trumf i Baldur's Gate 3

Som nämnts är några av de bästa tricken de som ger spelaren en fördel på slagfältet snarare än de som skadar. True Strike är en lysande besvärjelse för dem som vill öka sina chanser i en kamp.

RELATERAT: Baldur’s Gate 3: Hur man fixar buggen “Kan inte spara”.

Efter att ha riktat in sig på en karaktär med denna Knack, kommer kastaren att ha en fördel på sin nästa attackrulle mot den motståndaren. Därför är det mer än troligt att en spelare slår sin motståndare utan risk att missa nästa träff. Många av spellcasting-klasserna kan använda detta trick, även om det är vanligare att Warlock ser till att alla hans värdefulla trollformler träffar.

två Vägledning

Orienteringsfusket i Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3 har många knep som är värda för spelaren att använda, även om av alla de som inte gör någon skada är Guidance överlägset ett av de bästa. Med detta trick kommer spelarna alltid att ha en fördel i sina dialogrullar.

I likhet med Friends kan det här fusket kastas innan man måste rulla när man pratar med en individ. Denna Knack varar i tio varv och ger spelaren en fördel vid alla skicklighetskontroller. Detta kan också användas i strid för att förbättra en spelares chanser, även om det är osannolikt att ses för det syftet.

1 mystisk explosion

Eldritch Blast-fusket i Baldur's Gate 3

Föga överraskande, ett av de bästa knepen som finns på Baldur’s Gate 3 bör vara fusket som är strikt tillgängligt för Warlocks. Till en början kan Eldritch Blast bara dela ut d10 skada till en motståndare. Men när en spelare nivåer upp sin Warlock, låser de upp talanger för detta trick som kommer att göra det ännu kraftfullare eller göra olika effekter.

Om en spelare bestämmer sig för att ha en Warlock i sitt sällskap måste de alltid ha Eldritch Blast utrustad, eftersom denna besvärjelse kommer att vara den mest använda av alla tillgängliga; spellcastern behöver inte spendera en enda spellplats för att kasta den.

Baldur’s Gate 3 är redan tillgänglig för PC, den förväntas släppas den 6 september till PlayStation 5.

MER: Baldur’s Gate 3: Varje art rankad som bästa gruppledare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *